Logotyp2

Nyheter

I helgen har Ellen Johansson KvU 61 kg och Max Gustafsson U 55 kg representerat Umeå Brottning på ungdoms-SM i Luleå.

Ellen Johansson mötte hårt motstånd i poolen men tog sig genom två segrar vidare till bronsmatch. I den matchen ställdes hon mot Saga Sörö, Trollhättans AK. Ellen vann på poäng och därmed var bronsmedaljen hennes! Ellen försvarade därmed sin bronsmedalj från förra årets ungdoms-SM. Stort grattis Ellen! Detta visar att hård och målmedveten träning lönar sig! Närmast för Ellen väntar stor internationell tävling i Lviv, Ukraina.

Max gjorde debut i SM-sammanhang och mötte hårt motstånd. Efter två tuffa matcher som tyvärr slutade med förlust var SM över för den här gången. Max tar ändå med sig nya erfarenheter hem till Umeå och är revanschsugen, vilket är en bra drivkraft för att köra extra hårt på träningarna framöver!

Bra jobbat Ellen och Max och bra coachat Cissi och Samuel!

Läs hela inlägget »

Gustav Månsson gjorde UWW-tävlingsdebut i Århus i samband med Århus Open. Att UWW-tävlingar är tuffa är välkänt, vilket Gustav nu har fått uppleva! 

Gustav ställdes mot idel kanoner i form av flerfaldiga internationella mästerskapsmedaljörer i sin viktklass U 23, 87 kg i samband med årets Århus Open. Gustav stod upp hyfsat i stående men hade svårt att stå emot i parterren. Med lärdomar från helgens tävling blir det till att jobba vidare med de tekniker och detaljer som behöver förbättras.

Nu väntar några dagars träningsläger i Danmark med prima sparring innan det är dags för hemfärd.

Bra jobbat ändå Gustav, du kommer tillbaka hårdare och starkare, det vet vi! 

Läs hela inlägget »

Tilda ställdes mot tuffast möjliga motstånd vid sin tävlingscomeback som skedde på senior-SM i Sundsvall. 

I första matchen ställdes Tilda mot landslagsmeriterade Moa Nygren från Helsingborg. Tilda gjorde en bra match och lyckades sånär få över sin motståndare i fallhotande i inledningen av matchen. Landslagsmeriterade Moa kom dock tillbaka och trots fin brottning av Tilda blev det förlust i första. Ändå väldigt bra jobbat av Tilda som brottades aktivt och tekniskt.

I andra mötte Tilda en ännu mer meriterad brottare i form av Johanna Mattsson. Tilda kom aldrig riktigt in i matchen men visade ändå med sin brottning, i synnerhet i första matchen, att hon är på väg tillbaka och att den fina tekniken sitter i! Att ha Tilda tillbaka i tävlingstruppen är underbart!

Dag två av SM ställdes Tilda mot Miciel Wennström, Gällivare i en match om bronset. En jämn match slutade i poöngförlust efter full tid. Tilda brottades matchen med kraftig nackspärr från tidigare drabbningar och hade svårt att göra sig själv rättvisa.

SM-helgens stora utropstecken är ändå Tildas återkomst till tävlingsmattan och att brottningen trots en längre tävlingsfrånvaro ser så bra ut. Det bådar gott för framtiden.
Bra kämpat på SM Tilda. Du kommer tillbaka!

Viktklassen vanns slutligen av Moa Nygren som lyckades vända ett 0-7 underläge mot Johanna Mattsson till fallseger. Detta var den största skrällen på hela SM:et. Det är kul att man aldrig kan ta något för givet i brottning och en match är inte över förrän domaren blåser i pipan! 

Läs hela inlägget »
I helgen är det dags för ytterligare en av årets höjdpunkter, nämligen ungdoms-SM som i år avgörs i Luleå. 

För Umeå tävlar Ellen Johansson i 61 kg och Max Gustafsson i 55 kg. Följ ungdoms-SM via länkarna nedan!

Stort lycka till båda två!

Brottlott
Resultatrapportering
Tävlingswebb: webbsändning, info

SBF

I Århus tävlar Gustav Månsson i internationella UWW-tävlingen Århus Open. Gustav tävlar i 87 kg. Efter tävlingen väntar några dagars tufft träningsläger. 

Lycka till Gustav och kör hårt!


Brottlott
Resultatrapportering​​​​​​​
Tävlingswebb​​​​​​​
Läs hela inlägget »

Årets svenska mästerskap för seniorer närmar sig! Umeå Brottning kommer att ha tre brottare på startlinjen när SM-veckan drar igång med brottning på fredag nästa vecka.

Umeås trupp
Tilda Tärnklev gör efterlängtad tävlingscomeback i 62 kg kvinnor. Det ska bli kul att se Tilda på tävlingsmattan igen! 

Juniorerna Oskar Månsson i 82 kg och Gustav Månsson i 87 kg ställs mot en rad mycket namnkunniga och meriterade brottare. Det ska bli spännande att se vad Umeås hungriga juniorer kan hitta på!

Stort lycka till alla tre! Heja Umeå!


Länk till resultat och anmälda brottare
Brottlott
SM-veckan i Sundsvall
Inbjudan och info
Svenska Brottningsförbundet
Svenska Brottningsförbundet Facebook
Webbsändning
SVT:s sändning av finalpasset

Håll även utkik på Umeå Brottnings Facebooksida. Där kommer regelbundna uppdateringar att göras under hela helgen.

Uppdatering
På grund av skador och sjukdomar är det bara Tilda från Umeå som kommer till start vid årets SM. 

Läs hela inlägget »

Umeå Brottning var väl representerat på helgens serietävling i Härnösand. Tio Umeåbrottare var på plats och visade med själ och hjärta vad Umeå Brottning står för: “In Wrestning there are no losers just winners and learners”!

