Logotyp2

Welcome to Umeå Brottning! 

 Please contact us by e-mail if you have questions:  umebrottning@gmail.com

loading...

 
Det var tolv laddade Umeåbrottare som åkte upp till Luleå för att delta i Lule Power Games i helgen. I år hölls tävlingen i Örnäshallen och tävlingen lockade brottare från Sverige, Norge och Finland.
 
Ingrid Nilsson som brottades i F/y 35 kg fick möta brottare från BK Snar och Karl-Gustaf Brottning. Ingrid brottades mer taktiskt än tidigare och inväntade kyligt sina lägen och hon samlade många poäng under sina matcher. Lite mer träning på att ta sig ur nacksvingskoppling i fallhotande läge och du blir omöjlig att få på fall Ingrid! Bra kämpat!
 
Karin Hetta fick vänta länge innan F/y 42 kg drog igång sina matcher men det märktes inte när det äntligen var dags att gå upp på mattan. Både Luleå- och Gällivarebrottare fick ge sig för Karin idag. 22 poäng samlade hon ihop på vägen fram till guldet. Grattis Karin!
 
Alva Irgum gick fyra stenhårda matcher i F/ä 42 kg. Hon fick möta svenskt, norskt och finskt motstånd och kämpade sig upp på en bronsplats. Bra jobbat Alva!
 
Albin Nilsson ställde upp i Kn 35 kg, en grupp med hela 11 brottare. Albin visade på aktiv och inspirerande brottning som ledde honom hela vägen till final. Där ställdes han mot en brottare från Kemin Into. Albin öppnade starkt och plockade hela 10 poäng med snygga rullningar innan motståndaren kunde kontra och vinna på fall. Superbra jobbat idag Albin! Silver till prisskåpet!
 
Evert Dahlgren och Isak Malmqvist gjorde Kn 42 kg till en av de tuffaste grupperna för dagen. Evert plockade hem bronset och Isak silvret. I internmötet mellan Umeåbrottarna utdelades hela 33 poäng! Bra jobbat!
 
Behzad som tävlade för andra gången ställde upp i P41 kg och där fick han flera tuffa matcher. Behzad fick möta brottare från Fauske, Kemin Into och Gällivare. I match nummer två gick allt Behzads väg och han vann på fall. Kul att se dig brottas match Behzad!
 
Även Gustav Gellerstedt och Axel Nilsson hamnade i samma grupp, P44 kg. Här fick de möta på internationellt motstånd från Finland och Norge och även här blev det ett internmöte mellan Umeåbrottarna. Det syns att träningen har gett resultat – Gustav plockade hela 15 poäng i sina matcher och brottades stabilt under dagen. Axel kunde genom tre fallsegrar plocka hem silvret. Bra kämpat killar!
 
I Ungdom 55 kg fick Oliver Pihl och Max Gustafsson, som är nya i ungdomsklassen göra upp med Kasimir Väyrynen från Haparanda SK om medaljerna. Idag var det Kasimir som fick kliva högst upp på pallen men båda brottarna från Umeå gjorde mycket fina insatser.
 
Axel Uusimäki gick upp både i vikt- och åldersklass till U 71 kg och fick möta Rahman från Gällivare och Wili från Haparanda SK. Axel vann en match och förlorade en. Silver till Axel!
 
Efter en lång dag i hallen satt det bra med burgare och lite senare bad på hotellet. Några av de yngre brottarna hann även med ett pass i gymmet! Kul att se våra brottare från Umeå göra så bra ifrån sig både på och vid sidan av mattan!

Resultatlista
 
//Samuel G.   

Läs hela inlägget »
loading...

I helgen har Ellen Johansson, Simona Bolla och Amanda Andersson deltagit i Sun City Open i Šiauliai, Litauen. 

Tävlingen är Litauens största dambrottningstävling och i år deltog brottare från Ryssland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Italien och Sverige. Flera av deltagarna har medaljer från ungdoms- och junior-EM och VM!  

Umeåbrottarna bjöd på fin brottning och stod upp mycket väl i den tuffa konkurrensen.

Alla tre tog silver, Ellen Johansson i ungdom 61 kg, Simona Bolla i junior 57 kg och Amanda Andersson i junior 62. Ellen gick fyra matcher på sin väg till finalen och vann samtliga fyra på fall! I finalen mötte hon dock sin överkvinna i form av Alina Maksimava (BLR).

Två silver i Tallinn förra helgen för killarna, nu tre silver till tjejerna i Litauen. Umeåbrottarna fortsätter att övertyga och har även passat på att köra några träningspass i Litauen. Det ser lovande ut inför Soft Touch Open som avgörs i Göteborg om några helger!

