Nyheter

loading...

Efter ett evighetslångt tävlingsuppehåll var det på lördagen återigen dags för Umeås brottare att mäta sina krafter mot brottare från andra klubbar. 

För Umeå tävlade Axel Nilsson i klassen GR 17, 56 kg. Han fick tre tuffa matcher mot Sverige-eliten i viktklassen.

Vi har en bit kvar men med ökad träningsdos och samma fina inställning tar vi oss dit. På söndagen väntar träning mot samma gäng och sedan vänder vi hemåt med nya erfarenheter. Det som ska fastna i minnet är starten mot Algot Gamelius där en mara gav utdelning och så när kunde givit ett fallhotande läge.

Bra jobbat Axel! Du har gjort stora framsteg och kommer med fortsatt träningsflit fortsätta utvecklas!

Alla matcher kan ses i efterhand på youtube och resultatlista för tävlingen hittar du via länken nedan.

Resultat

Webbsändning

Läs hela inlägget »

Hej alla medlemmar!

På onsdag den 30 september från kl. 18.00 kommer vi presentera den nya craft-kollektionen samt den hemsida där vi kommer kunna beställa klubbkläder


Patrik kommer att vara på plats och svara på frågor och ni kan prova ut storlekar på plats. 

Varmt välkomna på vår klubbkväll!

Styrelsen

Läs hela inlägget »

Terminsstart

Hej och välkommen till en ny termin med Umeå Brottning!

Efter en besvärlig vår med mycket inställda aktiviteter, kommer nu träningarna igång.

Från och med vecka 35 (24 augusti) börjar den ordinarie verksamheten inomhus för Teknikgruppen, Tävlingsgruppen och Elitgruppen. 

Brottarlekis börjar vecka 38, (efter den 14 september). Säsongen för äldre/vuxna som vill köra hård fysträning (Wrestfit) kommer att börja utomhus med träning på tisdagar och torsdagar. Träningsgruppen Nybörjare äldre med fokus på teknikträning kommer att köra igång senare under terminen. 

Vi kommer att ha särskilda anvisningar med hänsyn till Covid 19, bland annat särskilt hög hygien på mattor och i hall. Det kommer även att finnas begränsningar kring hur många som får vistas i hallen och på mattan samtidigt. Detta gör att vi kommer behöva stuva om lite i grupperna för att glesa ut mellan barn och ungdomar, men samtidigt ge så många som möjligt möjlighet att brottas. Givetvis ska man inte träna om man har någon form av symtom kopplat till Covid 19 eller annan smitta.

Det är viktigt att alla som är intresserade av att träna med Teknikgruppen, Tävlingsgruppen och Elitgruppen gör en terminsregistrering och betalar avgiften för terminen så snart som möjligt. Detta för att vi ska ha koll på vilka som har tänkt vara med och för att vi ska ha en aktuell e-postadress dit vi kan skicka viktig information. Daniel Renström har meddelat vilka som har fått plats i Teknikgruppen så ni vet vilka ni är. För Tävlingsgruppen och Elitgruppen gäller inledningsvis att endast barn och ungdomar som var med förra terminen och vill fortsätta ska registrera sig. 

Intresseanmälningsformulär ligger nu också uppe för Brottarlekis. Observera att alla som är intresserade av Brottarlekis måste göra en intresseanmälan via detta formulär. 

Information om träningstider för respektive grupp skickas ut av respektive grupps tränare eller lagledare under kommande vecka. Därefter kommer träningstiderna att anslås här på hemsidan. 

Med dessa korta rader hälsar vi er varmt välkomna till en ny termin. 

Hälsningar,
Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

På grund av den osäkerhet som råder kring pandemin  kommer vi inte arrangera Umeå Wrestling Battle i år. Vi siktar på att göra storstilad comeback 2021 i stället! Anteckna den 15-17 oktober 2021 redan nu!

Styrelsebeslut Umeå Wrestling Battle

There will be no Umeå Wrestling Battle in 2020 due to the uncertainties surrounding the corona pandemic. Umeå Wrestling Battle 2021 is going to be epic though! Mark the dates 15-17 October 2021! 

Stay healthy, wash your hands, train harder than ever before, wrestle as much as possible (when possible) and don't forget that in wrestling there are no losers, just winners and learners!

Läs hela inlägget »

Höstterminen

Hej alla medlemmar!
 
Det är säkert många av er som undrar hur det kommer att se ut med träning till höstterminen och vi i styrelsen hade igår ett möte tillsammans med representanter ur tränar-teamet för att reda ut denna fråga.

Vi diskuterade där de riktlinjer som Riksidrottsförbundet och Svenska brottningsförbundet gått ut med. Utifrån detta har vi beslutat att starta upp inomhusträningarna efter sommaruppehållet. Målet är att även hålla vissa utomhuspass så länge vädret tillåter.

Här kan riktlinjerna läsas i sin helhet

Riksidrottsförbundets riktlinjer 
Svenska brottningsförbundets riktlinjer
 
Att kunna bedriva verksamheten på ett så smittsäkert sätt som möjligt kommer innebära vissa begränsningar
 

  • Max 20 personer kan delta per träningspass förutsatt att vi har tillgång till alla mattor. Utöver detta kommer vi jobba med max 3-4 träningspar/matta och utan att byta runt i paren mer än nödvändigt.
  • Det blir inte möjligt att träna i flera olika grupper. Vi kommer därför inte att schemalägga pass med blandade grupper och varje brottare får enbart delta i träningar för ”sin” grupp. (Tillhör man exempelvis Tävlingsgruppen kommer man enbart att få delta i pass planerade för Tävlingsgruppen.) För att detta ska bli så bra som möjligt för alla brottare kan vissa justeringar av gruppindelningen komma att ske. 
  • Alla med minsta symptom håller sig hemma. Vi kan inte nog understryka vikten av att bara den som är fullt frisk deltar i träningen. Känner du dig det minsta osäker på om du är fullt frisk, stanna hemma. 
  • Eftersom vi verkligen vill att man håller sig hemma vid minsta symptom kommer vi under höstterminen att pausa  Edvin Gladers träningspris. Vi kommer utvärdera när det är möjligt att återinföra priset igen. 

 
En annan förutsättning för att detta ska fungera är att föräldrar och andra vuxna hjälper till att sprita av mattorna innan nästa träningsgrupp tar vid. Detta ansvar kan vi inte lägga på enbart tränare, vi måste alla hjälpas åt så gott det går för att skapa en säker träningsmiljö.
 
Det kommer sannolikt att ske en del förändringar i träningstiderna för att rent praktiskt kunna genomföra träningen enligt ovan nämnda förhållningsregler.  Det kan till exempel hända att pass för vissa grupper schemaläggs på helgen. Håll utkik här på hemsidan för vidare information om detta. Då detta arbete måste ske i dialog med kommunen och det nu är semestertider är det troligt att inget färdigt schema finns tillgänglingt förrän tidigast i början av augusti. 
 
Vi ser verkligen fram emot att få starta upp med peppig och rolig brottningsträning igen men som många säkert förstår kommer restriktionerna innebära att vi kanske inte kan ta in så många nya brottare i grupperna.  Vi kommer i första hand att prioritera de som varit varit med förut. Det kommer också inom kort att dyka upp intresseanmälan på hemsidan inför planering av den praktiska utformningen av träningen för respektive grupp. Tränarna i respektive träningsgrupp kommer förmedla informationen kring detta till de som har varit med förut. 
  
I takt med att ny information finns tillgänglig kommer den att läggas upp här på hemsidan samt på föreningens Facebooksida.

Fortsatt härlig sommar till er alla önskar styrelsen och alla tränare!    

Med vänliga hälsningar
Ida Hansen, ledamot i styrelsen

Läs hela inlägget »

I samband med måndagskvällens träning i Bräntberget delades Edvin Gladers träningspris ut.