Det är helt fantastiskt att åka iväg kl. 06.00 på morgonen med 10 av våra brottare från Teknik- och Tävlingsgruppen, som tillsammans genomför nästan 30 matcher, vinner och förlorar, kämpar till bristningsgränsen och samtidigt uppför sig exemplariskt på och utanför mattan.

Bra jobbat allihopa!

Läs hela inlägget »
loading...

Tävlingen i Fauske är nu klar liksom kvällens träningspass. 

Vi har sett Oskar föra sin match väldigt bestämt och avslutat med kast. Väldigt fin insats och nu studeras videon vilket ger självförtroende framåt.

Axel och Gustav i samma klass idag och härligt att se att våra killar nu är ikapp med fysiken. Det fattas bara lite teknik så sitter motståndet fast på mattan.

Qurban var så klart lite spänd inför match men har nu avklarat debuten och längtar efter mer träning.

Evert och Albin gör bra insatser där Evert tyvärr mötte klassens överman i första och stukade sig ngt men är nu redo för mer fys:).

Sammantaget har vi mer att träna på men viljan är på plats tillsammans med lagkänslan i truppen.

Ett stort tack till Gustav som är superengagerad som coach vilket livar upp när en förlust dyker upp.

Läs hela inlägget »

Oskar Månsson har åter fått äran att representera svenska juniorlandslaget. Denna gång i norska Notodden och en landskamp mellan Sverige och Norge. Oskar är uttagen att tävla i 82 kg. 

Läs mer om landslagsuttagningen i tidningsartikeln nedan!

Vi önskar Oskar stort lycka till och håller tummarna!


Landslaget kallar till landskamp + läger i Notodden, Norge 22-24 februari.
Artikel i VK/VF 2019-01-25

Läs hela inlägget »
loading...

Umeå Brottning är på tur till Fauske i Norge med sju brottare från Umeå för både träning och tävling. Första dagen är avklarad med några utvalda höjdpunkter. På vägen i metropolen Rusksele var Everts farmor och farfar redo med brottarfrukost för alla. Snacka om att teamkänslan hamnade rätt direkt! 

Väl framme var det stor dramatik när en väska verkade ha blivit kvar i Umeå. Det löste sig men medförde många skratt och gliringar. Dagen avslutades med träning i högt tempo där hela truppen deltog. Efter denna väldigt fina start kör vi idag järnet för Umeå, för kung och för fosterland! Brottarna är rejält laddade! En ny rapport följer under dagen. Tävlingsstart är kl. 12.00.

Heja Gustav, Gustav, Evert, Oskar, Axel, Albin och Qurban!

In wrestling there are no losers, just winners and learners!


Tävlingsresultat
Arrangörens hemsida
Arctic Cup Facebook
Fauske Atletklubb Facebook​​​​​​​
Umeå Brottning Facebook​​​​​​​

Läs hela inlägget »

På onsdag nästa vecka, den 30 januari, kör vi en genomgång av regler för alla som är intresserade. Vi tror att detta kan vara nyttigt för såväl aktiva och föräldrar som tränare som önskar öka sin förståelse för sporten.

Vi håller till i vanliga träningshallen på Mariehem.

Start kl. 20.30, klara 21.30.

Ingen föranmälan behövs, det är bara att dyka upp!

Läs hela inlägget »

Tidigare har vi haft en grupp som riktar in sig på äldre (13+) som vill lära sig grunderna i brottning. Eftersom intresset var för dåligt förra terminen pausades denna grupp. Nu tycker vi att det är dags att dra igång detta igen om det finns ett intresse från er sida, vilket vi hoppas på. 

I träningsgruppen Nybörjare äldre tränar ungdomar och vuxna från 13 år och uppåt. Träningens fokus ligger på grundtekniker, koordination, akrobatik och brottning. Alla som vill lära sig brottning kan delta. Det behövs inga förkunskaper eller en elitfysik för att delta och det är ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om brottning. 

Nybörjare äldre är en perfekt träningsgrupp för föräldrar till barn i föreningen liksom för alla andra som vill testa brottning! För er som redan har en familjemedlem i föreningen kan ni enkelt komplettera ert medlemskap  och uppgradera till hel familj (om ni inte har gjort detta vid första registreringen). Detta kostar då 350 kr och då får man även delta på brottarfys och cirkelträning. Den maximala kostnaden för en familj är 1000 kr och då kan man vara hur många man vill från familjen som deltar i de olika träningsgrupper som föreningen erbjuder.

Via länken nedan kan ni gå in och anmäla ert intresse. Vi har i dagsläget två tider som är lediga och vi vill veta vilken som passar er bäst. Den ena är på tisdagar kl. 19.00-20.00 och den andra på onsdagar kl.20.30-21.30. Följ länken och anmäl intresse:

Intresseanmälan Nybörjare äldre 

Med förhoppning om att vi ska kunna starta upp denna träningsgrupp igen inom kort!

Samuel Eriksson & Daniel Renström

Läs hela inlägget »

Med start i morgon onsdag kommer restaurangchansen att finnas tillgänglig på hallen för den som vill sälja eller köpa själv.

Restaurangchansen är ett rabatthäfte/app med rabatter på mat och shopping i Umeå.

Restaurangchansen 2019 Umeå

Läs hela inlägget »

Information har nu gått ut via mejl till alla (möjligen med undantag för väldigt sent inkomna intresseanmälningar) som har gjort en intresseanmälan till vårterminen 2019. Båda Brottarlekisgrupperna och Teknikgruppen är nu fulla och den som gör en intresseanmälan från och med nu hamnar på en reservlista och kan komma att erbjudas plats under terminen om det blir stora avhopp.