Läs hela inlägget »

I juni är det återigen dags för arbete på brännbollsyran. Denna gång är det i huvudsak brottare och föräldrar från elitgruppen och tävlingsgruppen som kommer att sköta bemanningen. 

Det är viktigt att alla som under året har tränat med elitgruppen eller tävlingsgruppen kollar igenom arbetsschemat så att ni vet hur ni ska jobba.

Arbetsschema - klicka på länken för att öppna arbetschemat i excel

Frågor om arbetet eller schemat besvaras av Mikael Terävä
mikael.terava@rekab.se
070-5505812

Läs hela inlägget »

Efter några helgers tävlingsuppehåll är det dags för klubbens lite yngre brottare att åka upp till Luleå för att lindra tävlingsabstinensen och samtidigt kämpa om åtråvärda medaljer. 

Umeås trupp
Karin Hetta
fä, 40 kg (2 Teilnehmer)
Alva Irgum
fä, 41 kg (1 Teilnehmer)
Ingrid Nilsson
fy, 36 kg (1 Teilnehmer)
Max Gustavsson
u, 51 kg (2 Teilnehmer)
Oliwer Pihl
u, 51 kg (2 Teilnehmer)
Behzad Yousofi
p, 41 kg (1 Teilnehmer)
Axel Nilsson
p, 44 kg (4 Teilnehmer)
Gustav Gellerstedt
p, 44 kg (4 Teilnehmer)
Evert Dahlgren
k, 39 kg (2 Teilnehmer)
Albin Nilsson
k, 39 kg (2 Teilnehmer)
Isak Malmqvist
k, 42 kg (3 Teilnehmer)


Följ tävlingen
http://www.liga-db.de/Turniere/VT/2018/SE/180407_Lulea/indexGER.htm
http://www.lulebrottarklubb.se/

Umeå Brottnings Facebook

Lycka till alla Umeåbrottare och kom ihåg att ha roligt!

Läs hela inlägget »
Tävlingssäsongen rullar vidare. Kommande helg åker en trio tjejer från Umeå till Šiauliai i Litauen för att delta i Sun City Open samt träningsläger. Tävlingen är en renodlad damtävling med deltagare från Estland, Lettland, Litauen, Ryssland, Vitryssland, Polen, Italien och Sverige. 

Umeås trupp
Ellen Johansson, ungdom 61 kg 
Amanda Andersson, junior 65 kg 
Simona Bolla junior 55 kg

Följ tävlingen via arrangörens och Umeå Brottnings Facebook.

Lycka till tjejer!
Läs hela inlägget »

Den gångna helgen avgjordes Europas största brottningstävling Tallinn Open. Med ett startfält bestående av 2100 brottare från över 200 klubbar i Europa, Ryssland, USA och Sydafrika är tävlingen unik i sitt slag.
 
Umeå Brottning kom till start med fyra brottare, Viktor Terävä i junior 77 kg, Oskar Månsson i junior 82 kg, Gustav Månsson i junior 87 kg och Sofia Eriksson Lif i kvinnor junior 55 kg. Umeås brottare fick äran att bära den svenska flaggan på öppningsceremonin!

Med hem till Umeå kommer två fina silvermedaljer. Tvillingbröderna Oskar och Gustav Månsson tog varsitt silver efter genomgående bra brottning, Viktor Terävä slutade sjua av 15 brottare efter två övertygande segrar och en hårfin förlust mot klasstvåan. Sofia slutade åtta, men kunde ha nått en bättre placering om hon sluppit möta ungdoms-EM-mästarinnan från 2016 som slutligen segrade i klassen.

På sin väg till finalen besegrade Oskar Månsson i tur och ordning Vasili Buhlak från Minsk och Lukas Malysko från Vilnius, båda på teknisk överlägsenhet. I finalen ställdes Oskar mot estniske landslagsbrottaren Andreas Välis. De har mötts två gånger tidigare, dels på ungdoms-EM i Stockholm för två år sedan då Oskar förlorade och dels i Estland för drygt ett år sedan - då vann Oskar. Helgens match var helt jämn, men Andreas hade bra stöd av hemmapubliken och var den som drog det längsta strået denna gång.