Edvins Gladers träningspris tilldelas en person i Tävlingsgruppen och en person i Elitgruppen som har uppvisat synnerlig träningsflit i Edvin Gladers anda.

I år tilldelas Assar Jämtgård Nilsson från Tävlingsgruppen och Alwa Frech Irgum från Elitgruppen Umeå Brottnings mest prestigefulla pris. Värt att notera är att Alwa för första gången i prisets historia inte har missat ett enda träningstillfälle mellan augusti och nu. Det är imponerande! I Tävlingsgruppen var kampen om priset betydligt jämnare med Devin Svärling och Alfons Andersson på andra respektive tredje plats. 

Stort grattis till Assar och Alwa, vilka kämpar ni är!

Elitgruppen och wresfit (cirkelfysen) fortsätter att träna tisdagar 19-20 i parcourparken och torsdagar 18.20-19.30 på I 20/Umestan utegymmet. De som känner sig manade är välkomna att vara med. 

Information om terminsstart, intresseanmälan med mera kommer upp på hemsidan under sommaren. Läget är lite oklart i och med corona men så fort läget klarnar kommer information att läggas upp på hemsidan.

Stort tack för den här terminen alla brottare!

Läs hela inlägget »

Hej.

Här kommer information angående arbete för föreningen. Då Brännbollsyran inte gick av stapeln denna vår som det var tänkt så är tanken att den flyttas fram till 3-5 september 2020.

Vår förening har fått en hel del arbetsuppdrag under dessa dagar. Vi vill göra er förberedda på att utifall Brännbollsyran blir av enligt ovan så kommer vi dela ut arbetsuppgifter med kort varsel (mitten av augusti) till alla i Teknikgruppen, Tävlingsgruppen, Elitgruppen och Wresfitgruppen. De flesta arbetsuppgifter kräver att man är över 18 år vilket innebär att målsmän och föräldrar får arbeta.

Klubbens ekonomi bygger mycket på intäkter från arbetsinsatser och tävlingar som vi arrangerar.

Som läget är i Sverige just nu med anledning av Covid-19 så är sannolikheten att Brännbollsyran blir av mycket liten. Men man kan aldrig säkert veta.

Med vänlig hälsning,
Styrelsen Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

Hej alla brottare! 

Vi i styrelsen vill börja med att tacka alla er som kämpar på och håller i gång med träning under den utmanande tid vi lever i nu! 

Vi vill också rikta ett särskilt tack till alla tränare som lägger sin tid på att skapa intressant träningsinnehåll och en trygg träning trots de många restriktionerna! Ni är guld värda!
 
Nu kör vi hårt terminen ut och kommer tillbaka med ny energi, pepp och en massa inspiration till hösten. Det är motståndet som gör oss starkare! 
 
Tyvärr måste vi meddela att årets avslutning behöver ställas in pga de rådande omständigheterna. Vi hoppas på att kunna dra ihop en bra uppstart till hösten för att kompensera bortfallet, så håll ut! 
 
I vissa grupper pågår det träning utomhus ett tag till så ha koll på hemsidan och facebook kring tid och plats.
 
Glad sommar önskar Styrelsen! 

Läs hela inlägget »

I morgon tisdag kör vi 19.00 trappintervall + fys

Samling vid parkourparken vid älven.
Vi kör hårt. Visst kommer du?

Du som har Umeå Brottningtröja ta gärna på den när vi tränar. Det är bra att vi syns i stan. ‍♀️

Läs hela inlägget »

Denna vecka och nästa (v. 17-18) är det bara öppen träning utomhus på tisdagar kl. 19-20. 

Tisdagsfysen ikväll tisdag 21 april. Vi trappar upp träningen. Intervall och styrkefys i trappan och Backens tecken. Start och avslut vid nya Lundabrons fäste på Stansidan. Det går bra att parkera där. Visst kommer du? Visst törs du?  
Vi ses där 19.00

Uppdatering om vad som händer efter det kommer upp på hemsidan vid slutet av v. 18.

Teknikgruppen och Tävlingsgruppen kör som vanligt på måndagar, 19-20, samling vid Bräntberget.

Läs hela inlägget »

I vanlig ordning kommer Umeå Brottning att arbeta på Brännbollsyran. Detta är en av föreningens viktigaste intäktskällor och en av ytterst få aktiviteter där alla föreningens medlemmar förväntas hjälpa till.

Eftersom Brännbollsyran har flyttats fram till den 3-5 september på grund av coronaviset innebär det att även arbetsinsatsen har flyttats till dessa dagar.

Notera datumen i kalendern. Ett arbetsschema kommer att läggas upp på hemsidan när det närmar sig. 

Hälsningar,

Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

Med start idag kör även Teknikgruppen och Tävlingsgruppen igång med träning utomhus under ledning av Tävlingsgruppens tränare Tilda och Erica.

Kommande veckor blir det träning måndagar kl. 19-20, samling vid Bräntberget, för alla i Teknikgruppen och Tävlingsgruppen.

Varmt välkomna!

Läs hela inlägget »

Uteträning

Så här i corona-tider kör vi tre utepass i veckan som är öppna för Elitgruppen, Tävlingsgruppen (de som i vanliga fall tränar med Elitgruppen på torsdagar) samt alla fysgrupper och Nybörjare äldre. Även föräldrar och andra som är träningssugna är välkomna men ni får vara beredda på att det kan vara lite jobbigare träning än vad ni är vana vid!

Måndagar kl. 19-20: Samling vid Bräntbergets fot
Tisdagar kl. 19-20: Samling på Lövstigen 29 C
Torsdagar kl. 19-20: Samling vid Energiparken/Umeå Energi Arena

Vi kör omväxlande intervaller, cirkelträning och diverse andra övningar med den egna kroppen men utan direkt kroppskontakt.

Välkommen!

Läs hela inlägget »

På torsdag kör vi träning kl. 19-20 vid Gammliahallen/djungelgymmet. Ta med ett liggunderlag! Välkommen!

Läs hela inlägget »

Mössor

Nu finns mössor med Umeå Brottnings- och Umeå Wrestling Battle-motiv till försäljning! Dessa finns tillgängliga vid Bräntbergsbackens fot ikväll måndag kl. 19-20 och på alla kommande uteträningar så långt lagret räcker. Kostnad 100 kr, betalning via swish i samband med leverans!

Observera att Axel ej ingår i priset!

Läs hela inlägget »

Umeå Brottning Corona/SARS-cov-2/Covid19 förhållningssätt från 16/3
 
Coronaviruset, Covid19, finns i samhället och kommer att sprida sig i befolkningen, vi måste ta ett gemensamt ansvar för att skydda riskgrupper (äldre och sjuka) och för att minska spridningstakten i befolkningen, det senare för att inte överbelasta sjukvård och samhällsnödvändiga resurser.
Folkhälsomyndigheten uppmanar till riskbedömning vid mindre sammankomster och brottning utgör en ur smittspridningssynpunkt en högriskaktivitet.
 
Umeå Brottning tar sitt ansvar genom att:
 
Inte delta i några tävlingar tills vidare, detta beslut sammanfaller med att internationella och nationella tävlingar ställs in i rask takt.
 
Inte bedriva klassisk brottning/brottningsträning inomhus på brottningsmatta, utan istället bedriva träning utomhus utan kroppskontakt.
 
Träning från och med vecka 12 16/3:
 
Brottarlekis och Teknikgruppens träningar ställs in tills vidare.
 
Tävlingsgruppens träningar ställs in vecka 12, men ett pass per vecka kan öppna inom kort.
 
Elitgruppen samt Gr 14 och WW 14 ur Tävlingsgruppen, samt eventuellt även Wrest fit gruppen, kommer att erbjudas utomhusträning i Elitgruppens regi.
 
Håll utkik på Hemsida och Facebook för aktuella träningstider och samlingsplatser.


