top of page
Search

Myhi Turnaus

Myhi Turnaus i Ilmajoki


Då var vi äntligen igång igen och till Ilmajoki reste en trupp från Umeå Brottning bestående av Devin, Albin, Maya, Alwa, Axel N och Axel U samt tränare Samuel och Magnus. Med vår nya färja Aurora är resan över ett rent nöje vilket gör att Finland och kvarkenregionen ligger väldigt bra till för tävlingar och utbyten framöver.


Tävlingen löpte på väldigt bra och det märks att traditionen sitter starkt i väggarna i Ilmajoki. Våra brottare från Umeå imponerade stort trots uppehållet från tävlingar sedan december. Träningarna som genomförts har helt klart gett resultat.


Devin Svärling måste vara tävlingens brottare och med lite tur i finalen kanske han hade norpat priset som tävlingens bästa brottare. Tre segrar och en förlust ger en fin silverpokal. Han visar upp en enorm vilja och press mot sina motståndare som såg lite förvånade över stilen. Devin har numer även fått ett nytt smeknamn - Tavelsjöplogen - detta då han liknas vid en viss VM-medaljör från vårt grannland Norge. Grattis Devin till din bästa tävling hittills!


Maya Wikman som varit extrem flitig på träningarna senaste halvåret får äntligen ett kvitto på att träning ger färdighet. Det syns att hon tar in nya kunskaper och med lite nyvunnet självförtroende tar hon en stark seger i andra matchen. Grattis och bra jobbat Maya!


Albin Nilsson som likt Maya också tränat på bra sista halvåret går numera i klassen U17. En tuff övergång då skillnaden fysiskt kan vara ganska stor. I Myhi fick vi se en Albin som visade upp fin en brottning men även en inställning som möjligen stärktes av att han såg ut som en krigare med tejpat öra inför matchstart. Två segrar och en fjärdeplats med enda smolket i bägaren en trist bedömning och strypning i bronsmatchen. Starkt att ta det och känna glädje över alla fina prestationer. Bra jobbat Albin.


Axel Uusimäki inledde fint med en stabil seger och detta på första tävlingen i kategorin J20. Längre matcher är något som väntar men den träning som du lagt ned visar att fysiken är där. I andra matchen blev motståndaren för stark och det blev förlust på tekniskt.

Bronsmatchen blev en batalj på riktigt där det svängde fram och tillbaka. Axel mötte här nummer två från Finska mästerskapen och en marginell förlust på poäng 6-7 kändes lite trist. Dock fick vi se en underbar parad och kanske dagens kast. En höftmara som slängde motståndaren av mattan. Snyggt jobbat Axel!


Axel Nilsson ställdes i första matchen mot ettan på Finska mästerskapen. Den här killen blev lite för svår men en offensiv inställning och två rejäla offensiva försök visar att du börjar tro på din egen förmånga, vilket är helt avgörande. Seger i andra matchen med fin brottning där du visar att du vågar prova. Lyft och fem poäng samt seger på tekniskt var glädjande.


Alwa Frech Irgum gör processen kort med sina motståndare och tar två segrar och en guldpokal. Hatten av för Alwa som förutom att vara en väldigt stark brottare även bjuder på sig själv och är en fin förebild för alla i Umeå Brottning.


Resan avslutas med träningar i Vasa och Kuortane för att komma hem med nya erfarenheter, stärkta och peppade inför tävlingssäsongen som nu äntligen är igång.Vid pennan: Magnus Nilsson


132 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page