top of page
Search

Wisconsin och Illinois

Resan till Amerikat har kommit till sin ända och summeras enkelt med ord som fantastisk, upplevelserik, glädje och kamratskap.


En oerhört kul erfarenhet för våra ledare och aktiva där många nya kontakter har skapats och relationer byggts. Brottning förenar människor från alla samhällsklasser och skapar en gemenskap som är svår att beskriva.


Resan startade redan i januari när vi tillsammans med de medbjudna klubbarna Vasa och Finspång påbörjade slutförandet av planeringen som Samuel gjort. Värdfamiljerna i Appleton tog emot oss med öppna armar och amerikansk gästfrihet i Wisconsin är verkligen next level. 


Ungdomarna fick en unik möjlighet att följa en fadder i high eller middle school, beroende på ålder, under en dag. Detta var väldigt uppskattat och skapar en förståelse för det amerikanska skolsystemet. Föräldrar och ledare fick en rundvandring i skolan och Samuel hann med att briljera med sin tyska till lärarinnans förtret som var klar tvåa på den bollen. 

Grillarna tändes och alla internationella gäster bjöds på bbq-fest vilket var väldigt uppskattat.


Träningspass följdes upp av en välorganiserad tävling där killarna tävlade i grek på lördagen och fristil på söndagen. Tjejerna tävlade på lördagen och deltog på ett träningsläger med team Wisconsin på söndagen.


Det är väldigt kul att se hur väletablerad relationen med Aviators och andra klubbar på andra sidan Atlanten är.


Full av intryck lämnades värdfamiljerna och vännerna i Appelton för nya upplevelser i Chicago där klubben Beat the Streets stod värd. Här fick vi uppleva gärstfrihet i storstadsformat med många roliga träningspass och upplevelser. Baseball, språkkurs i finska, utmanande lekar och tik-tok-restaurang, för att nämna några. Vi svenskar som är klart mer hårdhudade än våra finska vänner höll även traditionen med bad i Lake Michigan vid liv genom att ta ett dopp vid Navy Pier där vattentemperaturen uppmättes till sju grader.


Mot slutet av veckan fick vi finbesök av Moa från Svenska brottningsförbundet. Innan vi skildes från våra vänner på Beat the Streets hann vi med en intensiv tävling i Chicago. Vi styrde kosan mot Sverige och medan finnarna tog ett ofrivilligt stopp i New York på hemvägen då deras plan tvingades nödlanda.


Vi vill tacka alla värdfamiljer, Aviators Wrestling, Beat the Streets Chicago, våra vänner från Finspång och Vasa, alla våra ungdomar och ledare som tillsammans gjort denna resa till en succé.
130 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page