Logotyp2

Nyheter

Ellen Johanssons fina insats på ungdoms-SM har uppmärksammats i VK idag.

Läs artikeln

Läs hela inlägget »

Umeå Brottnings Ellen Johansson tog ett mycket imponerande brons på ungdoms-SM som avgjordes i Sundsvall i helgen. Ellen brottades i klassen kvinnor ungdom 61 kg.

Vägen till bronset
Första matchen dominerade Ellen totalt och vann på poängen 7-0. I andra matchen vann Ellen på fall efter mindre än en minuts brottning och poängställningen 4-0. Poolfinalen var en stenhård uppgörelse som Ellen förlorade på fall. Till bronsmatchen hade Ellen laddat om både kropp och knopp. En superjämn match slutade med seger för Ellen med minsta möjliga marginal, 1-0.

Stort grattis Ellen till SM-bronset! Mycket välförtjänt! 

Resultatrapportering
Brottlott
Webbsändning 
Arrangörsklubbens hemsida
Svenska Brottningsförbundets hemsida 

Läs hela inlägget »

I helgen är det ungdoms-SM i Sundsvall. Från Umeå deltar Ellen Johansson i KvU 61 kg.

Resultatrapportering
Brottlott
Webbsändning eller alternativ länk
Arrangörsklubbens hemsida
Svenska Brottningsförbundets hemsida

Kör hårt Ellen och stort lycka till!

Läs hela inlägget »

Idag och i morgon avgörs SM i Stockholm. Hela Sverigeeliten gör upp om de åtråvärda medaljerna och Umeå Brottning ställer upp med en rekordstor trupp. Helt nya regler och nya viktklasser bidrar till att göra årets SM mer spännande än på länge. 

Från Umeå tävlar
Julius Tärnklev, S. 72 kg
Viktor Terävä, S. 77 kg
Oskar Månsson, S. 82 kg
Sofia Eriksson Lif, Kv. 55 kg
Simona Bolla, Kv. 55 kg
Amanda Andersson, Kv. 65 kg

Följ tävlingen
Resultatrapportering
Brottningslottningskollen
Svenska Brottningsförbundet
Webbsändning​​​​​​​

Lycka till alla brottare! Heja Umeå!

In wrestling there are no losers, just winners and learners!

Läs hela inlägget »

Måndagen den 5 februari mellan kl. 17.00-20.00 träffas vi på Team Sportia Ersboda för årets klubbkväll!

Förutom de avtalspriser vi har på föreningens träningskläder, kommer det även att finnas möjlighet att handla från hela det övriga sortimentet där vi har 20 procent rabatt på allt som finns i butiken. Rabatten gäller på ordinarie priser.


Här kan du se priser och bilder på nya klubbsortimentet.

Läs hela inlägget »
Arkivbild
Arkivbild

Under tiden Umeå Brottnings seniorbrottare Julius Tärnklev pluggar i Halmstad har han förmånen att få träna med HBK Bergania och tävla med dem i  Skånes elitserie. I fredagskväll var det bortamatch mot Sparta i Malmö. Klubbarna har en brottare per viktklass och matchtiden är 3 perioder à 3 minuter. Julius som är utlånad för dessa seriematcher till Bergania tävlade i 75kg.  Efter första perioden ledde Julius med 4 poäng efter en snyggt slagen mara. I andra perioden kom motståndaren lite närmare poängmässigt men Julius som förde matchen höjde tempot i sista perioden och efter 9 minuters brottning gick Julius segrande av mattan med sifforna 8-3. Det var en tuff match och en bra genomkörare inför SM som nalkas om två veckor. Julius fick även motta pris för bäste borta brottare. Bra jobbat Julius!

Läs hela inlägget »

Observera, klubbkvällen är framflyttad till ett senare tillfälle då Team Sportia inte har hunnit få hem provkollektionen ännu. Nytt datum för klubbkväll kommer att anslås på hemsidan och meddelas i anslutning till träning.

Läs hela inlägget »

Observera, klubbkvällen är framflyttad till ett senare tillfälle då Team Sportia inte har hunnit få hem provkollektionen ännu. Nytt datum för klubbkväll kommer att anslås på hemsidan och meddelas i anslutning till träning.

I morgon tisdag är det återigen dags för klubbkväll på Team Sportia på Ersboda.

Drop in mellan kl. 17.00-20.00 för utprovning av klubbkläder, men även bättre priser på andra kläder och skor. Broschyrer från Adidas över kampsportsprylar som huvudskydd, skor med mera kommer att finas på plats för beställningar. 

Restaurangchansen - en påminnelse
Hej alla medlemmar i Umeå Brottning!

Till dig som kan tänka dig beställa några Restaurangchansenhäften och till dig som redan beställt men kan tänka dig beställa fler.

Häftena kommer levereras måndag 29 januari i träningshallen mellan kl. 18.20-19.00.

Tidigare info se nedan:
I år har vi valt att göra försäljningen av Restaurangchansen frivillig, men om du kan får du gärna sälja några eller kanske köpa själv.

För varje Restaurangchans får klubben 120 kr.

Maila Conny conny.tarnklev@umu.se hur många du kan sälja och om du vill sälja  Restaurangchansen som App eller som Häfte, se exempel:
”Conny Tärnklev tel 070-3221814  2 st appar och 1 häfte”

Info om vad som ingår i årets restaurangchansen.

Många bäckar små….
Bästa brottarhälsningar
Umeå Brottning.