Umeå Brottning Corona/SARS-cov-2/Covid19 förhållningssätt från 16/3 PDF

Läs hela inlägget »

Umeå Brottning Corona/Covid19 förhållningssätt:
 
Folkhälsomyndighetens och UDs rekommendationer är rekommendationer som gäller för normala arrangemang och normalt resande. En brottningstävling är en händelse som ur smittspridningshänseende får räknas som extraordinär. Om att brottas vid resande vore norm, så kan man nästan anta att rekommendationerna sett annorlunda ut.
 
Tävling:
Vi avråder från tävlingar och träningsläger både nationellt och internationellt i dagsläget och detta gäller tills vidare. Om man reser mot gällande rekommendation gäller karantän vid hemkomst under virusets inkubationstid så som vid resa till riskområde dvs två veckor.
 
Träning:
Kom aldrig snuvig, stanna hemma om du varit i riskområde. Testa dig om du varit i riskområde och har symptom. Tvätta händer och ansikte före och efter träning. Mattan spritas FÖRE varje träningspass av den grupp som kliver på sitt pass.
 
 
Styrelsen Umeå Brottning

PDF Umeå Brottning Corona/Covid 19

Läs hela inlägget »

Extraträning lördagen den 7 mars kl. 13 för peppade barn i Teknikgruppen och Tävlingsgruppen. 

Anmäl dig via formuläret nedan!

Läs hela inlägget »

Träningslägret är igång med peppade brottare från Sandviken, Härnösand, Husum, Umeå, Gällivare, Kiruna och Litauen! 

Två dagar och fyra pass återstår. Kör hårt allihopa!


All information om lägret inklusive tider för de olika passen hittar du här.

Läs hela inlägget »

Hej!

Här kommer en liten påminnelse om restaurangchansen!

Styrelsen har bestämt att varje brottare i föreningen ska sälja 2 restaurangchansen var.
Häften/apparna finns att hämta i hallen veckan ut.

Häftet kostar 265 :-/st

Betalas/Swishas vid hämtning av häften.

Info om restaurangchansen finns här: www.restaurangchansen.se

Detta är den enda försäljningen vi har i klubben. Den ger ett gott tillskott till föreningen för att utbilda fler ledare, lokalhyra, med mera.

I övrigt försöker vi tjäna pengar på andra aktiviteter såsom arbetsinsatser vid Brännbollsyran, Umeå Wrestling Battle med mera.

Varma brottarhälsningar
Styrelsen Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

Efter en helg i Ilmajoki har vi samlat nya erfarenheter och framför allt haft väldigt roligt tillsammans. Det blir en speciell sorts stämning när man reser och tävlar individuellt men stöttar varandra som ett lag. Isak, Albin, Evert, Theodor och inte minst dubbel-Axel ska ha en stor eloge för att de bygger stämningen tillsammans. Det vi har sett i helgen av brottningarna är att träningen som vi genomför börjar synas på mattan.
 
Axel U
Deltar i en mycket tuff ungdomsklass, 80 kg, men visar att han kan slå vem som helst när nerverna är på plats. Mycket av de tekniker som gnuggats på träningarna kom nu fram och gav seger i den första matchen på ett övertygande sätt. Efter den följde en match mot klassens segrare och här var det väldigt nära att vi hade haft Axel i final. En välförtjänt 3:e plats ska du vara stolt över, för det är vi!
 
Axel N
I ungdom 55 kg börjar Axel N så smått växa sig in i och gjorde kanske sin bästa tävling rent brottningsmässigt. Att se tekniker som utsida arm, armdrag och att växla sidor när det inte fungerar var härligt att se.  Efter två segrar, och sin bästa match mot finalisten från Sundsvall, slutade Axel efter några förluster på en hedrande 4:e plats.
 
Evert
Här var klassen ett nummer för stort, helt klart. Dock ska Evert ha en stor eloge för inställningen.  Det fanns en offensiv vilja där poängen var rätt nära i första matchen och dagens härligaste fråga ställdes: `Magnus var det där den gamla Evert?`. En fråga som kommer från en tävling där Evert inte var sig lik och var ovanlig passiv. Nu var du tillbaka på spåret full med fart och kraft och med lite mer teknikträning så är du där Evert.
 
Albin N
Inställning är även här på plats och efter två matcher i en klass även den numret för stor kom frågan "Pappa, när är nästa tävling och vart ska vi åka?" Viljan är som sagt på plats, så nu kör vi på Albin!
 
Isak M
Isak har visat upp en stark utveckling under året och radat upp segrar på tävlingar, bland annat i Wasa såg vi ”årets nacksving”. Nu ställdes dock Isak inför en smått omöjlig uppgift då första matchen gick mot Finlands bästa brottare i ungdom 48, Oliver Pada. Efter två tunga matcher visade Isak som vanligt att han tycker bättre om att vinna, men det goda humöret kommer tillbaka snabbare nu än tidigare. Vi ser fram emot nästa tävling med Isak då revansch lusten troligt är STOR.
 
Theodor H
Vad ska man säga om Theodor? Nacksving seger på fall, nacksving seger på fall och avslutningsvis nacksving seger på fall och GULD! Du har en bra nacksving, inget snack om det, men sen är det bästa att du vill verkligen vill veta allt och frågar upp för att lära mer. Riktigt kul att du är med och nästa träning vill vi se ett kryss.
 
Tack alla för helgen, nu har ni gett bränsle så man klarar en arbetsvecka till!
 
Magnus Nilsson 

Resultatlista

Läs hela inlägget »
loading...

Nio brottare från tävlingsgruppen lämnade björkarnas stad vid kl.06.00 på lördagsmorgon för att styra kosan norrut. Målet var Boden och nåddes efter tre timmar i snörök. Efter läkarkontroll och invägning påbörjades en tre timmar lång väntan innan matchlistor för de drygt hundra brottarna från Sverige, Norge och Finland var färdiga.

Resultatet blev 3 guld, 2 silver, 3 brons samt en 4:e plats.

Först ut var Alfons Andersson som gjorde sin första match i GR11. Motståndet var tufft men Alfons beslutsamhet och dynamiska brottning gav honom en välförtjänt poängseger där vi bland annat bjöds på ett fint kryss. Andra matchen blev en intern uppgörelse bröderna Andersson emellan där ingen av dem sparade på krutet och där Alfons drog det längsta strået med en fallseger. En fallseger som sedan följdes upp av ytterligare två fallsegrar och Alfons vann därmed gruppen GR11, 34kg.

Viggo Andersson fick börja dagens tävlingar med att möta sin bror och klubbkompis i en stenhård men jämn batalj. Urladdningen var total och det bjöds på väldigt fin teknisk brottning där Viggo till slut fick se sig besegrad på fall. Andra matchen blev också stenhård och jämn. Efter mycket slit fick Viggo se sig besegrad även där. Tråkigt nog så blev det inga fler matcher för Viggo, som var taggad till tänderna, då motståndarna i kommande två matcher lämnade WO (utan att, vilket är kutym, meddela oss innan). Viggo fick åka hem med ett brons i GR11, 34kg.

Devin Svärling var som vanligt väldigt peppad och öppnade sin första match med väldigt fina tekniker. Mot det internationella motståndet hade han tyvärr inte marginalerna på sin sida och åkte på fall. Kanske påverkade det kommande matcher då Devin såg lite spänd ut och fick inte riktigt ut den fina brottning han har i sig. Devin kämpade på som en galning och gjorde en väldigt fin sista match som var oerhört jämn men fick återvända söderut med en 4:e plats och många erfarenheter rikare i GR11, 43kg.

Albin Nilsson gick en stenhård första match mot klubbkompisen Theodor där han efter en bestämd ingång på matchen fick se sig besegrad. Andra matchen blev väldigt jämn där man kunde se att Albin laddat om rejält. Snöpligt nog slutade den i fallseger för motståndaren. I Albins sista match var det inget snack om saken och Albin visade det internationella motståndet att dennes skuldror gör sig bra mot mattan. Fallseger fick avluta Albins tävlingsdag och han belönades med en bronspeng i GR14, 44kg.