Terminsstart för Teknikgruppen är tisdagen den 15 januari kl. 17.30. Frågor om Teknikgruppen besvaras av Daniel:
teknikgruppen.umeabrottning@gmail.com eller 070-5789295

Terminsstart för Brottarlekis är: 
Söndag 20 januari kl 15.00-16.00 för söndagsgruppen och
Onsdag 23 januari kl 17.45-18.45 för onsdagsgruppen.

Frågor om Brottarlekis besvaras av Susanne:
susannean@live.se eller 072-2072229

Plats
Kampsportens Hus, Mariehem, (Gymnastikens Hus) bakom ICA Kvantum. Ni går in samma ingång som Gymnastikens Hus. Parkeringsmöjligheter finns på ICA Kvantums parkering alternativt så finns det några platser framför entrén till träningslokalen (ni kör rätt fram när ni kört in på ICA:s parkering).

Utrustning som behövs är skor för inomhusmiljö (krav) samt t-shirt, shorts eller byxor. Vattenflaska kan vara bra att ha med sig.
 
Eftersom föreningen drivs ideellt förväntas du/ni som förälder/rar med barn som tränar brottning även bidra vid tävling och andra aktiviteter någon gång per termin. Dessa tillfällen är trevliga och utmärkta för att lära känna andra föräldrar och barn samt att stärka gemenskapen i klubben. Ditt bidrag är viktigt och uppskattat. Information kommer att ges under terminens gång på föreningens hemsida www.umeabrottning.se samt Facebook.

Varmt välkommen till Umeå Brottning!

Läs hela inlägget »

Det har varit givande dagar i Litauen med mycket brottning och nya insikter om vilka detaljer som behöver finslipas för att bli än mer kompletta som brottare. Bra jobbat Ellen, Sofia och Gustav!

Sverige slutade trea i lagtävlingen i Minsk. Oskar mötte stentufft motstånd från Ukraina och Belarus men fick ändå med sig en meriterande seger på teknisk överlägsenhet i slutrundan mot Litauen. Läs mer om Minsk-tävlingen i
landslagets rapport. Bra krigat Oskar! 

Läs hela inlägget »

Då var vi igång på en av årets höjdpunkter, läger och tävling i Gällivare. Fredag eftermiddag och fyra pass avklarade samt en bra natt i skolsal. Umeå har sju starka brottare på plats samt numer ledare som försöker ta rygg och tillfälle att förbättra hälsan.

Vi klarar oss väldigt bra i konkurrensen och den sparring som erbjuds är bästa tänkbara för både tjejer och killar. Extra roligt i år att Noah är tillbaka och att Karin och Albin är med och krigar för första gången i norr. Som förälder är det väldigt roligt att se hur barnen stöttar varandra och att de större tar ansvar för de yngre.

Nu väntar ytterligare pass idag, tävling i morgon samt avslutande träning på söndag. Vi kommer hem med massor med erfarenhet men säkert också något trötta barn..Kämpa på!

Läs hela inlägget »

Hoppas allt är bra med er och att tomten varit snäll.
 
Vi ser fram emot en ny termin med brottning och nu i en ”ny” grupp med fler deltagare. Vi har släppt iväg de äldsta brottarna ur Tävlingsgruppen vilken gör att den nu behöver fyllas på. Det finns rutin i gruppen med brottare som varit med länge vilket kommer ge alla nya en väldigt fin möjlighet att snabbt komma upp i kunskap.

Vi startar träningen måndagen den 7 januari och min förhoppning är att så många som möjligt kan delta samt att även föräldrar kan följa med för lite kort information. 

Första tävlingen för året blir i Härnösand den 26 januari och då räknar vi med att alla är med. Anmälan sker till mig Magnus Namn, ålder, vikt.
 
Slå en signal om det är frågor, mer information om tider, aktiviteter och så vidare kommer upp på Umeå Brottnings hemsida inom kort.

Hälsningar,

Magnus Nilsson

Läs hela inlägget »

Det nya året har precis börjat men Umeås brottare vilar sig inte i form!

Oskar Månsson har återigen fått äran att representera landslaget, denna gång i Asics Cup i Minsk den 4-9 januari. Oskar tävlar i junior 82 kg. Lycka till Oskar! 

Artikel i VK
Landslaget kallar


Sofia, Ellen och Gustav ligger inte direkt på latsidan de heller.  En veckas träningsläger i Šiauliai och Vilnius väntar för dem!

Räkna med många uppdateringar på Facebook!

Från Tävlingsgruppen och Elitgruppen åker ett stort gäng till Gällivare för tävling och träningsläger.

Länk till arrangörens hemsida. 


Stort lycka till alla brottare och kör hårt var ni än är!

P.S. Elitgruppen har uppehåll till den 9 januari till följd av alla ovannämnda aktiviteter. 

Läs hela inlägget »

Vi kör ett cirkelfyspass ikväll kl. 18.35.

Välkommen!

Läs hela inlägget »
loading...

Tack för i år alla brottare! Julavslutningen blev en succé med många brottare som gick hårda matcher. Vad roligt att så många ville vara med! Vi sätter nu punkt för en härligt fartfylld termin och ser i stället fram emot jul och välbehövlig vila. 

Elitgruppen tränar som vanligt i veckan och kör även ett pass på torsdag nästa vecka (27 december) kl. 17.00-18.30.

Brottarfysen kör sista passet för i år nu på torsdag (20 december).

Information om terminsstart har förhoppningsvis förmedlats av respektive träningsgrupp redan. Inom kort kommer den informationen även upp här på hemsidan. 

Ha en riktigt god jul och ett gott nytt år allihopa så ses vi igen nästa år!