Läs hela inlägget »

Det var 114 taggade brottare från norra Sverige, Finland och Norge som ställde upp på årets upplaga av Gruvcupen i Gällivare. Tränare och headcoach Erica tog pulsen på gruppen under ett av fredagens träningspass och anslöt sedan till tävlingen på lördagen för att plocka fram det bästa ur Tävlingsgruppens brottare!
 
Isak M, Kn 42kg.
Att gå upp på mattan och brottas på tävling med fem tuffa brottarpass i benen från de två föregående dagarna är modigt. Isak, du tvekade aldrig! Seger i första matchen på fall mot en hemmabrottare från Gällivare SK. Isak plockade sedan många poäng i andra matchen men förlorade tyvärr på fall mot en brottare från Kemin Into. Bra kämpat Isak!
 
Axel N, P44kg.
Axel åkte på en förlust i första matchen mot Noah Norrman från Narvik AK men visade sedan på mycket aktiv brottning i de två följande matcherna där Axel vann. Bronset och pallplatsen var säkrad! Grattis!
 
Gustav, P44kg.
Gustavs uppladdning inför Gruvcupen var inte den bästa. Att ställa upp och tävla trots sjukdom under jullovet är tufft men Gustav som är en kämpe ger sig aldrig. Trots att formen inte var på topp samlade Gustav poäng i massor i sina matcher. Får du bara återhämta dig ordentligt från förkylningen blir du svår att stoppa på brottarmattan!
 
Ali Sina, P57kg.
Ali Sina öppnade starkt med fallseger mot finskt motstånd. I andra matchen förlust mot starka Elias Mikko från Kiruna SK. I tredje matchen ställdes Ali Sina mot Thomas Nybakken från Narvik AK, matchen slutade med vinst och därmed silver till prisskåpet! Bra jobbat Ali Sina!
 
Max, U 48kg.
Max har tagit klivet upp i ungdom och öppnade starkt med en fallseger. Andra matchen mot Kasimir Väyrynen från Haparande SKT slutade dessvärre i förlust trots en mycket stabil inledning där Max styrde och motståndaren blev passiv. Silver till Max!
 
Oliver, U 55kg.
Även Oliver har tagit klivet in i ungdomsklassen och gjorde det storstilat. Planen var klar, undvik att hamna i parterr mot Kristoffer Rauhala från Haparanda SKT. Oliver hade sparrat mot honom i två dagar och visste att det var avslut från stående som gällde. Planen höll hela vägen till seger och därmed guldmedalj! Grattis Oliver du tog dig an en tyngre motståndare på bästa sätt!
 
Axel U, U 65kg.
Axel U valde att som sistaårspojke att kliva upp till ungdomsklassen för att få fler matcher. Som så många gånger tidigare ställdes han mot tuffast tänkbara motstånd i första matchen, nämligen mot Rahman Kuznetsov från Gällivare SK. Förlust i första matchen men sen stabila fallsegrar i de två återstående matcherna. Silver till Axel U, grattis!
 
Avlutningsvis; Umeå Brottning hamnade på en total 5:e plats när klubbpoängen för pojkar sammanställdes, 17 poäng på 7 brottare. Bra jobbat allesammans! Som alltid är det superkul att resa på tävling och läger med brottarna från Umeå Brottning, ni sköter er exemplariskt! Ett extra stort tack till Erica för fina coachningsinsatser!
 
//Med vänlig hälsning Samuel G.

Resultat Gruvcupen
 

Läs hela inlägget »

Vi kan ej ta emot fler deltagare till brottarlekis/teknikgruppen.

Läs hela inlägget »

I år har vi valt att göra försäljningen av Restaurangchansen frivillig.

Men om du kan får du gärna sälja några eller kanske köpa själv. För varje Restaurangchans får klubben 120 kr.

Mejla Conny på 
conny.tarnklev@umu.se hur många du kan sälja och om du vill sälja samt om du vill sälja Restaurangchansen som App eller som Häfte.

Exempel
”Conny Tärnklev tel 070-3221814  2 st appar och 1 häfte”
Många bäckar små….

Bästa brottarhälsningar
Umeå Brottning.


Mer info om årets restaurangchansen.

Läs hela inlägget »

Intresseanmälan
Nu ligger ett nytt formulär för intresseanmälan ute på hemsidan. Alla som är intresserade av brottarlekis och teknikgruppen måste göra en intresseanmälan. För deltagande i tävlingsgruppen och elitgruppen gäller direktkontakt med tränarna för respektive grupp. Nybörjare äldre och brottarfys/cirkelfys har drop-in hela terminen och ingen intresseanmälan behövs.


Mer info och länk till intresseanmälan.

Ni som tidigare har varit med i brottarlekis eller teknikgruppen är garanterade en plats även nästa termin. Det är dock viktigt att ni ändå gör en intresseanmälan så att vi vet vilka som tänker fortsätta. 

Information kommer att skickas ut via mejl till alla som har erbjudits en plats. 

Terminsregistrering och medlemskap
Ni som har varit med förut och bestämt er för att fortsätta kan med fördel göra en terminsregistrering och betala avgiften redan nu. För att vara garanterad en plats i brottarlekis eller teknikgruppen gäller att avgiften ska vara betald vid terminsstart.


Info om terminsregistrering och avgifter. 

Läs hela inlägget »

Det blev brons till både Ellen Johansson i kvinnor ungdom 60 kg och till Amanda Andersson i kvinnor ungdom 65 kg vid årets upplaga av Glentons mästarmöte. Axel Uusimäki blev tyvärr sjuk och kom inte till start.

