Logotyp2

Welcome to Umeå Brottning! 

 Please contact us by e-mail if you have questions:  umebrottning@gmail.com

Härnösands nybörjarträff bjöd på det mesta och bästa inom vår sport.
 
Umeå var sett till antalet uppe och nosade på de större klubbarna Härnösand och Sundsvalls nivåer. Hela 18 starka brottare och många härliga föräldrar och ledare var på plats. För de som varit med lite längre i tävlingsammang så som Axel och Albin var det nog efterlängtat att få känna sig som en del av en större klubb då hejarropen blir fler, högre och även supporten efter matcherna med dunkar i ryggen och pepp från andra än varandra. Hoppas vi fortsätter så här. Det var massor med höjdpunkter under helgen men för att nämna några så var Erikas deltagande väldigt uppskattat. En fantastisk fin tränare att ha med sig med både erfarenhet och engagemang Tack Erika. Barnen som vi sett i brottarlekis och som nu är i teknikgruppen var härligt underhållande på ”riktigt”. Det märks att nya hallen och de tränare/ledare som nu kör gruppen gör att Umeå är på väg framåt igen.
 
Stort tack alla för ni hängde med!

Läs hela inlägget »

Några justeringar av träningstiderna har gjorts, se den schematiska bilden på hemsidans förstasida. 

Observera 1, Nybörjare äldre tar ett uppehåll på obestämd tid på grund av bristande intresse (få tränande) under höstterminen. Tack till er som har tränat, vi hoppas kunna komma igång snart igen. 

Observera 2, Cirkelfysen tidigareläggs till kl. 20.00 på tisdagar fortsättningsvis.

Observera 3, Elitgruppens pass på tisdagar stryks och onsdagspasset förlängs till kl. 20.30. 

Läs hela inlägget »

Hej alla medlemmar.

Då framförhållningen var väl kort inför den förra klubbkvällen och gensvaret därför lågt, kommer ett nytt tillfälle att prova ut klubbkläder tisdagen den 20 november kl. 18.00-21.00. 

Klicka på PDF:en för mer info och priser.


Klubbkläder 2018

Läs hela inlägget »

I helgen avgörs Sveriges största brottningstävling Mälarcupen i Västerås. Till årets upplaga är 860 brottare från över 100 klubbar anmälda. 

Inför tävlingen har dessutom ett läger för pojkbrottare hållits i samma lokal som själva tävlingen. På lägret har ett 60-tal brottare från främst Sverige och USA deltagit. Från Umeå har Axel varit med på lägret som har varit mycket givande. 

Umeås trupp på Mälarcupen 2018
Sofia Eriksson Lif
Kvinnor, 55 kg (4 Deltagare)
 
Axel Nilsson
Pojkar, 48 kg (33 Deltagare)
 
Oliver Pihl
Ungdom, 60 kg (27 Deltagare)
 
Gustav Månsson
Senior, 87 kg (8 Deltagare)

Följ tävlingen via länkarna nedan.

Resultat

Brottlott

Mälarcupen

​​​​​​​Mälarcupen Facebook​​​​​​​

Lycka till alla brottare!

Heja Umeå!

Läs hela inlägget »

Hej alla brottarföräldrar!

Brottarlekis tar ett litet uppehåll under höstlovet vecka 44. Söndag 28/10 och onsdag 31/10 är det ingen träning. 

Vi kör igång igen söndagen den 4/11.

Besök gärna vår Facebooksida samt hemsida www.umeabrottning.se för att ta del av vår verksamhet och medlemsinformation.

Ha ett trevlig höstlov.

Hälsningar,

Susanne Andersson, Umeå Brottning

Teknikgruppen har också uppehåll hela vecka 44. Träningen startar där tisdagen den 6 november.

Välkommen då!

Hälsningar,

Daniel Renström, Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

Vid helgens stora internationella hemmatävling Norrländska Elitbrottningarna avgjordes totalt 342 matcher och vid ett antal av dessa stod en Umeå-brottare på mattan. Umeås trupp utgjordes av tolv starka hemmabrottare av varierande storlek och med olika grad av erfarenhet.

Av våra yngsta förmågor på den stora tävlingen visade Vide, Karin och Evert upp oerhört aktiv brottning med kämpaglöd som heter duga!

Vide vann sin första match men hade lite otur i andra där han hade motståndaren i fallhotande läge flera gånger men utan att lyckas etablera tillräcklig kontroll för att lägga honom på fall.

Karin fick en längre väntan innan sin första match men väl på mattan var hon laddad till tusen. Karin gjorde en kanonstart på matchen och tog ledningen med 4-0. Det såg stabilt ut men matchen vände när hon fastnade i ett krångligt parterrläge som slutade i fallförlust. Med lite träning på situationen kommer det vara Karins hand som åker upp i luften nästa gång!

Evert gjorde kanonmatcher rakt igenom och hans sprudlande energi formligen överrumplade motståndarna. När halvnelson inte fungerade tillfredsställande bidrog Everts kreativa förmåga till att kopplingen i stället kunde användas till en helt ny typ av rullning som inbringade många friska poäng. Evert slutade tvåa i sin viktklass.