Läs hela inlägget »

Trikåerna har kommit och kommer att delas ut på tisdag vid julbrottarfikat.
 
Ni som inte har betalat måste betala innan tisdag.
Storlek YS-YL och 4XS-2XS kostar 750 kr.
Storlek XS-4XL Dam och Herr kostar 900 kr.
 
Ni som har betalat – ta med kvitto/swishinbetalning så ni kan visa upp er inbetalning.

Märka betalningen med:  trikå och brottarens namn.
 
Swish 123 461 215 6
Bankgiro 742-1332

Läs hela inlägget »

Nu tar vi emot intresseanmälningar till Brottarlekis och Teknikgruppen för vårterminen. Ni som har varit med tidigare har fått instruktioner om vad ni ska göra.

Alla nya som är intresserade av Brottarlekis och Teknikgruppen kan skicka in en intresseanmälan via denna länk.

Vilka som har fått plats kommer att skickas ut via mejl inför terminsstarten. Preliminärt kommer träningstiderna att vara desamma som föregående termin.

 

Läs hela inlägget »

I helgen deltar Ellen och Ellen i Czarny Bor Open i Polen. Tävlingen är en av Europas största brottningstävlingar för tjejer med över 350 anmälda brottare från stora delar av Europa.

Ellen Johansson från Umeå tävlar i ungdom 61 kg och Ellen Östman från Husum tävlar i ungdom 53 kg.

Håll tummarna för Ellen-Ellen-dream team!

Tävlingen kommer att livesändas via tävlingsarrangörens hemsida.

Räkna även med flitig rapportering via Umeå Brottnings Facebook.

Arrangörens Facebooksida. 

Heja Umeå och Husum. Heja Ellen!

Läs hela inlägget »

Vi håller till på Mariehem i vanliga träningshallen. Brottarna kommer ombytta!

Anmälan


Läs hela inlägget »

Umeå Brottning är i Norge för att delta i Kolbotn Cup som är Norges största internationella brottningstävling.

Umeåbrottarna är invägda och ser riktigt laddade ut inför tävlingsstarten i morgon lördag kl. 09.00.

Heja Umeå!

Umeås trupp
Viktor Terävä, U 23, 77 kg
Gustav Månsson, U 18, 92 kg
Ellen Johansson, KvU 18, 61 kg

Följ tävlingen
Arrangörsklubbens hemsida
Ringerdb
Brottningslottningskollen
Umeå Brottnings Facebook, vi siktar på all livesända matcherna där

Läs hela inlägget »

Umeåbrottare i SVT:s morgonshowen! Spola fram till 30 minuter återstår av klippet!
 

Morgonshowen

Läs hela inlägget »

Nu finns klubbkläderna att hämta på Team Sportia, Ersboda.

Betalning sker till Umeå Brottnings swish 123 461 215 6.

Inga kläder lämnas ut förrän betalning är registrerad. Se PDF nedan för att se vad du ska betala.

Observera att coach-t-shirtarna lämnas ut i samband med träning. Kostnaden för dessa står klubben för. 


Klubbkläder sammanställning PDF.

Läs hela inlägget »

Magnus är en av tio finalister till priset som årets sportförälder i en tävling som Scandic anordnar. Den person som har fått flest röster den 29 november vinner förutom ett fint personligt pris också en storslagen sportupplevelse för hela laget!

Nu hjälps vi åt att plocka hem priset till Magnus Nilsson och Umeå Brottning!

Rösta fram Magnus!

”Om fler var som Magnus skulle fler barn ha en meningsfull fritid”

Magnus fixar allt, alltid, oavsett vad det är. Han engagerar sig i föreningen på kvällstid, ibland väldigt sent, trots att han ska upp i ottan för att hinna ta sig till jobbet i tid. Han packar in barnen i bilen och skjutsar till tävlingar i hela landet, ordnar lotteripriser och fixar utrustning. Dessutom har han alltid en positiv inställning vad det än gäller. Om fler var bara lite mer som Magnus skulle världen vara en väldigt mycket bättre plats och alla barn skulle ha en väldigt meningsfull fritid. Tack Magnus för allt du gör för Umeå Brottning, du är en hjälte!

Sportförälder: Magnus Nilsson
Sport: Brottning, Umeå Brottning
Nominerad av: Samuel Eriksson

Läs hela inlägget »

Härnösands nybörjarträff bjöd på det mesta och bästa inom vår sport.
 
Umeå var sett till antalet uppe och nosade på de större klubbarna Härnösand och Sundsvalls nivåer. Hela 18 starka brottare och många härliga föräldrar och ledare var på plats. För de som varit med lite längre i tävlingsammang så som Axel och Albin var det nog efterlängtat att få känna sig som en del av en större klubb då hejarropen blir fler, högre och även supporten efter matcherna med dunkar i ryggen och pepp från andra än varandra. Hoppas vi fortsätter så här. Det var massor med höjdpunkter under helgen men för att nämna några så var Erikas deltagande väldigt uppskattat. En fantastisk fin tränare att ha med sig med både erfarenhet och engagemang Tack Erika. Barnen som vi sett i brottarlekis och som nu är i teknikgruppen var härligt underhållande på ”riktigt”. Det märks att nya hallen och de tränare/ledare som nu kör gruppen gör att Umeå är på väg framåt igen.
 
Stort tack alla för ni hängde med!

Läs hela inlägget »

Några justeringar av träningstiderna har gjorts, se den schematiska bilden på hemsidans förstasida. 

Observera 1, Nybörjare äldre tar ett uppehåll på obestämd tid på grund av bristande intresse (få tränande) under höstterminen. Tack till er som har tränat, vi hoppas kunna komma igång snart igen. 