Theodor Hübinette gjorde processen kort för alla sina motståndare och pangade hem 3 stycken fallsegrar. Trots psykningsförsök och guldskor kunde ingen rå på Tottes glada humör och otroligt fina brottning. Obesegrad kammade Theodor hem guldet i GR14, 44kg.

Evert Dahlgren fick se sig besegrad på poäng mot det finska motståndet i dagens första match. En jämn batalj där matchbilden böljade fram och tillbaka. Evert fick dock göra sin livs match och bjöd på oerhört fin och teknisk brottning i dagens andra match. Efter turneringens finaste mara som direkt följdes upp av ett superfint arm/huvudkast kunde Evert mycket stolt ta hem en fallseger. När Evert lix hade fått upp farten så dammade han till med ännu en fallseger i bronsmatchen och tog således brons i GR14, 48kg.

Maya Wikman fick efter en väldigt lång väntan gå sin första match för dagen. Maya, som kämpade på ordentligt, kom inte riktigt in i matchen och fick se sig besegrad på fall. Maya har tagit enorma kliv under hösten och vintern och fick äntligen utdelning i dagens andra match där hon efter ett mycket fint försvar mot bendyk kom runt på motståndarens rygg och bröt runt henne till en fallseger. Maya fick lämna Boden med ett silver i WW14, 50kg.

Dagens hjälte Simon Sjögren Palmgren fick efter åtta timmars väntan gå sin första match för dagen. Kanske märktes denna frustration i intensiteten då matchen drog iväg i ett oerhört högt tempo. Simon fick till en början utdelning för sina tekniker mot det finska motståndet men fick inte riktigt till det när matchen hamnade på mattan. Det höga tempot tog ut sin rätt och motståndaren kunde arbeta sig mer och mer in i matchen. Det blev förlust på teknisk men en riktig kämpar insats för Simon som, i sin brottning, har tagit stora steg framåt senaste tiden. Vi lyckades ordna en extra match för Simon där han, lite mer avspänd, fick utdelning för sina tekniker och vann övertygande på fall. All väntan till trots så sviktade aldrig Simons glada humör och vi föräldrar och ledare är enormt imponerade av tålamodet. Ett silver i GR14, 57kg blev facit för Simon.
 
Isak Malmqvist gick från klarhet till klarhet och släppte inte en enda poäng på sina tre matcher. Med ett oerhört lugn och med en mogen brottning blev det fallseger i alla matcher och guld i GR14, 48kg.

Stort tack till Erica och samtliga föräldrar som gjorde denna långa dag både rolig trevlig.
 
/Jonas Andersson

Läs hela inlägget »

Ungdoms-SM

I helgen avgörs ungdoms-SM i Linköping.

För Umeå tävlar Axel Nilsson och Oliver Pihl! Båda killarna är debutanter i SM-sammanhang. Kör hårt och lycka till killar! Kom ihåg att ha roligt!

Följ tävlingen via
Umeå Brottnings Facebook och via länkarna nedan.

Arrangörsklubbens hemsida
Svenska Brottningsförbundet, länkar till webbsändning med mera
TR - resultatrapportering, matchlistor med mera
Brottlott - följ Umeås brottare

In wrestling there are no losers, just winners and learners!

Läs hela inlägget »

Kära medlemmar i Umeå Brottning

Ett nytt år stundar och vi har ännu en säsong med träning, tävling och trevligt umgänge att se fram emot. I Umeå Brottning betalar vi både medlemskap och träningsavgift terminsvis. De nya fina lokalerna och det höga deltagandet på tävlingar och läger, gör att vi i år höjer träningsavgiften något.  

Årsmötet i oktober fastställde terminsavgifterna för 2020
•         medlemsavgift för enskild medlem 150 kr
•         medlemsavgift för familj 300 kr
•         träningsavgift för enskild medlem 700 kr
•         träningsavgift för familj 900 kr
•         totala avgiften för aktiv enskild medlem blir 850 kr/termin och för familj 1200 kr/termin.

Styrelsen uppmanar alla att utan dröjsmål registrera sig och betala för kommande termin. Klicka här för att komma till betalningssidan.

Väl mött på träning och tävling,

Mårten Hetta, Kassör Umeå brottning

Läs hela inlägget »

Brottarlekis
Nu öppnar vi anmälan till Brottarlekis för vårterminen 2020.

Vi kommer att starta den första träningen onsdagen den 5 februari kl. 18.00 och därefter köra tio tillfällen med uppehåll v. 10 och v. 16.

Information om vilka som har fått plats kommer att lämnas via mejl cirka två veckor före terminsstart. Barn som deltog förra terminen har platsgaranti men måste anmäla sig via formuläret på hemsidan. 

Länk till intresseanmälan.

Med vänlig hälsning, Kristina

Teknikgruppen
Även för Teknikgruppen är nu intresseanmälan öppen för vårterminen 2020. Barn som deltog förra terminen garanteras plats och behöver inte göra någon intresseanmälan.

Länk till intresseanmälan.

Brottare i Teknikgruppen erbjuds att träna tisdagar. I dagsläget består Teknikgruppen av två grupper. Den ena gruppen tränar 17.30-18.40 och den andra tränar 18.40-20.00.

De yngre brottarna, 2011 och yngre tränar 17.30 - 18.40. 
De äldre brottarna, 2010 och äldre tränar 18.45 - 20.00.

Undantag från ovanstående kan förekomma men som regel gäller ovanstående.

Man fortsätter i  den grupp som man brottades i under hösten 2019.
 
Terminen startar tisdagen den 14 januari. 

Tid: 
17.30-18.40 Grupp 1 (2011 och yngre)

18.45-20.00 Grupp 2 (2010 och äldre)

Uppehåll v.10 (sportlov)  och v. 16 (påsklov) samt övriga dagar då barnen har ledigt från skolan.

Termien slutar den 12 maj. 

Med vänlig hälsning, Daniel

 

Läs hela inlägget »

Trikåer finns nu för utprovning av storlek. De kommer att finnas i hallen efter träningspassen på måndag, tisdag och onsdag denna vecka. Därefter kommer en beställning att göras. Prata med ansvarig tränare om ni har frågor.

Läs hela inlägget »
loading...

Kanske ett rekord!? 21 brottare från Umeå körde stenhårt på serietävlingen i Härnösand i lördags. Jättekul att vara ett så stort gäng, det är fint att se hur alla brottare tävlar, kämpar och stöttar varandra. Om vi vinner eller förlorar är mindre viktigt så länge vi har vår fina kamratskap och sammanhållning. Nybörjarbrottarna Ludvig, Frank, Mathilda och Ted gjorde strålande insatser på sin första tävling. 

Maya fick utmärkelsen dagens kämpe för att förmågan att inte ge upp och David gick en hård match mot både motståndare och mjölksyra och vann. Vilket gäng!

Kämpaglöd, skratt och tårar. Bra jobbat allihopa! Oscar, Edwin, Mathilda, Viggo, Ignacio, Ted, Olga, Ingrid, Love, Assar, Devin, Alfons, Ludvig, Eric, Maya, Albin, Evert, Theodor, Frank, David och Simon.

Läs hela inlägget »

Den 24-26 januari är det dags för första upplagan av Sundsvall Wrestling Open. Tävlingen vänder sig till de brottare från klubben som var med på Umeå Wrestling Battle, alltså i princip Tävlingsgruppen och Elitgruppen samt någon enstaka från Teknikgruppen. Prata med ansvarig tränare i respektive grupp om du är osäker. 

Vi planerar att göra en stor klubbaktivitet av detta och hoppas därför att så många som möjligt är sugna på att delta. Det vore kul om även många föräldrar vill följa med!