Trots efterhängsna förkylningar gick tjejerna upp på mattan med helt rätt inställning, plockade poäng och visade upp fin, teknisk brottning. Flera matcher som slutade i förlust kunde dock ha slutat annorlunda. Tjejerna hade ledningen, men orkade inte riktigt brottas tiden ut. När kroppen inte vill vara med är det svårt att göra sig rättvisa och orka brottas en hel match.

Grattis till bronsen tjejer och bra jobbat i helgen!

Även VK har uppmärksammat tjejernas fina insatser!

Läs hela inlägget »
Glentons mästarmöte 2017, Axel U., Amanda A., Ellen J.
Glentons mästarmöte 2017, Axel U., Amanda A., Ellen J.

I helgen avgörs Glentons mästarmöte i de skånska orterna Broby och Sösdala på varsin sida om Hässleholm. 

Om Glentons mästarmöte
Till Glentons mästarmöte tas de tio bästa killarna samt de sju bästa tjejerna i landet ut baserat på tävlingsmeriter under det gångna året. Alla möter alla i varje viktklass och den brottare med flest segrar vinner. Detta gör tävlingen till en av de tuffaste och mest prestigefyllda i Sverige. 

Umeås trupp
Umeås trupp består av Ellen Johansson i kvinnor ungdom 60 kg, Amanda Andersson i kvinnor ungdom 65 kg och Axel Uusimäki i pojk 66 kg.

Från Umeå var ursprungligen sex brottare uttagna, fyra killar och två tjejer. Viktor Terävä, Oskar Månsson och Gustav Månsson har dock av olika anledningar tvingats lämna återbud.

Lycka till i helgen alla tre!

Följ tävlingen via Umeå Brottnings Facebooksida samt via länkarna nedan.

In wrestling there are no losers, just winners and learners! 

Glentons mästarmöte killar
Glentons mästarmöte tjejer
Webbsändning Glentons tjejer

Läs hela inlägget »

Hej alla i Umeå Brottning.

En fartfylld och händelserik termin närmar sig slutet. Nedan hittar du datum för terminsslut och terminsstart för samtliga träningsgrupper. 

Inledningsvis kommer alla grupper att ha samma träningsdagar och träningstider som under höstterminen, men någon gång i mars räknar vi med flytt till den nya hallen och då kommer även träningsdagar och träningstider att justeras. 

Det kommer inom kort att läggas ut en ny intresseanmälan här på hemsidan för vårterminens deltagande i brottarlekis och teknikgruppen.  De barn som har varit med förut kommer att ges förtur till de platser vi har att disponera, men alla som önskar en plats i brottarlekis och teknikgruppen måste göra en intresseanmälan. När det nya intresseanmälansformuläret är aktiverat kommer information att läggas upp på hemsidans förstasida samt på föreningens Facebooksida. 

Kom även ihåg julbrottarfikat måndagen den 11 december kl. 17.30. Mer info hittar du här. 

Brottarlekis
Höstterminens sista träning blir den 10 december och vårterminen börjar den 14 januari.

Teknikgruppen
Höstterminens sista träning blir den 21 december och vårterminen börjar den 8 januari.

Tävlingsgruppen
Höstterminens sista träning blir den 19 december och vårterminen börjar den 8 januari. 

Cirkelfys tisdagar/brottarfys torsdagar
Höstterminens sista träning blir den 19 december och vårterminens börjar den 9 januari.

Nybörjare äldre, onsdagar
Höstterminens sista träning blir den 13 december och vårterminen börjar den 10 januari.

Elitgruppen
Höstterminens sista träning blir den 20 december och vårterminen börjar den 2 januari. Troligtvis blir det några extrapass i mellandagarna, håll utkik i SMS-gruppen. 

Läs hela inlägget »

Media har uppmärksammat den gångna helgens framgångar, liksom att många Umeåbrottare är uttagna till Glentons.

Artikel i VK om tävlingsframgångarna.
Artikel om Glentons mästarmöte.

Även VK:s webbsida har publicerat artikeln.

Läs hela inlägget »

Sofia Eriksson Lif har i helgen representerat Umeå på ett landslagsläger för juniorer i Helsingborg.

Lägret har varit tufft och givande och Sofia återvänder till Umeå med en trött kropp och många nya erfarenheter.

Bra jobbat Sofia!

Läs hela inlägget »
Från vänster: Simona, Ellen, Amanda
Från vänster: Simona, Ellen, Amanda

En tjejtrio bestående av Ellen Johansson, Amanda Andersson och Simona Bolla har i helgen representerat Umeå på Helsinki Open, Finlands största tävling och troligtvis Nordens största fristilstävling.

Tjejerna var på gott humör om än väldigt nervösa inför matcherna. Att de var nervösa är förståeligt då de ställdes mot tjejer de aldrig tidigare mött. Trots att våra tjejer har begränsade erfarenheter av den här typen av internationellt motstånd gick de upp på mattan med inställningen att aldrig ge upp, att kämpa till slutet och tjejerna har verkligen visat vad de går för!  

Trots förkylning i kroppen radade Ellen på sin väg till finalen upp tre raka fallsegrar. Ellen förlorade finalen mot en duktig finska och slutade därmed på en mycket meriterande andraplats i denna prestigeturnering.

Amanda ställde upp i både ungdoms- och seniorklassen. Hon fick många tuffa matcher och slutade tvåa i ungdom +62 kg och strax utanför pallen i klassen kvinnor, där hon brottades mot flera år äldre tjejer.

Simona knep ett brons via förlust mot en ungerska, vinst mot en finska och förlust mot en ryska och överlag mycket fin brottning.


Alla matcher slutade inte med seger, det finns saker att jobba vidare med, men vi ska dra lärdom av detta och kommer att vara ännu bättre på nästa tävling!

