top of page
Search

Tallinn Open 26-27 mars

Umeå Brottning reste i helgen till Tallinn för att delta i Europas största ungdomstävling. Tallinn Open är en upplevelse på alla sätt och vi som var där, Alwa, Max, Albin, Axel N, Axel U samt undertecknad var på plats för första gången så det var skönt att Samuel E med rutin från tävlingarna var på plats. Vi fick uppleva en något lugnare upplaga med ett lägre deltagarantal än vanligt. Det var för vår räkning skönt då nerverna alltid är utanpå vid större tävlingssammanhang.


Max gjorde sin första tävling på väldigt länge och hade tuffast tänkbara motstånd med bland annat klasssegraren i andra matchen. Efter två förluster var tävlingen över för Max som dock såg både laddad och lugn ut vilket är ett gott betyg. Det riktigt kul att du Max är med och reser igen. Vi blir en bra grupp när du är med!


Axel N åkte på två tuffa förluster men även en vinst och visst det är en bit kvar men med din inställning kommer de få tillbaka över tid. Stabil brottning i andra matchen där Samuels taktik lyckades perfekt och med ett humör som är helt underbart för gruppen, bra jobbat Axel!


Alwa var revanschlysten efter U17-SM och med hela truppen bakom sig vid mattan lyckades hon vända ett 0-8 underläge till fallseger i andra matchen, vilket är sjukt starkt. Amerikanskan som knep silvret i klassen blev lite för tuff för Alwa i tredje matchen.


Med några veckors träning till tror vi att tjejerna kommer få det svårt i kommande tävlingar mot vår grymma tjej.


Axel U som i år är förstaårsjunior öppnade matcherna bra men slarvade tyvärr bort poäng som blev svåra att ta igen. Två förluster kändes trist då vi vet vad du kan men med dig i teamet bli alla bättre då du peppar gruppen oavsett hur dina matcher har gått. Nya upptåg väntar och vi ser fram emot att se dig vid tävlingar readan i april.


Albin gjorde sin bästa tävling någonsin och slutade på plats åtta av 21 brottare vilket är ett grymt resultat på den här tävlingen. Fin brottning rakt igenom och tre vinster är alldeles suveränt. Det var även tävlingens tröttaste brottare vi fick se efter en batalj som gick tiden ut i den fjärde matchen. När domaren blåste av låg Albin på mattan och kom nästan inte upp för att ta emot jublet när hans arm skulle upp som segrare med siffrorna 7-2. Stort grattis Albin till en fin turnering! Vi har verkligen roligt när vi reser tillsammans och hoppas fler hänger på framöver. Ett bättre gäng finns inte och lärpengar för livet blir det, tack Samuel E för att du förbereder brottarna och ger dem så många fina upplevelser.


Magnus Nilsson
45 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page