Resa
Resan planeras med tåg från Umeå C till Sundsvall C fredag 14.21-17.01 samt tillbaka söndag 15.19-18.40. 

Boende
Boende planeras i fyrbäddsrum på First hotel i Sundsvall, cirka 1,7 km från tävlingshallen. Vi kommer att fördela ut anmälda brottare och vuxna på de olika rummen. 

Egenavgift
Egenavgiften för brottare blir 600 kr och för medföljande vuxna cirka 1000 kr (självkostnadspris). I egenavgiften för brottare ingår resa, boende och anmälningsavgift och för medföljande vuxna resa och boende. 

Anmälan
Anmälan är bindande och sker via formuläret nedan senast den 2 december. 

Funderingar?
umebrottning@gmail.com

Anmälan Sundsvall Wrestling Open 24-26 januari 2020

Sista anmälningsdag var den 2 december. Anmälan är stängd. 
Läs hela inlägget »
loading...

I helgen har ett rekordstort gäng bestående av 15 brottare och tre ledare från Umeå deltagit i VVV Cup i Vasa, Finland. Tävlingen hade lockat cirka 160 brottare från stora delar av Finland och Umeå Brottning var den exotiska fågeln från väst! Umeå Brottning slutade på en hedrande tredje plats i klubbsammanställningen, endast slagna av hemmaklubben Vaasan Voima-Veikot och storklubben Ilmajoen Kisailijat.
Lördagen avslutades med thaimat av bästa sort samt tilläggspåfyllnad av glykogendepåerna genom ett lass finsk lakrits!

Nedan kan du läsa om Umeåbrottarnas insatser.

Isak Malmqvist svarade för tävlingens snyggaste nacksving och gick obesegrad genom tävlingen. Vilket krutpaket Isak är. Grattis till guldet!

Oscar Gellerstedt tävlade i Isaks viktklass och bjöd på fin brottning. Matchen mot Isak var knallhård och slutade oavgjort 4-4 där sista poängen fällde avgörandet. Oscar slutade trea och visade att han med lite mer träning blir att räkna med. Härligt!

Simon Sjögren Palmgren fick vänta länge och väl innan det äntligen var dags för honom att gå upp på mattan. Simon stötte på finsk granit två gånger om men han kommer igen till nästa tävling. Bra jobbat Simon, du är modig som är med!

Axel Nilsson hamnade i en stentuff klass där han fick inte mindre än fem matcher. Det är kul att Axel är tillbaka på tävlingsmattan efter skadeuppehållet och han visade med sin brottning att han blir att räkna med framöver. Axel bjöd på några fina kast och landade på två vinster och tre förluster och slutade med det på fjärde plats. Kul att du är tillbaka Axel!

Gustav Gellerstedt brottades i samma klass som Axel Nilsson. Gustav var inledningsvis ganska spänd och nervös och hade svårt att få brottningen att stämma. Efter några tunga förluster fick dock Gustav chansen att i sista matchen visa vad han går för. Teknisk överlägsenhet och 8-0 där var en skön revansch och en härlig avslutning på en något dyster tävling. Du kommer igen Gustav, fortsätt kämpa!

Max Gustafsson ställdes mot några riktiga kanoner i sin klass. Han bjöd på ömsom vin, ömsom vatten, fick med sig några sköna vinster och lyckades med ett par riktigt snygga kast. Det är inte lätt att slå lejonen i lejonkulan men Max lyckades med det två gånger om. Trea i en mycket tuff viktklass är ett gott betyg. Bra jobbat Max!

Oliver Pihl fick också motstånd av bästa sort. Först genom en match mot en riktigt duktig kille i 65 kg och därefter i extramatchen mot segraren i 60 kg. Oliver stod upp riktigt bra i stående men i parterren hade han svårt att hålla emot. Med mer träning kommer talangfulle Oliver kunna matcha dessa killar, det handlar bara om att hänga i. Brottning är ett livstidsåtagande Oliver, nu vet du det!

Axel Uusimäki var tillbaka på tävlingsmattan efter ett längre uppehåll. Även han mötte tufft motstånd och fick aldrig riktigt möjlighet att komma in i matchen. I extramatcherna visade Axel upp delar av sitt breda kastregister! Det är roligt att du är tillbaka i gammal god tävlingsform Axel!

Karin Hetta inledde tävlingen med en stabil fallseger. I andra matchen mötte hon klubbkompisen Maja Wikman och i den matchen drog Karin det längsta strået efter några fina dyk och ryska skruvar. I sista matchen stötte Karin på patrull när hon ställdes mot blivande segraren. Silver till Karin efter fin brottning är inte illa på första tävlingen utomlands. Grattis Karin!

Maja Wikman har gått rejält framåt under hösten. Hon uppträder med en helt annan pondus på mattan och visar att hon tycker det är kul att brottas! Med lite mer träning, tuffhet och fokus på dykförsvar kommer Maja bli ännu mer svårbemästrad vid nästa tävling. Det blev ett visst antiklimax att Majas motståndare i sista matchen inte dök upp. Vinst på WO och bronset var i hamn. Grattis till en fin insats Maja och kul att du hängde med!

Alwa Frech Irgum hade bara en motståndare i klassen och fick därför bara en ordinarie match. Genom snabbhet och god teknik kunde Alwa vinna någorlunda komfortabelt. Alwa fick även två extramatcher mot lite lättare tjejer som hon också vann. Den viktigaste lärdomen efter tävlingen är att hon måste bli lite bättre på att värdera situationerna för att inte slå dit sig själv. Grattis till guldet Alwa!

En kvartett Umeåbrottare – Noah, Evert, Theodor och Albin - och en trio finska brottare deltog i klassen P 11, 45 kg.
Noah Granqvist har inte tävlat på länge och väl och det syntes! Han måste nämligen ha lagrat allt brottningssug i musklerna sedan förra tävlingen och i Vasa släppte han loss den inneboende kraften! Noah vann samtliga matcher på teknisk överlägsenhet och utan att släppa så mycket som en poäng. Stort grattis Noah och kul att du är tillbaka!

Theodor Hübinette slutade tvåa efter seger över Albin i en mycket jämn och hård match samt en fallseger över en finsk kille. Theodor är en riktig solstråle, lugn och trygg på mattan och med ett ständigt leende på läpparna. Det känns som ett vinnande koncept! Grattis till silvret Theodor!

Evert Dahlgren stod inte riktigt att känna igen. Han såg spänd och nervös ut och fick inte riktigt till sin brottning. Han besegrade Theodor men förlorade sedan mot killar som Theodor i sin tur besegrat och som en Evert i normalt slag skulle ha slagit. Det blev därför ingen medalj för Evert men väl många nya erfarenheter. Evert var inte nöjd med tävlingen och det i sig lär vara bränsle för revansch på nästa tävling. Du kommer tillbaka Evert, var så säker!

Albin Nilsson bjöd på allt mellan himmel och jord. Fina kast från stående och parterr men också mindre lyckade kastförsök där han själv hamnade på rygg. Albin visade i sina bästa stunder att han kan slå precis vem som helst. I sina sämsta stunder visade han att det är viktigt att de bästa stunderna inträffar lite oftare. Albin har fin teknik och rör sig bra men blir ibland lite för försiktig. Med fyra brottare i samma vikt- och åldersspann (och fler på hemmaplan) är det ingen brist på sparring i klubben så med fortsatt träning kommer Albin att bli ännu bättre, det är ett som är säkert. Bra jobbat Albin!

Vi summerar en mycket lyckad helg i Vasa som bjöd på brottning av yppersta klass och vi tar med oss ett lass medaljer och nya erfarenheter hem till Umeå. Att resa med detta gäng är en fröjd! Vi hoppas på ett lika stort gäng när det är dags för Sundsvall Wrestling Open den 24-26 januari!