Tjejerna ska ha en stor eloge för en mycket väl genomförd tävling och en enorm kämparinsats! Ni är grymma tjejer!

Nästa helg väntar Glentons mästarmöte för Ellen och Amanda. Gissa om det är laddade tjejer som åker till Skåne för att ge övriga Sverigeeliten en match!

Länk till resultatlista.

Läs hela inlägget »

I Kolbotn utanför Oslo avgjordes i helgen Norges största brottningstävling Kolbotn Cup. Umeå Brottning kom till start med två brottare, Viktor Terävä i ungdom 76 kg och Oskar Månsson i ungdom 85 kg. 

Flera landslag deltog på tävlingen som lockade brottare från Sverige, Norge, Danmark, Tjeckien, Estland, Lettland, Litauen, Ukraina, Spanien och Belarus. Umeås killar brottades stabilt och radade upp segrar. Oskar Månsson tog fyra stensäkra segrar, varav den sista i en märklig match där båda brottarna (!) lämnat walk over men eftersom Oskar befann sig vid mattkanten gick han upp på mattan för att få sin arm sträckt i skyn. Han tvingades dock lämna walk over i poolfinalen (semifinalen) på grund av en sträckning i ryggen som han inte ville riskera att förvärra.

Viktor Terävä bjöd på bländande brottning och slutade på en mycket meriterande andraplats. På sin väg mot finalen ställdes Viktor bland annat mot spanske landslagsbrottaren Jose Manuel Pavon. Viktor vann matchen genom en perfekt genomförd match där han flera gånger var illa ute men genom minutiös timing och kattreflexer kunde vända underläge till fallseger en bit in i andra ronden. I finalen ställdes Viktor mot dansante cirkusartisten Exauce Mukubu från Tønsberg Kameratene. Mot honom fanns det inget att göra men ett silver på Kolbotn Cup är imponerande.

Kolbotn Cup är sätter punkt för en Viktors och Oskars framgångsrika ungdomskarriärer. Efter nyår väntar nya tuffa utmaningar, då i juniorklassen.


Resultatlista Kolbotn Cup

Läs hela inlägget »

Då har vi tävlat klart i Sundsvall. Ali Sina, Albin, Isak och Gustav har kämpat bra idag. Vi hävdar oss bra nu på nybörjarträffarna, det är helt klart. Alla vann matcher och får strax kliva upp på pallen.

Extra roligt att Ali Sina är med och här finns krafter så att de räcker, guld idag och stort grattis.

Våra knattar Albin och Isak är i toppform och var snöpligt nära guld de också. Gustav krigade i pojkklassen och var även han på väg mot guldet.

Sammanfattningen måste bli att med kontinuitet på tränarsidan av högsta klass så behöver vi nog snart mer motstånd!

Magnus Nilsson

Läs hela inlägget »

I helgen är Umeå Brottning på turné! 

Kolbotn Cup
I Kolbotn utanför Oslo tävlar Viktor Terävä i U 76 kg och Oskar Månsson i U 85 kg. Kolbotn Cup är Norges största tävling och tufft internationellt motstånd väntar för Umeåbrottarna. Ge järnet killar! 

Kolbotn Cup på Facebook
Anmälda brottare

Helsinki Open
I Helsingfors tävlar tjejtrion Ellen Johansson i KvU 62 kg, Amanda Andersson i KvU +62 kg och Kv 63 kg samt Simona Bolla i Kv 53 kg. Helsinki Open är en av Nordens största fristilstävlingar. Kör hårt tjejer! 

Helsinki Open på Facebook
Länk till resultatrapportering

Landslagsläger i Helsingborg
Till landslagslägret i Helsingborg är Amanda Andersson och Sofia Eriksson Lif uttagna. Endast Sofia kommer att delta på lägret eftersom Amanda tävlar i Helsingfors! Lycka till Sofia!

Landslagsläger Helsingborg

Nybörjarträff i Sundsvall
Till Sundsvall åker nästa generation brottare från Umeå för att delta i terminens andra nybörjarträff. Det är roligt att det är sådan hög aktivitetsnivå i teknikgruppen och tävlingsgruppen med många träningshelger och tävlingar under terminen. Bra jobbat alla ledare och tränare! Lycka till i Sundsvall alla barn, ge allt och lite till!

SAIK:s hemsida

Uppdateringar kommer att ske under helgen. Håll utkik på föreningens Facebooksida! Lycka till alla brottare!

In wrestling there are no losers, just winners and learners!

Läs hela inlägget »

Tävlingsgruppen kör sitt sista pass inför jul  tisdag 19/12 kl:18:00-19:00 och tar sedan ledigt fram till 8/1 då vi startar upp med måndagsträningen 17:30-18:45.

Läs hela inlägget »

Måndagen den 11 december kör vi det årliga julbrottafikat kombinerat med brottningsmatcher och uppvisning! Vi håller till i vanliga träningshallen med start kl. 17.30. Brottare och anhöriga från alla träningsgrupper är välkomna och ordinarie verksamhet denna dag utgår.

Alla brottare kommer ombytta!

Välkommen!

Läs hela inlägget »
IMG_1060 IMG_1070 IMG_1075 IMG_1079 IMG_1087 IMG_1091

Det var två brottare från Tävlingsgruppen som representerade Umeå Brottning på Stålfejden 2017. Max Gustafsson i P 47 kg och Axel Uusimäki i P73 kg.
 