I getingboet pojkar 48 kg stod Umeå med tre starka representanter, Gustav G, Behzad och Axel. I viktklassen fanns även deltagare från Litauen och Finland.

Behzad var först upp, mot vad som skulle visa sig senare, blivande silvermedaljören i klassen. Han fick inte riktigt chansen att komma in i matchen utan åkte på ett hårt nacksving till fall. I andra matchen såg det annorlunda ut och Behzad var redo och taggad till tårna. Han fick med sig några fina poäng men det räckte inte hela vägen denna gång. Behzad mötte hårt motstånd men visade att han också är en hårding. Bra jobbat!

Axels första match var väldigt spännande. Motståndaren förde inledningsvis matchen och kunde ta ledningen, vilket Axel inte ville tolerera. Med ett stort gäng klubbkamrater, tränare släktingar och entusiastisk – och högljudd! - hemmapublik i ryggen kunde Axel mobilisera kraft och vända på matchen. Fenomenalt fokus och fin teknik gjorde att Axel mycket rättvist gick segrande ur matchen! Starkt!

Gustav G. fick också en tuff start mot den blivande Norrlandsmästaren men en kontring i andra blev till en häftig föreställning som inbringade massor av poäng. Även om matchen slutade i förlust var det roligt att se Gustavs utveckling och potential! Du är på gång Gustav!

Alva fick bara en match men väl där visade hon prov på både fokus och energi. Hon styrde matchen på ett bestämt och tufft vis och vann en övertygande 8-3 seger. Grattis Alva till Norrlandsmästartiteln!

Över till brottarna från Elitgruppen.

Max var tyvärr krasslig under helgen och det både kändes och syntes. Även om matcherna blev tuffa och viljan fanns där var det synd att vi inte fick se Max i sitt rätta jag på hemmaplan. Men vi fick se en fin insats och en hel del fina försök trots allt.

Oliver visade prov på mycket känsla i sina matcher men hade svårt att få kontroll på sina motståndare, vilket gjorde att matcherna snabbt rann iväg poängmässigt. När Oliver får in hur han ska kontra och hänga på, kommer han bli svårslagen!

Ellen visade en lugn och samlad brottning med mycket känsla. Hon jobbade med stort tålamod metodiskt in sina grepp och nyttjade motståndarens obalans gång på gång. Silver till Ellen efter fyra fina matcher. Grattis!

Viktor stod utan motstånd fick han gå upp inte en utan två viktklasser, en skillnad på tio kilo! Det märktes att han var lite lätt men Viktor antog utmaningen och bjöd upp till match. Trots bra och stabila insatser och stor beslutsamhet blev det en övermäktig uppgift för Viktor att rubba motståndarna som helt enkelt blev för tunga. Han gjorde mycket fina matcher och visade prov på sin utomordentliga snabbhet, smidighet och förmåga att kunna vända i nästan omöjliga lägen. Dessutom bjöd han på en av tävlingens mest spännande matcher som snöpligt nog slutade med poängförlust, 12-11.

Sist men inte minst har vi Gustav M. som brottades stabilt genom hela tävlingen. Han kontrollerade alla sina matcher utan att förhasta sig och jobbade lugnt och metodiskt. Efter totalt sex matcher och sex inkasserade segrar stod Gustav högst upp på pallen i både junior- och seniorklassen! Imponerande!

Tränarteamet tackar alla brottare för en väl genomförd hemmatävling och ser fram emot att hjälpa till att vässa tekniken ytterligare till kommande tävlingar. Bra jobbat alla brottare!


In wrestling there are no losers, just winners and learners!

Mediebevakning av Norrländska Elitbrottningarna

Läs hela inlägget »

Möjligheten att prova ut och beställa nya klubbtrikåer förlängs  till torsdagen den 25 oktober. Prata med din tränare för att prova ut rätt storlek i samband med träning.

Läs hela inlägget »
loading...

Vi vill tack alla som var med på tävlingen i helgen. Vilken insats de barn som brottades gjorde. En del var nervösa i början, en del slog sig och gjorde sig illa, en del blev ledsna då de förlorade men kom ihåg vår förenings motto - In wrestling there are no losers, just winners and learners! 

Tack ska ni ha! 

Daniel R, Urban W, Samuel G

Läs hela inlägget »

Postal address
Umeå Brottning
c/o Eriksson
Björnvägen 72, 906 43, Umeå

Address training hall
Umeå Energi Arena  - Vatten, B-hall
Gammliavägen 5, 903 42, Umeå

Phone
+46-70-2130728

E-mail
umebrottning@gmail.com

Website
www.umeabrottning.se

Facebook
www.facebook.com/umeabrottning

Organisationsnummer
802459-0831


Föreningsnummer RF
44926

Bankgiro
742-1332

Umeå Brottning

123 461 215 6

Website visitors

Flag Counter