Ett stort tack till Magnus och Alexander som följde med som ledare.

Kom ihåg, in wrestling there are no losers, just winners and learners!

Vid tangenterna: Samuel Eriksson

Artikel i VK om VVV Cup
Resultatlista
Brottlott
Bildgalleri på Umeå Brottnings Facebook

Rolig video på Umeå Brottnings Facebook
Isak Malmqvists nacksving

Läs hela inlägget »

Umeå Brottning har nöjet att bjuda in er till julbad på Aquaarena (Storsjöhallen) i Holmsund lördagen den 14 december kl.17.00-19.00. 

Det går bra att komma en kvart före bokad tid för att hinna byta om. En kvart efter bokningstidens slut vill vi att ni är färdigduschade och klara i omklädningsrummen. Det går bra att ta med sig fika och sitta inne i Aquarenan och fika. Ingen badbevakning under uthyrd tid. Badbevaka varandra. Detta innebär att om ditt eller era barn ej kan simma måste ni vara med i hallen.Om något skulle hända finns livräddningsutbildad personal i huset som ni snabbt kan tillkalla via telefon.

Medtag hänglås. 

Hoppas att vi ses!

Med vänlig hälsning,
Tomtefar

Aquarena, Storsjöhallen
Solbackavägen 18, 913 34 Holmsund
090-16 35 44
https://goo.gl/maps/3JoXqWEVw6Mnffxx7

Läs hela inlägget »
Här kommer lite information till det superhärliga gäng från Umeå Brottning som ska åka med till Vasa och tävla på VVV-Cup nästa helg. Det blir inte mindre än 18 personer från Umeå som tar turen över till Vasa - nytt säsongsrekord! 

För att vara lite miljövänliga samordnar vi transporten till och från hamnen. Fyll i formuläret nedan så får ni återkoppling via mejl. 

Samling
Vi samlas på ICA Kvantums parkering (vid träningshallen på Mariehem)
kl. 16.50 fredagen den 15 november för gemensam resa till Holmsund. De som bor i Holmsund eller på annat sätt är helt offside anger detta i formuläret. Vi samordnar även transporten på tillbakavägen på samma sätt. 

Egenavgift
Egenavgiften blir 700 kr och kommer att faktureras. I egenavgiften ingår resa tur och retur, anmälningsavgift till tävlingen, lunch på hallen, transfer till och från hamnen i Vasa/boendet/hallen, samt boende inklusive frukost.

Resa
Vi åker med färjan
M/S Wasa Express från hamnen i Holmsund fredagen den 15 november kl. 18.00 och ankommer till hamnen i Vasa kl. 23.30. Återresan avgår söndagen den 17 november kl. 08.00 från Vasa och vi beräknas kliva i land i Holmsund kl. 11.30. 

Boende
Vi bor på
EC Hostel i Vasa. Frukost och sängkläder ingår.

Fickpengar
Det som inte ingår i egenavgiften är middag på fredag på båten för de som önskar, middag på lördag på restaurang i Vasa samt eventuella fickpengar för övriga inköp. 

Kortbetalning funkar fint i Finland. Tänk på att betalkortet då måste vara öppet för utlandsköp. Finland har Euro som valuta. 

Packning
Glöm inte brottarskor, röd och blå trikå, sporttejp om du saknar skydd för skosnörena samt ombyte och duschgrejor. Vi reser i Umeå Brottningskläder (alla som har). Umeå Brottnings-t-shirtar finns att köpa på hallen för 150 kr. 

Ta gärna med något roligt spel eller annat som kan fungera som gruppaktivitet. 

Övrigt
Alla som åker med måste ha en giltig tävlingslicens. Kontrollera att du har en sådan och hör av dig omedelbart i annat fall!

Vid resor inom EU är det bra att ha försäkringskassans resekort. 

Tävlingsinformation

Vaasan Voima-Veikot 
Vaasan Voima-Veikot på Facebook
Umeå Brottnings Facebooksida - här kommer det rapporteras flitigt!

Det här ska bli riktigt roligt! Ladda järnet i helgen, nästa helg blir det åka av! Kom ihåg att fylla i formuläret nedan!

Formulär för deltagande i VVV-Cup i Vasa

Alla brottare och ledare som ska följa med på tävlingen i Vasa måste fylla i detta formulär.

  • Exempelvis 040404
  • För alla som har
  • Ange om du har behov av specialkost och i sådant fall vad.


Läs hela inlägget »

Umeå Wrestling Battle - one day to go!

288 wrestlers, 44 teams, 9 countries

4 mats plus one warm-up mat

Livestream from all mats - links will be published here Saturday
morning.


Weigh-in at Scandic Syd from 14.00-15.30 or at Umeå Energi Arena from 18.00-20.00. Saunas at both places.

Info letter for all teams

Please read it carefully. All teams will get a printed copy as well.

Contact us if you have any questions!

www.umeawrestlingbattle.com
umebrottning@gmail.com
+46-702130728

Läs hela inlägget »

I helgen är det Umeå Wrestling Battle!

Hoppas alla i Umeå Brottning är laddade!

* Till alla funktionärer, det är mycket viktigt att ni dyker upp på det pass ni är uppsatta på och på utsatt tid. Tävlingen hålls på Umeå Energi Arena, inte på Marielund om någon har missat det.

* Till alla Umeåbrottare som ska delta i huvudtävlingen. Invägningen är på fredag och alla som ska tävla måste dyka upp på invägningen. Det går bra att väga in på Scandic syd kl. 14-15.30 eller på Umeå Energi Arena kl. 18.00-20.00. Prata med din tränare om du undrar över något.

* Nybörjarträffen för de nyaste brottarna kommer att starta cirka kl. 13:30 på lördagen. Daniel Renström svarar på frågor kring det: teknikgruppen.umeabrottning@gmail.com

Väl mött i helgen och stort lycka till alla Umeåbrottare!

All info om tävlingen finns på www.umeabrottning.se

Läs hela inlägget »

Sovutrustning
Hej! I helgen är det Umeå Wrestling Battle! Det kommer ett antal utomnordiska brottare till tävlingen som är i behov av liggunderlag/madrasser, sovsäckar/täcken och kuddar. Om ni har några sådana och är beredda att låna ut dem över helgen vore det kanon.
 
Hör av er till Fredrik Fridholm via mejl eller telefon och meddela vad ni kan låna ut.  

fridholmfredrik@hotmail.com
07257453980725745398

Bakning
Hej!

Nu behöver vi fylla på kakförrådet inför vår tävling! Vi behöver 6 stycken typ långpannekakor (ca 30st/plåt).

Ni som inte har möjlighet att närvara i helgen, passa på att baka en kaka och lämna in denna på fredag på tävlingsarenan.

Hör av er till Kristina Johansson via mejl eller telefon och meddela vad ni kan baka.
haljegard@gmail.com
073-0567224

Läs hela inlägget »

Hej allihopa!

Här kommer äntligen schemat till Umeå Wrestling Battle! Det kan hända att justeringar måste göras eller att det behövs folk till något som vi ännu inte känner till men grunden kommer att se ut så här. 

Det går att klicka på dokumentet för att ladda hem det om det är svårt att läsa. 

Hitta dig själv/din familj i schemat. Är det så att tiden inte passar, försök i första hand att själv byta med någon. Om något är oklart gällande schemat, hör av dig till Anders Pihl: anders.pihl@live.se 

Ni som har pratat med Samuel Eriksson och inte hittar ert namn i schemat, vi räknar med att ni ska jobba och kommer att stoppa in er i schemat också! 

Det kommer att finnas jobb för fler personer på fredag förmiddag och dag den 18 oktober. Hör av er om ni har möjlighet att hjälpa till från fredag kl. 08.00-15.00 (eller några timmar under denna period), umebrottning@gmail.com

Tillsammans kommer det här bli en kanontävling och en fantastiskt rolig helg!