Max var först ut mot Wilgot Lindberg från Söderhamns Brottarklubb och det blev poängseger efter stabil brottning. I andra matchen ställdes Max mot Alvin Lundgren från SAIK. Alvin satsade på nacksving och Max försökte kontra men till sist åkte Max med på ett nacksving och förlorade på fall. I tredje matchen ställdes Max mot Viktor Bernardsson från hemmaklubben Sandvikens BK. Trots poängunderläge kunde Max hålla kylan och plocka poäng sent i matchen, vinst efter poängställningen 4-4. I matchen om tredjepris laddade Max på med fullt ös och matchen kunde ha varit över snabbt då Max fick ner motståndaren Felix Morsing från Kolsva IF i fallhotande läge direkt. Tyvärr kunde motståndaren ta sig ur det fallhotande läget och matchen slutade med förlust på poäng med 6-8. Trots det, kul att se Max brottas med full laddning, jobba aktivt med pressen framåt och våga prova teknikerna. Synd att det inte räckte till pokal den här gången Max!
 
Axel fick gå upp till viktklassen över 66 kg där han var anmäld, så det blev motstånd i 73 kg klassen istället. För motståndet stog Erik Pettersson från BK Loke och det bestämdes att Axel och Erik skulle få göra upp i bäst av tre matcher. I första matchen fick Axel in ett riktigt snyggt kryss, 5 poäng till Axel och fallseger. I returmötet testade Axel flera andra tekniker och plockade hem en stabil poängseger med 14-0. Guld till Axel!
 
Som vanligt är det superkul att följa med Umeå Brottning på tävling. Vilken bra inställning ni visade upp på tävlingen killar, det märks att ni håller på att bli rutinerade!
 
Tack för den här gången.
//Samuel G.   

Läs hela inlägget »

Här kommer ett tips till alla brottare i klubben mellan 15-20 år som vill bli bäst i världen. Sök Erik Johanssons stipendium!

Klicka på länken för mer info och ansökan!

Läs hela inlägget »
Inte mindre än sex Umeåbrottare har blivit uttagna att delta i prestigetävlingen Glentons mästarmöte den 2-3 december i skånska Broby och Sösdala.

Uttagna brottare
Ellen Johansson
Amanda Andersson
Axel Uusimäki
Viktor Terävä
Oskar Månsson
Gustav Månsson

Grattis allihopa till uttagningarna samt lycka till på Glentons!
Läs hela inlägget »

Till årets Mälarcup kom Umeå till start med en ovanligt stor trupp. Nio brottare, fyra ledare samt en Gustav Månsson som på grund av skador inte själv kunde delta men som bidrog med värdefull peppning, tips och trix.

Simona Bolla
Tävlingsdebutanten Simona vann sånär sin första match på fall, men tiden tog slut och matchen slutade med knapp poängförlust. Brons till Simona eftersom de bara var tre i klassen.

Oskar Månsson
Oskar som fortfarande är ungdom valde att ställa upp i seniorklassen. Han fick två tuffa matcher och ett par sidor med nya lärdomar i sitt redan välfyllda anteckningsblock.

Julius Tärnklev
Julius fick två matcher, brottades i vanlig ordning tätt och stabilt men hade svårt att komma till avslut och få utdelning.

Amanda Andersson
Amanda gjorde säsongens första tävling efter operation, sjukdomar och skador. Hon inledde sina matcher bra och skapade aktivitetsperioder då motståndarna bedömdes passiva. Amanda fick dålig utdelning för sina ansträngningar och valde emellanåt krångliga lösningar. När ringrosten har släppt kommer Amanda bli livsfarlig, hon är verkligen en hårding. Motståndarna i Helsingfors lär bli varse vad det innebär att möta en revanschsugen Amanda.

Viktor Terävä
Viktor inledde skakigt och bjöd på många baklängespoäng. Med beslutsamhet och ett brett kastregister kunde han dock reparera sina misstag och ta hem första matchen. I andra brottades Viktor som en gud och bjöd på ett sanslöst fint smidjebälte. Förlust i tredje mot en väldigt situationssäker dansk. I fjärde matchen kom Viktor aldrig riktigt in i matchen men sett över alla matcher bjöd Viktor på fin brottning.

Alwa Irgum
Alwa gav aldrig upp och kämpade sig ur flera fallhotande lägen. Hon vägde tyvärr lite lätt men har fått många nya erfarenheter och kommer att gå stärkt in i nästa tävling.

Loke Häggling
Loke såg stabil ut i sina matcher och kom gång på gång fram till fina lägen. Väl där tvekade han lite för länge, men med lite mer träning kommer poängen att spruta in på Lokes poängkonto och domarna kommer få kramp i fingrarna för att hinna med att trycka fram poängen! Nästa gång slår du när du får läge Loke, det kommer att ge dig massor med poäng!

Max Gustafsson
Även Max hade det kämpigt i den hårda konkurrensen. Första matchen var han inte alls med men i andra brottades han mycket bättre, rörde sig bättre och visade att han kan brottas! Många nya erfarenheter för Max som deltog i en av tävlingens deltagarmässigt största viktklasser.

Axel Uusimäki
Axel Uusimäki fick bara en match första tävlingadagen mot eviga antagonisten Rahman från Gällivare. Målsättningen denna gång var att ta poäng och överraska, vilket Axel verkligen gjorde. Efter bara ett par sekunder kom Axel runt på ryggen och inkasserade sina första poäng någonsin mot nämnda motståndare. Resten av matchen stod Axel upp bra men fick ändå se sig besegrad. I sin andra match dominerade Axel totalt och bjöd på fina kast och rullningar. I sista matchen belönades Axel rikligt efter ett kast men därefter lyckades motståndaren ta över initiativet och vinna på fall. 