Observera 2, Cirkelfysen tidigareläggs till kl. 20.00 på tisdagar fortsättningsvis.

Observera 3, Elitgruppens pass på tisdagar stryks och onsdagspasset förlängs till kl. 20.30. 

Läs hela inlägget »

Hej alla medlemmar.

Då framförhållningen var väl kort inför den förra klubbkvällen och gensvaret därför lågt, kommer ett nytt tillfälle att prova ut klubbkläder tisdagen den 20 november kl. 18.00-21.00. 

Klicka på PDF:en för mer info och priser.


Klubbkläder 2018

Läs hela inlägget »

I helgen avgörs Sveriges största brottningstävling Mälarcupen i Västerås. Till årets upplaga är 860 brottare från över 100 klubbar anmälda. 

Inför tävlingen har dessutom ett läger för pojkbrottare hållits i samma lokal som själva tävlingen. På lägret har ett 60-tal brottare från främst Sverige och USA deltagit. Från Umeå har Axel varit med på lägret som har varit mycket givande. 

Umeås trupp på Mälarcupen 2018
Sofia Eriksson Lif
Kvinnor, 55 kg (4 Deltagare)
 
Axel Nilsson
Pojkar, 48 kg (33 Deltagare)
 
Oliver Pihl
Ungdom, 60 kg (27 Deltagare)
 
Gustav Månsson
Senior, 87 kg (8 Deltagare)

Följ tävlingen via länkarna nedan.

Resultat

Brottlott

Mälarcupen

​​​​​​​Mälarcupen Facebook​​​​​​​

Lycka till alla brottare!

Heja Umeå!

Läs hela inlägget »

Hej alla brottarföräldrar!

Brottarlekis tar ett litet uppehåll under höstlovet vecka 44. Söndag 28/10 och onsdag 31/10 är det ingen träning. 

Vi kör igång igen söndagen den 4/11.

Besök gärna vår Facebooksida samt hemsida www.umeabrottning.se för att ta del av vår verksamhet och medlemsinformation.

Ha ett trevlig höstlov.

Hälsningar,

Susanne Andersson, Umeå Brottning

Teknikgruppen har också uppehåll hela vecka 44. Träningen startar där tisdagen den 6 november.

Välkommen då!

Hälsningar,

Daniel Renström, Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

Vid helgens stora internationella hemmatävling Norrländska Elitbrottningarna avgjordes totalt 342 matcher och vid ett antal av dessa stod en Umeå-brottare på mattan. Umeås trupp utgjordes av tolv starka hemmabrottare av varierande storlek och med olika grad av erfarenhet.

Av våra yngsta förmågor på den stora tävlingen visade Vide, Karin och Evert upp oerhört aktiv brottning med kämpaglöd som heter duga!

Vide vann sin första match men hade lite otur i andra där han hade motståndaren i fallhotande läge flera gånger men utan att lyckas etablera tillräcklig kontroll för att lägga honom på fall.

Karin fick en längre väntan innan sin första match men väl på mattan var hon laddad till tusen. Karin gjorde en kanonstart på matchen och tog ledningen med 4-0. Det såg stabilt ut men matchen vände när hon fastnade i ett krångligt parterrläge som slutade i fallförlust. Med lite träning på situationen kommer det vara Karins hand som åker upp i luften nästa gång!

Evert gjorde kanonmatcher rakt igenom och hans sprudlande energi formligen överrumplade motståndarna. När halvnelson inte fungerade tillfredsställande bidrog Everts kreativa förmåga till att kopplingen i stället kunde användas till en helt ny typ av rullning som inbringade många friska poäng. Evert slutade tvåa i sin viktklass.

I getingboet pojkar 48 kg stod Umeå med tre starka representanter, Gustav G, Behzad och Axel. I viktklassen fanns även deltagare från Litauen och Finland.

Behzad var först upp, mot vad som skulle visa sig senare, blivande silvermedaljören i klassen. Han fick inte riktigt chansen att komma in i matchen utan åkte på ett hårt nacksving till fall. I andra matchen såg det annorlunda ut och Behzad var redo och taggad till tårna. Han fick med sig några fina poäng men det räckte inte hela vägen denna gång. Behzad mötte hårt motstånd men visade att han också är en hårding. Bra jobbat!

Axels första match var väldigt spännande. Motståndaren förde inledningsvis matchen och kunde ta ledningen, vilket Axel inte ville tolerera. Med ett stort gäng klubbkamrater, tränare släktingar och entusiastisk – och högljudd! - hemmapublik i ryggen kunde Axel mobilisera kraft och vända på matchen. Fenomenalt fokus och fin teknik gjorde att Axel mycket rättvist gick segrande ur matchen! Starkt!

Gustav G. fick också en tuff start mot den blivande Norrlandsmästaren men en kontring i andra blev till en häftig föreställning som inbringade massor av poäng. Även om matchen slutade i förlust var det roligt att se Gustavs utveckling och potential! Du är på gång Gustav!

Alva fick bara en match men väl där visade hon prov på både fokus och energi. Hon styrde matchen på ett bestämt och tufft vis och vann en övertygande 8-3 seger. Grattis Alva till Norrlandsmästartiteln!

Över till brottarna från Elitgruppen.

Max var tyvärr krasslig under helgen och det både kändes och syntes. Även om matcherna blev tuffa och viljan fanns där var det synd att vi inte fick se Max i sitt rätta jag på hemmaplan. Men vi fick se en fin insats och en hel del fina försök trots allt.

Oliver visade prov på mycket känsla i sina matcher men hade svårt att få kontroll på sina motståndare, vilket gjorde att matcherna snabbt rann iväg poängmässigt. När Oliver får in hur han ska kontra och hänga på, kommer han bli svårslagen!