Kom ihåg, in wrestling there are no losers, just winners and learners!

Läs hela inlägget »

Umeås tjejer bjöd på fin brottning när Öresundsträffen avgjordes i Helsingborg den gångna helgen.

Alwa inledde med en stentuff match där hon vände underläge efter första ronden till seger 5-2 och fall. I andra matchen kom Alwa aldrig in i matchen. I sin tredje och sista match hade Alwa flera fina lägen att ta poäng. Lite oflyt och envisa hjärnspöken ville annorlunda. Nästa gång lär det se annorlunda ut. Ändå en fin åttondeplats för Alwa som tar med sig en skön matchseger och många nya erfarenheter.

Ellen knep ett brons efter att ha radat upp segrar på sin väg mot poolfinalen. Där ställdes hon mot tuffa Petra Åhlén från Sundsvall som även denna gång blev för svår. Ellen avslutade dock med flaggan i topp genom en perfekt genomförd bronsmatch. Bestämd brottning från start, säkra tekniker och taktisk iskyla gjorde att matchen slutade 6-0 till Ellen med bud på mer! Grattis Ellen till ett meriterande brons på Öresundsträffen!

Bra jobbat tjejer, ni är grymma!


Resultatlista
Artikel i VK

Läs hela inlägget »

I helgen har Umeå två brottare på plats i Helsingborg för att delta i Öresundsträffen som är en av landets absolut största tävlingar med över 500 deltagare.

Alwa Irgum Frech tävlar i klassen WW 14, 54 kg 
Ellen Johansson tävlar i WW 17, 65 kg


Länk till matchlistor och resultat 
Brottningslottningskollen
Öresundsträffen Facebookgrupp
Följ även tjejernas framfart på Umeå Brottnings Facebooksida​​​​​​​

Stort lycka till tjejer, ge allt och lite till! In wrestling there are no losers, just winners and learners!

Läs hela inlägget »

Devin, Ignacio och Rio tävlade i lördags på Ocab cup. Det var en tuff dag då samtliga förlorade alla sina matcher. Alla fick dock med sig nya erfarenheter och med mer träning kommer det gå bättre nästa gång! 

Efter tävlingen var det läger på agendan. Rio och ignacio körde båda passen och blev sedan välförtjänt belönade med god pizza.

Tack Matfors för en i vanlig ordning bra tävling! 

Läs hela inlägget »

Umeå Brottning kallar till årsmöte tisdagen den 22 oktober kl. 19.00.

Lokal: Marielundshallen

Välkomna

Styrelsen Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

Terminsavgift

Vi har nu kommit en bit in i den nya terminen och det är hög tid att göra en terminsregistrering och betala terminsavgiften. 

Varje ny termin i Umeå Brottning inleds med en terminsregistrering. Detta är för att vi ska ha aktuella kontaktuppgifter till alla medlemmar och för att kunna hålla vårt medlemsregister uppdaterat. Som medlem i Umeå Brottning är du alltid försäkrad i samband med träning. 

Terminsavgiften är en av föreningens viktigaste intäktskällor och går bland annat till att betala hallhyra, finansiera deltagande i tävlingar och träningsläger och till inköp av utrustning.

Terminsavgiften ska vara betald senast måndagen den 30 september. 

Länk till terminsregistrering/betalning av terminsavgiften.

Hälsningar,

Styrelsen i Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

Brottare, ledare, styrelse, föräldrar, medlemmar, 

Slutspurt för att hitta samarbetspartners i ert kontaktnät som kan bli partners för Umeå Brottning till vår stora tävling Umeå Wrestling Battle som avgörs på Umeå Energi Arena den 18-20 oktober 2019. Det kan vara grannen, arbetsgivaren eller kamraten som driver företag.Skörda nu på de kontakter ni har och redan pratat med och nya.  Se partnererbjudanden nedan med fyra nivåer på sponsorpaket, 10 000 kr, 5 200 kr, 2 200 kr, och 800 kr. Om er kontakt går in med en än större summa skräddarsyr vi ett erbjudande tillsammans, kontakta Krister Ericsson för stöd. 

Förutom sponsorpaketen i foldern är varupriser också välkomna, använd samma folder och skriv under övrigt. Bedöm värdet på varorna klubben blir sponsrad med och kryssa för vilken paketnivå värdena på varorna motsvarar. Är det varor som kan förtäras i kiosk/kök, ta kontakt med kökschef Kristina Johansson 073-0567224. 

Lottpriser ni får av partners administreras av Magnus Nilsson, 070-641 23 32. 

Alla avtal skickas elektroniskt till Krister Ericsson, kontaktuppgifter återfinns nedan. I de fall partnerskap ska faktureras var noga med namn, adress, organisationsnummer och referensperson. 

Årets försäljning av partnerskap har så långt varit god.  Företagen i listan nedan är företag som redan sponsrat eller 
där en diskussion är pågående, med andra ord, låt bli dem. 

Visit Umeå
Umeå Energi
Lux Nordic WM
Capillar
Mäklarcity
Adidas
Team Sportia
Wasaline
Norrmejerier
Job Meal
Skogaholms bröd
Norrlandsägg
Hälje gård
Veidekke
Grönsaksfabriken

Spurt in i det sista !


Sponsorpaket Umeå Wrestling Battle 2019
Krister Ericsson,  ansvarig för företagssamarbeten/sponsring 
072-221 8100
krister.ericsson@hotmail.com

Läs hela inlägget »

På onsdag 28 augusti kör vi Nybörjare äldre igen! Träningsstart 20.30. Alla 15+ som vill testa brottning är välkomna! Hoppas vi ses!

Läs hela inlägget »

Tävlingsgruppen har träningsstart måndagen den 2 september. 

Brottare som förra terminen var med på torsdagspassen tillsammans med Elitgruppen är välkomna att vara med även nu på torsdag (22 augusti) och nästa torsdag (29 augusti) kl. 18.45-20.00. Det är då bra om ni ser till att ha en kompis i rätt storlek.

Välkomna till en ny brottningstermin! 

Läs hela inlägget »

Utomhusfysen på Lövstigen är igång igen efter sommaruppehållet. Vi kör nu tisdagar kl. 18.30, backintervaller och cirkelträning.

Bytet från torsdag till tisdag är för att fler brottare ska kunna vara med. 

Väl mött!

Läs hela inlägget »

Brottare, ledare, styrelse, föräldrar, medlemmar, 

nu är det ett bra tillfälle att fundera på vilka i ert kontaktnät som kan bli partners för Umeå Brottning till vår stora tävling Umeå Wrestling Battle som avgörs på Umeå Energi Arena den 18-20 oktober 2019. Det kan vara grannen, arbetsgivaren eller kamraten som driver företag. Tips, så ett frö nu med ett mail eller samtal till berörd och skörda med en personlig kontakt i mitten av augusti. Se partnererbjudanden nedan med fyra nivåer på sponsorpaket, 10 000 kr, 5 200 kr, 2 200 kr, och 800 kr. Om er kontakt går in med en än större summa skräddarsyr vi ett erbjudande tillsammans, kontakta Krister Ericsson för stöd. 

Förutom sponsorpaketen i foldern är varupriser också välkomna, använd samma folder och skriv under övrigt. Bedöm värdet på varorna klubben blir sponsrad med och kryssa för vilken paketnivå värdena på varorna motsvarar. Är det varor som kan förtäras i kiosk/kök, ta kontakt med kökschef Kristina Johansson 073-0567224. 

Lottpriser ni får av partners administreras av Magnus Nilsson, 070-641 23 32. 

Alla avtal skickas elektroniskt till Krister Ericsson, kontaktuppgifter återfinns nedan. I de fall partnerskap ska faktureras var noga med namn, adress, organisationsnummer och referensperson. 

