top of page
Search

Imponerande insatser på Mälarcupen

Umeå har i helgen deltagit i Mälarcupen i Västerås. Tävlingen lockade i år 751 deltagare från 120 klubbar. Detta betyder att tävlingen fortsätter att vara Sveriges största i alla fall ett tag till 😉.

Från Umeå deltog sju brottare. Alla har bjudit på bra brottning och det är tydligt att hård träning ger resultat. Medaljskörden stannade vid ett guld via Mikael Lebid i GR11 40 kg och ett silver genom Alwa Frech Irgum i WW17, 65 kg.


Mikael gjorde processen kort med sina motståndare och dominerade stort. Grattis Mikael!


Alwa gjorde två bra matcher på sin väg till finalen men väl där tog det stopp. Blodvite och en något avvaktande brottning gjorde att Alwa inte riktigt kom upp till sin vanliga nivå. I finalen var hon aldrig riktigt nära men silver på Mälarcupen är bra jobbat. Grattis Alwa!


För Devin var helgen rejält tuff. I första matchen hade Devin en betryggande 5-1 ledning men med 27 sekunder kvar blixtrade motståndaren till och ledningen var utraderad. I andra matchen ställdes Devin mot en duktig norrman och där kom Devin aldrig riktigt in i matchen. Glädjande att se Devins arbete i parterr och med lite tuffare inställning kommer det gå ännu bättre nästa gång!


Alma gjorde en bra tävling trots förkylningskänning. Stabil brottning och vinst i första. Andra matchen blev en poängrik historia som dessvärre slutade i fallförlust vid poängställningen 13-6 och i tredje matchen kom Alma aldrig in i matchen. Det är kul att se Alma på mattan där hon ger allt och kan betydligt mer än vad hon själv tror. Du är grym Alma!


Alfons gjorde också han en riktigt bra tävling där han bjöd på fina kast men framför allt oerhört fint parterrförsvar. Lite stolpe ut med några domslut gjorde att tävlingen blev extra tuff men en vinst med i bagaget och många lärdomar och nya erfarenheter att ta med sig hem.


Axel Nilsson brottades i seniorklassen 63 kg där han förmodligen gjorde sitt livs bästa tävling. Han vann visserligen "bara" en match men han brottades verkligen sin brottning och stod upp bra i alla situationer. Det är så välförtjänt att Axel står där han står idag och han känner själv att han blivit en mycket starkare och mer komplett brottare. Att poängen rann iväg i matchen mot blivande segraren må vara hänt när genomförandet i övrigt var på en väldigt hög nivå. Axel bjöd på fina kast, fantastisk balans och hade ork och kraft att stå emot i alla situationer. Detaljer att finslipa finns det gott om men guldkornen var betydligt fler denna gång. Stort grattis till en storstilad insats Axel. Du är helt fenomenal!


I vanlig ordning bjöd Umeå-gänget på god stämning rakt igenom och det är en fröjd att åka på tävling med detta gäng. Alla hjälper sina klubbkompisar i alla lägen och ledarstaben håller yppersta klass.


Tack för en trevlig helg allihopa!


In wrestling there are no losers, just winners and learners!54 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page