Ellen visade en lugn och samlad brottning med mycket känsla. Hon jobbade med stort tålamod metodiskt in sina grepp och nyttjade motståndarens obalans gång på gång. Silver till Ellen efter fyra fina matcher. Grattis!

Viktor stod utan motstånd fick han gå upp inte en utan två viktklasser, en skillnad på tio kilo! Det märktes att han var lite lätt men Viktor antog utmaningen och bjöd upp till match. Trots bra och stabila insatser och stor beslutsamhet blev det en övermäktig uppgift för Viktor att rubba motståndarna som helt enkelt blev för tunga. Han gjorde mycket fina matcher och visade prov på sin utomordentliga snabbhet, smidighet och förmåga att kunna vända i nästan omöjliga lägen. Dessutom bjöd han på en av tävlingens mest spännande matcher som snöpligt nog slutade med poängförlust, 12-11.

Sist men inte minst har vi Gustav M. som brottades stabilt genom hela tävlingen. Han kontrollerade alla sina matcher utan att förhasta sig och jobbade lugnt och metodiskt. Efter totalt sex matcher och sex inkasserade segrar stod Gustav högst upp på pallen i både junior- och seniorklassen! Imponerande!

Tränarteamet tackar alla brottare för en väl genomförd hemmatävling och ser fram emot att hjälpa till att vässa tekniken ytterligare till kommande tävlingar. Bra jobbat alla brottare!


In wrestling there are no losers, just winners and learners!

Mediebevakning av Norrländska Elitbrottningarna

Läs hela inlägget »

Möjligheten att prova ut och beställa nya klubbtrikåer förlängs  till torsdagen den 25 oktober. Prata med din tränare för att prova ut rätt storlek i samband med träning.

Läs hela inlägget »
loading...

Vi vill tack alla som var med på tävlingen i helgen. Vilken insats de barn som brottades gjorde. En del var nervösa i början, en del slog sig och gjorde sig illa, en del blev ledsna då de förlorade men kom ihåg vår förenings motto - In wrestling there are no losers, just winners and learners! 

Tack ska ni ha! 

Daniel R, Urban W, Samuel G

Läs hela inlägget »

Tack till alla deltagande klubbar, domare, sekreterare, IT-experter, webbsändare, ledare, tränare och förstås tack alla brottare för att ni kom och satte färg på årets upplaga av Norrländska Elitbrottningarna! Vi är mycket glada att Norrländska Elitbrottningarna fortsätter att locka duktiga brottare från stora delar av norra Europa!  

Vi hoppas att ni har haft en bra helg här i Umeå. Trots lite strul med tekniken, en miss vid transport av domare och lite andra småsaker är vi som arrangörer mycket nöjda med sättet på vilket tävlingen har genomförts. Det är roligt att se vilket engagemang det finns runt brottningssporten i vår nordliga del av Europa! 

Vi vill även tacka alla sponsorer som har varit med och bidragit till genomförandet av denna tävling. Ert stöd är ovärderligt!

Tack för att ni kom och välkommen åter! Tack, kiitos, tänan, takk!

Bilder
Prislista
Alla matcher på Youtube
--------------------------------------------------------------------------------------------------
We want to thank all teams, referees, secretaries, computer experts, the livestreaming team and of course all wrestlers for all the great wrestling moments we've had here in Umeå during the weekend! It's great that Norrländska Elitbrottningarna continues to attract top level wrestlers from all of northern Europe!

We hope your weekend in Umeå has been good and memorable. In spite of some technical difficulties, a mismatch in the referee transport schedule (our mistake!) and some minor problems we - Umeå Brottning - feel satisfied with the way the tournament turned out. The level of commitment that the wrestling community in our northernly edge of Europe has shown this weekend is truly inspiring to see feel - and hear! 

We also want to extend a big thank you to our wonderful sponsors! Without you this tournament would not be possible.

Thanks for coming! Welcome back next time! Tack, kiitos, tänan, takk, ačiū!

Pictures
Results

Video stream of all matches

Läs hela inlägget »
Vi klarade det! Inte nog med det, vi visade att vi är en brottningstävlingsarrangörsmaskin! Problem uppstår alltid och ju större en tävling är desto större risk för problem och störningar. Under helgen har det mesta flutit på med undantag för teknik som inledningsvis inte riktigt ville samarbeta och några andra småsaker. God planering, hög kompetens och stenhårt arbete av alla funktionärer har dock bidragit till att uppkomna problem snabbt har kunnat lösas. Alla har verkligen jobbat mot samma mål, att detta ska bli en riktigt bra och tävling. Det blev en bra och rolig tävling!   

Från ledningsgruppens sida vill vi ta alla som har jobbat som funktionärer i helgen och ställa er högst upp på prispallen! Det är världsklass på era funktionärsinsatser! Utan er hade detta som ni förstår aldrig gått i mål. Vi har fått mycket beröm för tävlingen i allmänhet och för trevliga och duktiga funktionärer i synnerhet. Hårdförläggningen har fungerat klockrent, listspringarna har sprungit maraton i hundrameterstempo, städarna har fångat skräp i luften och kiosken har ångat på bättre än någonsin helt utan oplanerade brandkårsutryckningar denna gång! Brottartransporterna har gått enligt plan och alla finnar och ester kom med båten som planerat. Lotteriet har sålt lotter på löpande band, läkarna har ingjutit lugn i hallen och på ett bra sätt tagit hand om skadade brottare och vår alldeles egna "ambulans" har fungerat perfekt! Listkopierare, speakrar, hallfixare, mattransportörer och mattläggare, vilket jobb ni har gjort! Det finns hur många insatser som helst som är värda beröm - sträck på er ni som har varit med i helgen! 