Medaljskörden blev blygsam denna gång men alla Umeåbrottare har skött sig exemplariskt och visat prov på fin teknik, grym laganda och rätt inställning. Bra jobbat alla Umeåbrottare! Ni är fenomenala! 

Länk till resultatlista.

Läs hela inlägget »
I helgen deltar Umeå Brottning i Sveriges största brottningstävling Mälarcupen i Västerås. Totalt 749 brottare från Norden, USA, Tyskland, Ryssland och ytterligare några länder gör upp om medaljerna. 

Umeås trupp
Alwa Irgum
Flickor yngre, 42 kg 

Amanda Andersson
Kvinnor ungdom, 65 kg

Simona Bolla
Kvinnor, 55 kg 

Max Gustafsson
Pojkar, 47 kg

Axel Uusimäki
Pojkar, 66 kg

Loke Häggling
Ungdom, 69 kg 

Viktor Terävä
Ungdom, 76 kg

Julius Tärnklev
Senior, 75 kg

Oskar Månsson
Senior, 85 kg 

Tävlingsstart i morgon lördag kl. 09.00. Vi siktar på att webbsända alla matcher via brottningens Facebooksida. Håll utkik!

Länk till resultatrapportering via TR
Brottningslottningskollen för att följa Umeås brottare
Umeå Brottnings Facebooksida

In wrestling there are no losers, just winners and learners!

Heja Umeå!
Läs hela inlägget »
Bodenbrottningarna 2017, Ali Sina, Max, Axel och coach Samuel Gustafsson
Bodenbrottningarna 2017, Ali Sina, Max, Axel och coach Samuel Gustafsson

I helgen har brottare från Umeå deltagit i tävlingar i Boden och i Klippan.

Bodenbrottningarna
I Boden tävlade rutinerade duon Max Gustafsson och Axel Uusimäki. Samtidigt gjorde Ali Sina Narosi tävlingsdebut i brottningssammanhang. Alla tre gjorde fina insatser och det är kul att följa den positiva utvecklingen i Tävlingsgruppen! Två medaljer till Umeå med i bagaget hem. Grattis killar!

Resultat Bodenbrottningarna

Cup Klippan GP
Cup Klippan är en GP-tävling där de bästa seniorerna i Sverige deltar. I år deltog även ett stort gäng amerikaner. Från Umeå deltog Sofia Eriksson Lif och Julius Tärnklev. Ingen av brottarna hade en av sina bättre dagar på mattan men gjorde båda vad de kunde mot mycket kompetent motstånd. Det är ändå kul att Umeå som en av få Norrlandsklubbar har deltagare med på dessa GP-tävlingar. Räknar man hur många klubbar det är som har deltagare i såväl dam- som herrklassen blir resultatet mycket magert, men Umeå är en av dem!

Bra jobbat Julius och Sofia!

Resultat Cup Klippan

Läs hela inlägget »

Teknikgruppen har ingen träning under höstlovet  v.44. Vi fortsätter som vanligt på måndag v.45.

Läs hela inlägget »

Tävlingsgruppen tränar på som vanligt under höstlovet v.44. 

Hoppas många kommer och tränar!

Samuel Gustafsson

Läs hela inlägget »

Ikväll hölls årsmöte och en ny styrelse har valts
Kristina Johansson, ordförande,
Peder Axensten, sekreterare, 
Conny Tärnklev, kassör,  
Frans Nilsson, vice ordförande,
Mikael Terävä, Niclas Köpsén, suppleanter.

Valberedning
Carina Lindgren, sammankallande
Maria Malmqvist, ledamot

Revisorer
Pontus Bergh, ordinarie
Samuel Eriksson, suppleant

Medlemsavgiften lämnades oförändrad
Enskild medlem
Medlemsavgift 150 kr/termin, träningsavgift 500 kr/termin, totalt 650 kr/termin
 
Familj
Medlemsavgift 300 kr/termin, träningsavgift 700 kr/termin, totalt 1000 kr/termin

Den nya styrelsen tackar för förtroendet och den gamla styrelsen tackar för sig.

Umeå Brottning

Läs föreningens verksamhetsberättelse för det gångna året.
Läs föreningens förvaltningsberättelse för det gångna året.
Läs revisionsberättelsen.
Läs föreningens verksamhetsplan för året. 

Läs hela inlägget »

I morgon tisdag 24 oktober är det årsmöte. Kl. 18.00 i Guldrummet, Gammlia.

Väl mött!

Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

Hej!

Vi behöver 6 personer den 9 november kl.  09.00-15.00 som kan hjälpa till med kaffeservering på Umegalan.
 
Plats: Vid kassan på Universum-restaurangen
Tid: Samling kl. 09.00 den 9 november

Arbetet går ut på att koka och servera kaffe vid fikarasterna. 

Första fikat 11.00 – 11.45 (Lunch)
 
Andra fika 14.00 – 14.30

Arbetet är slut när andra fikat är avslutat och allt bortplockat. 
 
Klädsel: Ljust på överkroppen och mörka byxor. Vi håller med förkläden.

Intäkterna går oavkortat till verksamheten och direkt till barnen/ungdomarna.
 
Det går bra att hjälpa till delar av dagen, exempelvis kl. 09.00-12.00 eller 12.00-15.00.
 
Meddela hur du kan hjälpa till nedan. 
 
Conny Tärnklev svarar på frågor, conny.tarnklev@umu.se

Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

Här kan du se en video från Change the game som Umeå Brottning är med i!

Läs hela inlägget »

Umeå Brottning har i helgen deltagit i Öresundsträffen i Helsingborg. Inte mindre än 605 brottare från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland kom till start i tävlingen som är en av Sveriges absolut största. Oskar lyckades bäst av Umeåbrottarna denna gång och slutade på en fin andraplats. 