Årets försäljning av partnerskap har så långt varit god.  Företagen i listan nedan är företag som redan sponsrat eller 
där en diskussion är pågående, med andra ord, låt bli dem. 

Visit Umeå
Umeå Energi
Lux Nordic WM
Capillar
Mäklarcity
Adidas
Team Sportia
Wasaline
Norrmejerier
Job Meal
Skogaholms bröd
Norrlandsägg
Hälgegård

Ha en skön sommar och lycka till!

Sponsorpaket Umeå Wrestling Battle 2019
Krister Ericsson,  ansvarig för företagssamarbeten/sponsring 
072-221 8100
krister.ericsson@hotmail.com

Läs hela inlägget »
loading...

I Holmsund har under de senaste veckorna barn i olika åldrar fått prova på olika idrotter, däribland brottning.

Brottningen har huserat i Storsjöhallen där totalt 280 glada barn från Holmsund och Obbola har fått testa olika grepp, lekar och andra brottarövningar under ledning av bröderna Månsson. Härligt!


Läs mer om Skärgårdscampen här.

Läs hela inlägget »

Idag hade Umeå Brottning sommaravslutning på Nydala med grillning, fika och prisutdelning. Vad roligt att så många ville vara med.

Sommaruppehåll, sommarträning och terminsstart
Terminen är nu officiellt över och alla träningsgrupper utom Elitgruppen och cirkelfysen har sommarlov. Elitgruppen kör träning kl. 19.00-20.30 på onsdagar hela juni och cirkelfysen kör igång utomhus från och med torsdag nästa vecka (13 juni). Cirkelfysen är på Lövstigen 29 C och startar kl. 18.30 och håller på cirka 1,5 timme.

Terminen för övriga grupper drar igång i anslutning till skolstarten. Håll utkik här på hemsidan. 

Ni som är intresserade av Brottarlekis och Teknikgruppen, kom ihåg att göra en
intresseanmälan på hemsidan

Umeå Wrestling Battle
I samband med avslutningen informerades det även om vår stora tävling Umeå Wrestling Battle som avgörs i höst. Ett separat inlägg om tävlingen kommer inom kort men det vi vill är att alla redan nu bokar in helgen den 18-20 oktober för arbete med tävlingen.

Här kan du läsa inbjudan till tävlingen för att förstå vad det handlar om. 

Vi behöver även hjälp att finansiera tävlingen genom sponsring och har därför tagit fram ett sponsorpaket som vi tror att ni kan hjälpa oss att sprida till alla företag ni har en koppling till.

Sponsorpaket Umeå Wrestling Battle 2019

Prisutdelning
I samband med avslutningen delades några priser ut. 

Årets solstråle 2019
Tilldelas en brottare som alltid kommer till träningen med ett leende och gör sitt yttersta för alla ska ha roligt på träningarna. En som gör det där lilla extra för att gruppen ska bli ett lag.
 
Med sin positiva anda tilldelas priset för Årets solstråle 2019 Theodor Hübinette.

Årets ambition 2019
Tilldelas en brottare som alltid vill lära sig och ser glädjen i att utvecklas. En som tänker, frågar och tränar tills det blir rätt. Orden ”omöjligt” och ”ge upp” existerar inte i världsbilden.
 
Som ett praktexempel på hur träning ger färdighet, tilldelas priset för  Årets ambition 2019, Ingrid Nilsson.

Årets raket 2019
Tilldelas en brottare som under året har tillkommit i gruppen och visat hur viktigt kämpaglöd och viljestyrka är för att utvecklas. Attityden att ”inget hinder är för stort” har gett brottaren fina resultat.
 
Med en spikrak utvecklingskurva tilldelas priset för  Årets raket 2019, Olga Englén. 

Olga var inte med vid avslutningen så hon får hämta sitt pris vid ett senare tillfälle. 

Årets virvelvind 2019
Tilldelas en brottare som ständigt längtar efter utmaningar och alltid försöker ta ut sig maximalt. Att dessutom motivera de andra att kämpa på när det är som jobbigast, är en stor bedrift.
 
Med sitt tjocka pannben och peppande attityd tilldelas priset för Årets virvelvind 2019, Evert Dahlgren. Grattis!

Årets schwung 2019
Tilldelas en brottare som under året har lärt sig att slå höga kryss och som dessutom har inkasserat karriärens första fempoängare i tävlingssammanhang genom denna fina teknik!
 
Priset för Årets schwung 2019 tilldelas Max Gustafsson. Grattis!

Årets comeback 2019
Tilldelas en brottare som under året har gjort efterlängtad tävlingscomeback. Brottaren i fråga nöjde sig inte med en liten lagomtävling utan valde att ställa upp i karriärens andra SM för seniorer! I viktklassen ställdes brottaren mot några av världens just nu främsta i den viktklassen och visade att hon inte är långt efter.
Comebacken visade att den här brottaren har mer att ge i tävlingssammanhang, om hon bara vill. Motståndarna lär inte känna samma entusiasm!
Priset för Årets comeback 2019 tilldelas Tilda Tärnklev! Grattis!

Årets bragd 2019
Tilldelas en brottare som lyckats med det omöjliga! Små marginaler är en sak, att tappa ledningen med 14 sekunder kvar och sedan ta tillbaka den i matchens absolut sista sekund, det är inget annat än en makalös bragd!

Priset för Årets bragd 2019 tilldelas Ellen Johansson efter den osannolika vändningen i sista sekunden på Soft Touch Open i Göteborg i april! Grattis!

Årets kämpe 2019
Tilldelas en brottare som oförtrutet kämpar och sliter på träningen vecka ut och vecka in. Brottaren ger alltid allt och har förstått att enda sättet att bli bättre är att träna hårt, ofta och mycket.
Belöningen för detta slit kommer, var så säker!

Priset för Årets kämpe 2019 tilldelas Gustav Gellerstedt! Grattis!

Årets nykomling 2019
Tilldelas en ny brottare i klubben som har tränat mer än de flesta, visat på stark vilja att lära sig och som har utvecklats mycket under den begränsad tid han har varit med i klubben.

Brottaren i fråga har blivit en viktig kugge i Elitgruppen och det känns mycket glädjande att han nu också äntligen har beviljats svenskt uppehållstillstånd.

Priset för Årets nykomling 2019 tilldelas Qurban Mohammadi! Grattis!

Årets lärdom 2019
Tilldelas en brottare som har fått lära sig den hårda vägen. Det är tråkigt att göra sig illa men ett är säkert, läxan är gjord och misstaget kommer inte att upprepas.
 
Att trots axelsmärtor kämpa sig genom ett tufft träningsläger i Georgien och vara med på alla övningar som går visar på mental styrka, mognad och en stark vilja att bli bättre. Med sådana egenskaper finns alla förutsättningar för framtida framgångar. Hoppas axeln snart blir bättre.

Priset för Årets lärdom 2019 tilldelas Axel Nilsson! Grattis!

Edvin Gladers träningspris 2019
Varje år delas det ut pris till den brottare i Tävlingsgruppen respektive Elitgruppen som har deltagit på flest träningstillfällen. Detta är det finaste pris som Umeå Brottning delar ut och i år var det otroligt jämnt i toppen. Det skilde bara några träningstillfällen mellan ettan och tvåan, men som alla vet är det små marginaler som avgör i sportens värld! 

Edvin Gladers träningspris 2019 tilldelas:

Ingrid Nilsson, Tävlingsgruppen 
Ellen Johansson, Elitgruppen

Grattis till er båda!

Tack alla tränare, föräldrar och inte minst alla brottare för den här terminen! Vi ses igen till hösten!

Läs hela inlägget »

Idag röd dag och därför ingen träning för Elitgruppen och ingen brottarfys. Däremot är det obligatorisk egen stenhård träning!

Läs hela inlägget »

Arkiv

Facebookflöde

Länkar

-

Senaste nyheter