Vi kommer att samla alla funktionärer vid ett senare tillfälle för att under trevliga former sitta ned och samla ihop tankar och förbättringsförslag. Mer info om detta kommer inom kort. 

Tack för i helgen alla i Umeå Brottning! En rapport från själva tävlingen och hur det har gått för Umeås brottare kommer senare.

In wrestling there are no losers, just winners and learners! 
Läs hela inlägget »

Idag är det invägning och i morgon startar Norrländska Elitbrottningarna på riktigt! Hallen börjar ta form!

Länkar till webbsändning, resultatrapportering och övrig information hittar du här!

Varmt välkomna till Umeå allihopa!

Kom ihåg, i brottning finns inga förlorare! 

Today is weigh-in day and tomorrow Norrländska Elitbrottningarna begins! The venue is starting to look more "wrestle-able"!

Links to livestream, results and info is available here!

Welcome to Umeå everyone! 

Remember, in wrestling there are no losers, just winners and learners!

Läs hela inlägget »

Observera, uppdaterad på nytt 2018-10-17

Alla har inte blivit uppsatta på önskade arbetsuppgifter men vi har försökt tillgodose allas önskemål efter bästa förmåga.

Ännu saknas det folk, se rödmarkerad text. Om du har möjlighet att ta ytterligare pass eller om du ännu inte är uppskriven, hör av dig så lägger vi in dig i schemat.

Tidtagare
Utbildning för samtliga tidtagare sker fredagen den 19 oktober kl. 19.00 på tävlingshallen (Umeå Energi Arena - Vind). Om du är uppsatt som tidtagare är det viktigt att du dyker upp på utbildningen. Hör av dig om du inte har möjlighet att närvara.

Vi skulle behöva två extra tidtagare per pass från lördag morgon 09.00 till söndag kl. 12.00. Hör av dig om du har möjlighet att ställa upp.

Välkomstkuvert
Samling för packning av välkomstkuvert onsdag 17 oktober kl. 18.00 på IKSU Sport, vid huvudentrén. 

Invägning och kassör
Ni som står uppskrivna på invägning/kassör: gänget kl. 13.00-17.00 samlas på Scandic Syd, gänget från 17.00-21.00 samlas vid entrén till gamla brottningslokalen på Gammlia. Instruktioner fås på plats.

Övriga funderingar kring funktionärer besvaras av Conny Tärnklev, conny.tarnklev@umu.se eller 070-3221814

Läs hela inlägget »

Hej alla medlemmar. Vi skjuter på årsmötet en timme till kl. 19.00 eftersom Umeå kommun har bokat in brukarrådsmöte för den nya hallen samma tid som årsmötet.

Se ny kallelse nedan.

Väl mött!

Läs hela inlägget »

Hej allihopa.

Här är det preliminära funktionärsschemat för Norrländska Elitbrottningarna 2018.

Funktionärsschema Norrländska Elitbrottningarna 2018

Alla har inte blivit uppsatta på önskade arbetsuppgifter men vi har försökt tillgodose allas önskemål efter bästa förmåga.

Ännu saknas det folk, se rödmarkerad text. Om du har möjlighet att ta ytterligare pass eller om du ännu inte är uppskriven, hör av dig så lägger vi in dig i schemat.

Tidtagare
Utbildning för samtliga tidtagare sker fredagen den 19 oktober kl. 19.00 på tävlingshallen (Umeå Energi Arena - Vind). Om du är uppsatt som tidtagare är det viktigt att du dyker upp på utbildningen. Hör av dig om du inte har möjlighet att närvara.

Vi skulle behöva två extra tidtagare per pass från lördag morgon 09.00 till söndag kl. 12.00. Hör av dig om du har möjlighet att ställa upp.

Välkomstkuvert
Samling för packning av välkomstkuvert onsdag 17 oktober kl. 18.00 på IKSU Sport, vid huvudentrén. 

Invägning och kassör
Ni som står uppskrivna på invägning/kassör: gänget kl. 13.00-17.00 samlas på Scandic Syd, gänget från 17.00-21.00 samlas vid entrén till gamla brottningslokalen på Gammlia. Instruktioner fås på plats.

Övriga funderingar kring funktionärer besvaras av Conny Tärnklev, conny.tarnklev@umu.se eller 070-3221814

Läs hela inlägget »

Onsdagen den 10 oktober mellan 17.00-20.00 träffas vi på Team Sportia, Ersboda, Umeå för årets klubbkväll!

Observera att vi håller till i den silvergrå byggnaden.

Förutom föreningens avtalspriser kommer det även att finnas möjlighet att handla från det övriga sortimentet inne i butiken, där vi har 20 procent rabatt på allt, utom cyklar och Fjällräven. Rabatten gäller på ordinarie priser.

Butiken stänger 18.30 så se till att komma i tid.


Klubbkläder och priser

Läs hela inlägget »

Nu har vi fått en provkollektion av trikåer till klubben. Trikåerna kommer med några små justeringar att se ut som på bilden. Dels kommer Sveriges flagga att vara på vänster bröst i stället för Umeå Brottningsloggan. Efternamnet på ryggen ingår i priset men det är valfritt om man vill ha sitt namn där eller inte.

Utprovning och leverans
Utprovning och beställning administreras av respektive träningsgrupp. Prata med din tränare för att prova trikåer! Utprovning sker enbart i hallen. Ingen får ta hem trikåerna.

Trikåerna finns i hallen från och med den 9 oktober.

Det är 5 veckors leverans efter lagd order.

Storlekar och priser
Ca 20-45 kg
YS-YL för killar 750 kr /set
4XS-2XS för tjejer 750 kr/set
inklusive tryck
 
XS-4XL Herr 900 kr/set
XS-4XL Dam 900 kr/set
inklusive tryck

Betalning 
Betalning ska vara gjord innan uthämtandet av trikån via swish eller bankgiro.
 
