Logotyp2

Välkommen till Umeå Brottning! 

Om du undrar över något som du inte kan hitta på hemsidan, kontakta oss: umebrottning@gmail.com

19-21 oktober 2018

Vårterminen kommer inledningsvis att ha samma träningstider som höstterminen. Under fliken "träning" hittar du mer information om när terminen slutar, när nästa termin börjar och så vidare.

I helgen avgörs junior-SM i Vinslöv utanför Hässleholm. 

Umeå Brottning ställer upp med en fem brottare stark trupp

Länk till webbsändning
Länk till resultatrapportering
Länk till arrangörsklubbens hemsida

Samtidigt, i en annan del av landet, representerar Max Gustafsson och Simona Bolla från Umeå det svenska laget i Barents Winter Games som avgörs i Luleå. 

Stort lycka till alla Umeåbrottare! 

In wrestling there are no losers, just winners and learners!

Läs hela inlägget »

Umeå Brottnings elitgrupp har under sportlovet deltagit i ett veckolångt träningsläger i München. Veckan bjöd på totalt 14 träningspass liksom besök på koncentrationslägret Dachau och teknikmuseet "Deutsches museum", lite sightseeing, bayersk middag tillsammans med de tyska brottarna och ledarna, bad och bastu och en massa annat.

Veckan i München var givande på alla plan och det vara tyska mottagandet gör att vi förhoppningsvis kan utveckla detta utbyte i framtiden.

Videor och bilder från lägret hittar du på Umeå Brottnings Facebooksida.  

Läs hela inlägget »
Från vänster: Max Gustafsson, Ellen Johansson, Simona Bolla
Från vänster: Max Gustafsson, Ellen Johansson, Simona Bolla

Barents Winter Games
Umeå Brottnings Max Gustafsson och Simona Bolla representerar Sverige i Barents Winter Games 2018!

Den 16-18 mars går Barents Winter Games av stapeln i Luleå. Över 1000 ungdomar mellan 15-25 år tävlar i sina respektive sporter under mottot ”Sharing the Arctic Spirit”. Deltagarna kommer från Barentsregionen och representerar Sverige, Norge, Finland och Ryssland.

Roligt att Umeå Brottning har två brottare med som får representera Sverige på denna tävling. 

Läs mer om tävlingen på barentssports.com

Landslagsläger
Ytterligare en glädjande nyhet är att Ellen Johansson efter sitt fina brons på ungdoms-SM nyligen har blivit kallad på landslagsläger i Helsingborg. 

Stort lycka till alla tre!

Läs hela inlägget »

Hej alla sportlovssugna brottare i Tävlingsgruppen!
Snart är sporlovet här, vad fort det går nu!
Tävlingsgruppen kommer att träna på som vanligt under vecka 10. Måndag 17:30-18:45, Tisdag 18-19 och Torsdag 18:40-19:55. Hoppas många kan komma. 

Superkul att vi har nya brottare på väg in från Teknikgruppen, ni ska känna er varmt välkomna! Vi tycker det är bra med en successiv övergång till Tävlingsgruppen och det passar jättebra att komma måndagar och tisdagar till att börja med.

Bifogar info. om två tävlingar som ligger utanför vårterminens planering men som det är jättekul om några/många brottare har möjlighet att åka på. Krävs då att någon/några sköter anmälningar och ordnar med samåkning.

Rosvik 5/5-18
Matfors 24/3-18
 Hör av er till mig om intresse finns!

//MVH Samuel G.

Läs hela inlägget »

I helgen har fyra killar från Umeå Brottning deltagit i Myhi Turnaus i Ilmajoki, Finland.

Ilmajoki bjöd på bistra -27 grader, men den finska arrangörsklubben bjöd på varmast möjliga mottagande genom att möta upp i hamnen i Vasa och skjutsa hela Umeåtruppen de dryga tio milen till Ilmajoki! 

Umeå var tävlingens enda utländska klubb, men tävlingen höll hög klass och Umeås killar bjöds på tufft motstånd från den samlande Finlands-eliten. 

Axel Uusimäki brottades i pojk/ungdom 65 kg. Han inledde piggt och vann sin första match på tekniskt efter flera fina kast. Axel brottades bra även i sina övriga två matcher, men fick ge sig i kamp mot betydligt äldre motståndare. Det är roligt att se Axel på mattan, alltid kastvillig och alltid sugen på att gå in och brottas! Bra jobbat Axel!

Viktor Terävä brottades i junior 77 kg. Förstaårsjunioren Viktor hade svårt att komma åt sina motståndare i de två inledande matcherna. Han blev lite för öppen, vilket motståndarna inte var sena att utnyttja. Tredje och sista matchen var Viktors bästa. Med större beslutsamhet än i tidigare matcher vågade Viktor äntligen fullfölja när läget uppenbarade sig och han fick med sin motståndare på ett finfint krysstag. Matchen var svängig och med många pauser på grund av blodvite och slutade med förslust på tekniskt, men siffrorna rann iväg och avspeglade inte hur jämn matchen ändå var. Bra jobbat Viktor, första tävlingen som junior tävlande i juniorklassen är nu avklarad! 

Oskar Månsson brottades i junior 87 kg. Han inledde lite stelt men gjorde vad han ville i första matchen och vann enkelt. Han lyckades bland annat med en snygg blixtsnabb mara som han har tränat mycket på. Även andra matchen var Oskar betydligt bättre än sin motståndare och kunde vinna komfortabelt. I tredje matchen ställdes Oskar mot blivande klassegraren och där tog det tvärstopp. Bronsmatchen blev en riktig nagelbitare och nu brottades Oskar riktigt bra. Han såg betydligt mer avslappnad och aktiv ut än i tidigare matcher och för detta belönades han med ett parterröverläge. Sannolikt hade Oskar kunnat vinna matchen genom att hålla sig till beprövade kort och försöka rulla, men istället valde han att prova ett omvänt lyft. Motståndaren försvarade sig väl och utdelningen uteblev, men friskt vågat hälften vunnet! Oskar förlorade bronsmatchen med minsta möjliga marginal, 3-4, men det är roligt att se att du vågar prova olika tekniker Oskar! Grattis till en fin fjärdeplats!

Gustav Månsson brottades även han i junior 87 kg. Detta var skadeförföljde Gustavs första tävling på nästan ett år och gissa om han var laddad! Första matchen var helt jämn, men Gustav var mer aktiv och brottades taktiskt fulländat. Han vann genom att ta sista poängen i en match som slutade 1-1. I andra matchen dominerade Gustav totalt och därmed var finalplatsen säkrad! I finalen kom Gustav aldrig riktigt in i matchen, men med tanke på att det var Gustavs första tävlingsmatch på nästan ett år får en andraplats anses riktigt bra. Även Gustav är förstaårsjunior, så nog finns det chans till revansch alltid! Härligt jobbat Gustav och kul att ha dig tillbaka på tävlingsmattan!


Resultatlista
 

Läs hela inlägget »

Arkiv

Postadress
Umeå Brottning
c/o Eriksson
Björnvägen 72, 906 43, Umeå

Adress träningslokal
Umeå Energi Arena  - Vatten, B-hall
Gammliavägen 5, 903 42, Umeå

Telefon
+46-70-2130728

E-post
umebrottning@gmail.com

Hemsida
www.umeabrottning.se

Facebook

Organisationsnummer
802459-0831


Föreningsnummer RF
44926

Bankgiro
742-1332

Umeå Brottning

123 461 215 6

Besökare på hemsidan

Flag Counter