Logotyp2

För deltagande i brottarlekis och teknikgruppen måste du göra en intresseanmälan via denna sida. Nybörjare äldre och brottarfys har drop-in under terminen. För deltagande i tävlingsgruppen eller elitgruppen måste du ta kontakt med ansvarig tränare. 
 

Våra träningsgrupper

Brottarlekis 5-7 år (lägst 5 år fyllda vid terminsstart)
Här tränar de yngsta barnen. Åldern varierar mellan 5-7 år och till stor del består träningen av rörelse, motorik och lek med inriktning mot brottning.

Kontakt brottarlekis
Jonas Andersson
jonas.ume@gmail.com 
070-2580462 

Höstterminen startar i september. 

Teknikgruppen 7-13 år
Till stor del består träningen av lek, akrobatik, motorik och teknikträning med inriktning mot brottning.
 
Kontakt teknikgruppen
teknikgruppen@umeabrottning.se
Daniel Renström
070-5789295


Höstterminen startar i anslutning till skolstarten.

Tävlingsgruppen 9-15 år
Träningen är mer inriktad på brottning med inslag av styrke- och koordinationsövningar. Träningen syftar till att förbereda brottarna för tävling. Lek är även här ett viktigt inslag i träningen.
 
Kontakt tävlingsgruppen
Samuel Gustafsson
salgun96@student.umu.se
070-6226995 

Höstterminen startar i anslutning till skolstarten. 

Information till tävlingsgruppen HT 2017.


Elitgruppen
Här tränar ungdomar och vuxna med inriktning mot tävling på nationell och internationell nivå. 
 
Kontakt elitgruppen
Samuel Eriksson
eriksson.samuel@gmail.com
070-2130728

Information om Elitgruppens träning finns under "Låsta sidor" Elitgruppen. Elitgruppens brottare har egen inloggning. 

Nybörjare äldre
I träningsgruppen nybörjare äldre tränar ungdomar och vuxna från 13 år och uppåt. Träningens fokus ligger på grundtekniker, koordination, akrobatik och brottning. Alla brottningsintresserade kan delta. Nybörjare äldre kan med fördel kombineras med brottarfys, se nedan.  
 
Kontakt nybörjargruppen äldre
Samuel Eriksson
eriksson.samuel@gmail.com
070-2130728

Höstterminen startar i september. Nytt för i höst är att vi testar att ta emot ungdomar från 13 år och uppåt. 

Brottarfys/cirkelträning
I träningsgruppen brottarfys tränar ungdomar och vuxna från 15 år och uppåt. Träningens fokus ligger på hård fysträning, men utgår från individens egna förmågor. Tisdagspasset är ett cirkelträningspass där viss utrustning används medan torsdagspasset är brottarfys där kroppen och träningskompisen utgör belastning. 

Kontakt brottarfys
Conny Tärnklev
conny.tarnklev@polis.umu.se
070-3221814

I sommar kör vi ett kombinerat intervallpass och cirkelträning utomhus. Samling på Lövstigen 20 C torsdagar kl. 18.30. 

Intresseanmälan brottarlekis/teknikgruppen höstterminen 2018
 

Tränare för brottarlekis till hösten är inte klar ännu men vi tar ändå emot intresseanmälningar för höstterminen. Från i höst tar vi återigen emot barn från 5 år fyllda i brottarlekis då vi kommer att ha mer utrymme än tidigare i den nya lokalen. Brottarlekis kommer preliminärt att träna på söndagar kl. 15.00-16.00.Intresseanmälan

För deltagande i brottarlekis och teknikgruppen måste du göra en intresseanmälan via formulär i anslutning till texten om respektive träningsgrupp ovan. Barn som har varit med förut kommer att ges företräde. För övriga intresserade är det först till kvarn som gäller. Besked om vilka som erbjuds plats kommer att lämnas via mejl inför terminsstarten. 

Barn som förra terminen tillhörde tävlingsgruppen behöver inte göra någon föranmälan - det är bara att dyka upp på något av tävlingsgruppens första träningstillfällen. Barn som förra terminen tillhörde teknikgruppen men som har nått en sådan nivå att det snart är dags att gå över till tävlingsgruppen inleder terminen i teknikgruppen och för en dialog med tränarna om eventuellt byte av grupp till tävlingsgruppen. Nybörjare som vill brottas inleder terminen antingen i teknikgruppen eller i nybörjare äldre, beroende på personens ålder.

Personer från cirka 13 år och uppåt med begränsad eller ingen brottningserfarenhet som vill brottas är välkomna att träna med gruppen nybörjare äldre. Detta kräver ingen föranmälan, det är bara att dyka upp vid något av de första träningstillfällena. Även brottarfysen är liksom tidigare en öppen grupp för alla över 15 år som vill träna stenhård brottarfys under ledning av Conny! 

Deltagande i elitgruppen kräver godkännande från elitgruppens tränare. Alla som ingick i elitgruppen förra terminen är välkomna att träna precis som förut. Alla brottare i elitgruppen måste fylla i formuläret nedan för att underlätta för kommunikation och resebokning till tävlingar och träningsdläger.