Umeå Brottning representerades av en trio killar
Julius Tärnklev, senior 71 kg
Viktor Terävä, ungdom 76 kg
Oskar Månsson, ungdom 85 kg

Viktor
Först upp på mattan var Viktor som brottades tätt men hade svårt att komma till lägen mot skickliga motståndare. Oflyt och lite för dåligt tempo gjorde att två jämna matcher slutade med knapp poängförlust. Första matchen ledde Viktor tills endast 30 sekunder återstod av matchen när han åkte på baklängespoäng som kostade honom segern - bittert!

Julius
Även Julius brottades tätt. I första matchen bjöd han inte på något men hade själv svårt att skapa situationer och förlorade på att domarna ansåg att den andra brottaren var mer aktiv. I sin andra match kom motståndaren runt på Julius rygg och i en annan situation belönades motståndaren rikligt och kunde vinna på tekniskt. 

Oskar
Oskar tog enkelt ledningen i sin första match och hade matchen som i en liten ask i periodvilan. Efter en misslyckad aktion i period två hamnade Oskar i underläge men motståndaren hade inget att sätta emot när Oskar drog upp tempot och tog tillbaka ledningen. I Oskars andra match var det inget snack om vem som är bäst, teknisk överlägsenhet efter cirka 30 sekunder. Finalen mot Sardar från grannklubben Husum blev väldigt jämn. Oskar tog ledningen men Sardar kom igen och kunde vinna på poäng 3-2. Grattis till silvret Oskar!

Vi lämnar det som var dåligt kvar i Helsingborg och tar med oss det positiva hem till  Umeå, nämligen att våra brottare är täta och svårbrottade. Lite bättre tempo och fler kast lär vi få se på kommande tävlingar.Bra jobbat alla tre!  Tack för i helgen killar!

Du kan se killarnas matcher på Umeå Brottnings Facebooksida. 
Resultatlista

Läs hela inlägget »
Arkivbild oktober 2016
Arkivbild oktober 2016

Umeå Brottning deltar i helgen i Öresundsträffen, en av Sveriges största tävlingar.

Umeå Brottning representeras av en trio killar
Julius Tärnklev, senior 71 kg
Viktor Terävä, ungdom 76 kg
Oskar Månsson, ungdom 85 kg

Länk till resultatrapportering

Om möjligt kommer Umeåbrottarnas matcher att streamas på Umeå Brottnings Facebooksida. 

Lycka till killar!

Läs hela inlägget »
IMG_20170930_081625_1 IMG_20170930_145619_1 IMG_20170930_151826 IMG_20170930_151851 ocab alwa ocab gruppbild ocab gustav ocab max

06:00 gick avfärden från hallen i lördagsmorse. Alwa, Max, Gustav G och Isak M från Tävlingsgruppen hade siktet inställt på traditionsenliga OCAB-cup. Bensträckare vid Högakustenbron och sedan vidare till Matfors. Gunnar axlade ansvaret och ställde upp i ledartävlingen, att putta en pingisboll på brottarmattan är inte det lättaste, ingen vinst i år. Gunnar får öva mer med puttern till nästa år! Uppvärmning, defilering och sedan dags för match. I år var 15 klubbar representarade och 118 brottare var på plats.

Alwa Irgum F/y 40 kg
Alwa bjöds på SAIK-motstånd genom hela tävlingen. Förlust för Alwa i första matchen mot Wilma Hoffman. I andra matchen plockade Alwa fram favorittekniken "Enbensdyk med fällning" vilket gav utdelning - vinst på fall! I tredje och sista matchen ville Alwa prova något nytt, det fick bli "Ryska skruven" vilket gick hem. Alwa rullade hem segern och vann på teknisk överlägsenhet. Grattis till silvret!

Isak Malmqvist Kn 41 kg
Isak fick möta brottare från SAIK, BK Loke och Matfors. Isak fick en jättetuff start på tävlingen, plockade en hel del poäng men åkte ändå på förlust. I sista matchen var Isak taggad till tusen och plockade 12 poäng innan han vann matchen på fall. Isak får du till försvaret mot arm-huvudkoppling blir du ostoppbar! Brons till Isak!

Gustav Gellerstedt P 44 kg
Gustav har tränat flitigt men har inte tävlat så mycket än. Kul att du ville hänga med och tävla i helgen! På OCAB fick han tufft motstånd från SAIK och Sandvikens BK brottare. Lite mer erfarenhet från tävling så blir du en tuff motståndare Gustav! Brons till prishyllan!

Max Gustafsson P 48 kg
Förlust i första mot Oscar Pettersson från SAIK där Max aldrig riktigt kom in i matchen. I andra matchen visade Max att han kan brottas stabilt och taktiskt. Max plocakde åtta poäng och vann  till sist på fall. Grattis till silvret!
 
Efter tävlingen var det träningsläger på schemat. Kvällsträningen blev ett lugnare pass efter dagens alla matcher. Söndagens pass blev desto  intensivare med matchning mot ett stort utbud av brottare. Nutellamackor med bacon och ost till frukost gav rätt energinivå inför träningen! Lärorikt och kul. Bra kämpat allihopa. Vi ses i hallen!

//Samuel G

Läs hela inlägget »
På onsdag nästa vecka kör vi en föräldraträning som vänder sig till alla föräldrar och anhöriga till barn i föreningen. Självklart är även tränare välkomna.

Ni kommer att få prova på några grundläggande tekniker och förhoppningen är att passet ska ge er lite bätte förståelse för sporten, många skratt och lagom mycket svett i pannan!

