Våra träningsgrupper

Aktuella träningstider hittar du på hemsidans förstasida. 

Brottarlekis Här tränar barn mellan 5-7 år (lägst 5 år fyllda vid terminsstart). Träningen består av rörelse, motorik och massor med lek med inriktning mot brottning. Brottarlekis är för närvarande satt på paus då det saknas tränare för att kunna erbjuda en sådan grupp. Alla som har tränat i Brottarlekis under 2022 kommer inför höstterminen att erbjudas plats i T1.

 

T1: Här tränar brottare från 7 år. Vi lägger stort fokus på de grundmotoriska delarna såsom balans, styrka och rörlighet men givetvis också brottningsteknik och massor med lek och glädje. 

 

Kontaktperson T1: 

Daniel Renström teknikgruppen.umeabrottning@gmail.com

 

T2: Här tränar lite äldre nybörjare samt brottare som har tränat ett eller flera år. Träningen är inriktad på brottning med inslag av både styrka och koordination. Vi utvecklar tekniker, lär oss nya och sparrar en hel del. Här kommer både ålder och erfarenhet att skilja sig åt en del men vi tror på att inspireras och lära av varandra.

Kontaktperson T2:

Samuel Eriksson umebrottning@gmail.com 

 

T3: Det här passet är inriktat mot elit där vi tränar brottning i högt tempo och slipar på nya såväl som redan beprövade tekniker. Under passet fokuserar vi även på sparring, styrka, rörlighet och kondition. 

 

Kontaktperson T3:

Samuel Eriksson umebrottning@gmail.com

 

Matchpass: Innan man går på ett matchpass bör man ha brottats någon termin. Man måste kunna några grundtekniker. Prata med klubbens tränare och hör med dem om de tycker att det är lämpligt att gå på ett matchpass. 

 

Passet är ett renodlat matchpass där vi värmer upp tillsammans för att sedan sparra i olika situationer. Passet genomförs i högt tempo för de som tävlar regelbundet eller är på väg att ta steget till att börja tävla.

 

Wresfit: Här tränar ungdomar och vuxna från 15 år och uppåt. Träningens fokus ligger på tuff fysträning men utgår från individens egna förmågor.

Föreningen erbjuder två olika wresfitpass där det ena är ett cirkelpass med utrustning och det andra är ett fyspass där man främst jobbar två och två. Träningen är väldigt varierande och tuff men samtidigt anpassad så att alla kan vara med. 

Kontaktperson Wresfit:

Conny Tärnklev conny.tarnklev@umu.se

 

Nybörjare äldre: Passet riktar sig till ungdomar och vuxna från 14 år och uppåt. Fokus i träningen ligger på brottning och de grundtekniker som används men också en hel del koordination, rörlighet och massor med rörelseglädje. Detta pass kan vara ett bra komplement till andra idrotter.

 

Kontaktperson Nybörjare äldre:

Julius Tärnklev julius17@hotmail.se 

 

Tjejpass fristil: Här tränar tjejer från 9 år och uppåt. Ett pass för tjejer som tränat/tränar i någon av våra grupper men även för de som tidigare varit aktiva i någon form av kampsport och de som vill lära sig att brottas. Fokus ligger på det individuella och att utveckla sina fristils tekniker. Rörlighet, koordination och smidighet är också givna inslag i träningen.

 

Kontaktperson Tjejpass fristil:

Tilda Tärnklev tilda.tarnklev@hotmail.com