Swish 123 461 215 6
Bankgiro 742-1332

Läs hela inlägget »

Umeås Brottare gjorde samtliga fina insatser när Husums nybörjarträff avgjordes i helgen. Alla brottades med mycket energi och glädje och visade prov på god teknik.

Bra kämpat alla brottare!

Även Oskar Månsson och Urban Wikman gjorde ett fint arbete som domare på nybörjarträffen. Härligt jobbat!

Läs hela inlägget »
loading...

Umeå Brottning tog ett silver och en fjärdeplats på Sveriges näst största tävling Öresundsträffen som i helgen avgjordes i Helsingborg. Årets upplaga hade lockat 526 brottare från 86 klubbar i Sverige, Danmark, Tyskland och Norge. 

Gustav Månsson vägde in i senior 87 kg men fick hoppa upp ett pinnhål till 97 kg då antalet invägda i 87 kg bedömdes för lågt. Detta hindrade dock inte Gustav från att gå fram som en ångvält i tävlingen. I de två inledande omgångarna gjorde Gustav som han ville. Siffrorna 11-1 och 9-0 säger det mesta. Gränsen för teknisk överlägsenhet går vid 8 poängs skillnad. 

I finalen ställdes Gustav mot storfavoriten och hemmabrottaren Emil Sandahl. Sandahl slutade tvåa vid årets senior-SM efter att ha förlorat finalen med en hårsmån och har representerat svenska seniorlandslaget vid flera tillfällen, Gustav är själv förstaårsjunior! Sandahl visade dock klassen i finalen och Gustav fick nöja sig med silvermedaljen - denna gång! 

Även Viktor Terävä representerade Umeå i Helsingborg, i senior 77 kg. Liksom Gustav är Viktor fortfarande junior och detta var hans blott andra tävling som senior. Viktor inledde piggt och bjöd i första matchen på en mäktig parad när han vände en till synes given mara från motståndaren genom ett blixtsnabbt överhopp. Motståndaren blev helt överrumplad och Viktor avslutade snyggt med en fallseger. I övriga matcher hade Viktor svårt att komma åt sina motståndare. Han gjorde ändå en bra tävling och slutade fyra.

Umeå Brottnings juniorer blir att räkna med framöver, det visade de med eftertryck efter helgens insatser!

Vistelsen i Helsingborg avslutades med en chokladboll modell större, närmare bestämt 1/2 kg! Mättnadskänslan lär sitta i ett tag!

Resultatlista

Läs hela inlägget »

I helgen deltar Viktor Terävä och Gustav Månsson i Öresundsträffen i Helsingborg. Tävlingen är en av Sveriges absolut största och i år är 556 brottare anmälda.

Viktor tävlar i senior 77 kg och Gustav i senior 87 kg.

Följ tävlingen på Umeå Brottnings Facebooksida samt via resultatlänkarna nedan.

Resultat TR
Brottlott

Stort lycka till grabbar!

Läs hela inlägget »

Svenska Brottningsförbundet och Umeå Brottningsförening bjuder in till en grundutbildning i brottning söndagen 14 oktober  2018 i Umeå. 
 
Målgrupp 
Målgruppen för kursen är de som vill skaffa sig en grundläggande kunskap om brottning och insikt i nybörjarträning för brottare. Kursen riktar sig även till alla tränare som vill utbilda sig inom brottning.

Kursinnehåll
·         Jag och Idrottsrörelsen
·         Jag och ledarskapet
·         Jag och träningen
·         Jag och Brottningen- brottningens grunder, teoretisk och praktiskt

Kursdeltagarna skall efter kursens avslutande ha fått:
·         En insikt i brottningen grunder
·         Kunskap för att kunna ansvara och assistera under en brottarträning
·         Verktyg för att planera ett träningspass för nybörjare

Upplägg
Kursen innehåller både teoretiska- och praktiska moment i form av föreläsningar, grupparbeten, förevisningar samt diskussioner.

Datum:  14/10–18
Tid:  09:00-16:00
Plats: Umeå 
Kostnad: 600 kronor / deltagare. Avgifter faktureras efter utbildning.
 
OBS! Umeå Brottning står för alla kostnader för de från klubben som vill utbilda sig.
Maxantal deltagare: 20 stycken
För information kontakta: Conny Tärnklev, conny.tarnklev@umu.se 
Sista anmälningsdatum: 7/9–18
Kursledare: Conny Tärnklev 

Läs hela inlägget »

Hej! 
  
Nu börjar helgen för Norrländska Elitbrottningarna att närma sig. Under tävlingsdagarna kommer föreningen att ha ett lotteri. Förra året gick lotteriet väldigt bra och tanken är att det ska gå minst lika bra i år!
  
Om du kan bidra med priser till lotteriet eller om du har kontakter som skulle kunna bidra, hör av dig till oss. 
  
Vi som är ansvariga för årets lotteri är: 
  
Camilla Pihl, 076-1168222 eller pihl7309@gmail.com 
Anders Pihl, 070-3498515 eller anders.pihl@live.se 
  
Camilla & Anders

Läs hela inlägget »

Onsdagen den 10 oktober kl. 17.00-20.00 är det klubbkväll på Team Sportia på Ersboda. Då finns möjlighet att prova ut och beställa klubbkläder. Det kommer även finnas bra erbjudanden på annat i butiken.

Information om vilka kläder som kommer att finnas till utprovning samt priser på dessa kommer att läggas upp på hemsidan inför klubbkvällen.

Läs hela inlägget »

Arkiv

Facebookflöde

Länkar

-

Senaste nyheter