Kom ombytta! 

Välkommen!
Läs hela inlägget »
Med start i morgon kör tävlingsgruppen och elitgruppen träningsläger. Lägret leds av mycket duktiga tränare från Litauen och Ryssland.

Torsdag-fredag håller vi till i vanliga träningshallen på Gammlia, lördag och söndag på Bräntbergsskolan. Alla Umeåbrottare som deltar måste själva se till att ta med sig lunch/frukt och allt annat ni kan tänkas behöva för lägret. 

Tider för lägret hittar du här nedan. Med reservation för ändringar. 

Välkommen till några, roliga, svettiga och lärorika dagar på mattan! 

Om du inte tillhör elitgruppen eller tävlingsgruppen är du ändå välkommen att komma förbi och kika! 

Läger i Umeå 21-24 september
 
Torsdag 21/9 - Gammlia

18.30-20.00 Tävlingsgruppen
20.00-21.30 Elitgruppen
 
Fredag 22/9 - Gammlia
16.00-17.30 Tävlingsgruppen
17.30-19.00 Elitgruppen
 
Lördag 23/9 - Bräntbergsskolan
10.00-11.30 Elitgruppen
11.30-13.00 Tävlingsgruppen
14.00-15.30 Elitgruppen
 
Söndag 24/9 - Bräntbergsskolan
10.00-11.30 Elitgruppen
11.30-13.00 Tävlingsgruppen
14.00-15.30 Elitgruppen
15.30 Borttagning av mattan, alla hjälps åt
Läs hela inlägget »

Nu på torsdag blir det ingen brottarfys på grund av träningsläger.

Läs hela inlägget »

Idag har Umeå Brottning deltagit i den årligt återkommande idrottsdagen Change the game på Nolia i Umeå. Brottarmattan har under dagen besökts av massor med barn som har fått prova på brottning under överseende av klubbens duktiga ledare. Många av klubbens brottare har instruerat, förklarat och peppat andra barn att komma och prova brottning och förhoppningsvis har både en och annan fått upp ögonen för brottning efter denna dag.

Nästa år flyttar Umeå Brottning till nya större lokaler på Mariehem. För att kunna fylla dessa lokaler är det viktigt att vi syns och hörs och att folk vet att vi finns. Detta har dagens insats på Change the game verkligen bidragit till! En stor eloge till alla brottare och ledare från klubben som har varit med och hjälpt till idag! Bra jobbat!

Om Change the game
"Med Change the Game vill vi öka rörelserikedomen hos barn och unga. Att vara rörelserik är nämligen lika viktigt som att kunna räkna, skriva och läsa. Det är också grundläggande för att barn och unga ska vilja prova på och utvecklas inom olika idrotter utifrån deras villkor. Vi vill att så många som möjligt ska ha lusten och förmågan att röra sig – så mycket som möjligt, så länge som möjligt!"

Här kan du läsa mer om Change the game. 

Läs hela inlägget »

Sofia Eriksson Lif från elitgruppen befinner sig i Minsk för att delta i internationella Grand Prix-tävlingen Medved. 

Sofia tävlar på söndag i klassen kvinnor 53 kg.

Läs mer om tävlingen här.

Stort lycka till Sofia önskar Umeå Brottning!

Läs hela inlägget »

Oskar Månsson fick inte riktigt det VM han hade hoppats på. Nedan följer en sammanfattning av Oskar själv.

"Nu efter Grekland så har tankarna hunnit landa. För att göra en kort historia kortare: 5-3 förlust i första omgången följt av missat återkval m.a.o. att åka rakt ut ifrån turneringen var inte direkt planen...

Men efter att brottats min brottning så har jag fått ett värdefullt kvitto ifrån Grekland. Ett kvitto som kan hjälpa mig utvärdera min prestation på den internationella arenan. Tack vare detta har jag nu vunnit nya erfarenheter som jag kommer ha användning till motivation och träningsupplägg inför att bli junior i höst.

Däremot vill jag säga ett stort TACK alla som funnits där och stöttat mig på resan till Grekland såsom min sponsor familjen, vänner, Umeå BK, Skövde ABK, alla tränare, sparring och även mina motståndare.

Eftersom jag nu inte har mycket mer att skriva om i detta inlägg så tänker jag som bra sammanfattning avsluta med ett citat:

"I never lose. Either I win or I learn" - C. McGregor."

Artikel i VK inför VM
Artikel i VK efter VM

Se Oskars match från VM

Läs hela inlägget »

I morgon tisdag 5 september brottas Oskar Månsson från Umeå i 85 kilosklassen i ungdoms-VM i Aten!

Följ tävlingen via denna länk. Alla matcher streamas på nätet!

Stort lycka till Oskar!

Läs hela inlägget »
Söndagens kick-off är inställd på grund av för få anmälda.
Läs hela inlägget »

Söndagen den 3 september kl. 11.00 träffas vi för umgänge med fotboll, brottning och poolbad som ett sätt att inleda en ny, spännande brottningssäsong. Det kommer finnas lammburgare, hamburgare, fika och glass att köpa för de som vill. Samåkning från Umeå Energi Arena kl. 10.30 till Holmnäs och Häljegård. Alla som har möjlighet svänger förbi hallen för att hämta upp folk. Meddela via formuläret hur många från er som kommer, om ni har plats över i bilen eller om ni önskar samåka.
Sista anmälan 31/8.
Varmt välkommen till

  • Hur många från er kommer till kickoffen?
  • Välj ett alternativ i rullisten

Läs hela inlägget »

Arkiv

Facebookflöde

Länkar

-

Senaste nyheter