Gustav Månsson radade upp segrar på sin väg mot finalen. Mihail Simonov från Murmansk, Mark Baranchyk från Grodno, Jakko Raik från Caaro och Ilia Davidyan från Sankt Petersburg besegrades genom övertygande brottning. I finalen mot Maksim Bandarenka var nyblivne junior-SM-bronsvinnaren från Umeå helt chanslös. Samme Maksim hade tidigare gjort processen lika kort med regerande svenske juniormästaren. Gustav blev därmed klassens bäste svensk och kunde inkassera en finfin silvermedalj.

Bröderna Månsson stannar i Tallinn några dagar för träningsläger. Nästa helg väntar internationella stortävlingen ”Sun City Open” i litauiska Šiauliai för Umeås tjejer följt av ett veckolångt träningsläger där. Några av killarna åker på landslagsläger i Helsingborg om två veckor och därefter väntar stortävlingen Soft Touch Open i Göteborg för huvuddelen av Elitgruppens brottare.

Vilka fantastiska brottare vi har i klubben och vilken späckad vårtermin det har varit och är! 

Resultatlista Tallinn Open 2018

Läs hela inlägget »

Idag reser ett gäng från Umeå för att delta i Europas största brottningstävling Tallinn Open. Tävlingen avgörs på 15 mattor i Baltikums största inomhusarena. Över 2000 brottare från ett 30-tal länder i Europa, USA och Sydafrika kommer att slåss om medaljerna. 

Umeå har mycket goda erfarenheter av tävlingen och har de senaste åren plockat en hel drös medaljer på denna prestigetävling. 

Umeås trupp
Viktor Terävä, J 77 kg
Oskar Månsson, J 82 kg
Gustav Månsson, J 87 kg
Sofia Eriksson Lif, KvJ 53 kg

Följ tävlingen via Umeå Brottnings Facebooksida samt via tävlingsarrangörens Facebook och hemsida:

https://www.facebook.com/TallinnOpenWrestling/
http://tallinnopen.ee/
http://www.liga-db.de/Turniere/VT/EE/2016/EE/180401_Tallinn/indexENG.htm


Håll tummarna för Umeås brottare!

In wrestling there are no losers, just winners and learners. 

Läs hela inlägget »

Det blev medaljregn för Umeås brottare vid årets junior-SM som avgjordes i skånska Vinslöv. Trots att Oskar, Viktor, Gustav och Amanda samtliga är förstaårsjuniorer och därmed bland de yngsta i sina respektive klasser lyckades Umeåbrottarna få med sig tre medaljer hem till Umeå. Det är roligt att se att all hård träning på hemmaplan och på träningsläger har gett resultat och brottarnas utvecklingskurva pekar spikrakt uppåt!

Oskar Månsson tog silver i 82-kilosklassen efter att ha vunnit sina två inledande matcher på teknisk överlägsenhet. Han släppte inga poäng på vägen till finalen, där han ställdes mot sin överman, tillika bronsmedaljören på senior-SM, Anton Olsson från hemmaklubben Ore. 

Gustav Månsson tog brons i 87-kilosklassen och var den som tog flest poäng på segrande Jakob Logård. Tyvärr ställdes han mot Logård redan i andra matchen i stället för i finalen. Bronsmatchen blev en jämn historia som Gustav vann på poängen 9-7 efter full tid. 

Amanda Andersson tog brons i 65-kilosklassen och visar att hon fortsätter att utvecklas och kommer att bli att räkna med framöver. 

Viktor Terävä i 77-kilosklassen hade inte en av sina bättre dagar och såg trött ut på mattan. En kombination av för lite återhämtning och förkylning gjorde att Viktor inte kunde göra sig själv rättvisa, men han kommer tillbaka, var så säker!

Sofia Eriksson Lif mötte stenhårt motstånd i tjejernas 57 kg. Mot blivande segraren Nova Bergman från Klippan fanns det inte mycket att göra men Sofia kommer igen på nästa tävling!

Summa summarum gör Umeås brottare det bästa junior-SM:et på mycket länge (kanske någonsin) och Umeå blir åttonde bästa klubb på mästerskapet! En imponerande insats av Umeås brottare!


Resultatlista

 

Läs hela inlägget »

Postal address
Umeå Brottning
c/o Eriksson
Björnvägen 72, 906 43, Umeå

Address training hall
Umeå Energi Arena  - Vatten, B-hall
Gammliavägen 5, 903 42, Umeå

Phone
+46-70-2130728

E-mail
umebrottning@gmail.com

Website
www.umeabrottning.se

Facebook
www.facebook.com/umeabrottning

Organisationsnummer
802459-0831


Föreningsnummer RF
44926

Bankgiro
742-1332

Umeå Brottning

123 461 215 6

Website visitors

Flag Counter