Logotyp2

Welcome to Umeå Brottning! 

 Please contact us by e-mail if you have questions:  umebrottning@gmail.com

Idag hade Umeå Brottning sommaravslutning på Nydala med grillning, fika och prisutdelning. Vad roligt att så många ville vara med.

Sommaruppehåll, sommarträning och terminsstart
Terminen är nu officiellt över och alla träningsgrupper utom Elitgruppen och cirkelfysen har sommarlov. Elitgruppen kör träning kl. 19.00-20.30 på onsdagar hela juni och cirkelfysen kör igång utomhus från och med torsdag nästa vecka (13 juni). Cirkelfysen är på Lövstigen 29 C och startar kl. 18.30 och håller på cirka 1,5 timme.

Terminen för övriga grupper drar igång i anslutning till skolstarten. Håll utkik här på hemsidan. 

Ni som är intresserade av Brottarlekis och Teknikgruppen, kom ihåg att göra en
intresseanmälan på hemsidan

Umeå Wrestling Battle
I samband med avslutningen informerades det även om vår stora tävling Umeå Wrestling Battle som avgörs i höst. Ett separat inlägg om tävlingen kommer inom kort men det vi vill är att alla redan nu bokar in helgen den 18-20 oktober för arbete med tävlingen.

Här kan du läsa inbjudan till tävlingen för att förstå vad det handlar om. 

Vi behöver även hjälp att finansiera tävlingen genom sponsring och har därför tagit fram ett sponsorpaket som vi tror att ni kan hjälpa oss att sprida till alla företag ni har en koppling till.

Sponsorpaket Umeå Wrestling Battle 2019

Prisutdelning
I samband med avslutningen delades några priser ut. 

Årets solstråle 2019
Tilldelas en brottare som alltid kommer till träningen med ett leende och gör sitt yttersta för alla ska ha roligt på träningarna. En som gör det där lilla extra för att gruppen ska bli ett lag.
 
Med sin positiva anda tilldelas priset för Årets solstråle 2019 Theodor Hübinette.

Årets ambition 2019
Tilldelas en brottare som alltid vill lära sig och ser glädjen i att utvecklas. En som tänker, frågar och tränar tills det blir rätt. Orden ”omöjligt” och ”ge upp” existerar inte i världsbilden.
 
Som ett praktexempel på hur träning ger färdighet, tilldelas priset för  Årets ambition 2019, Ingrid Nilsson.

Årets raket 2019
Tilldelas en brottare som under året har tillkommit i gruppen och visat hur viktigt kämpaglöd och viljestyrka är för att utvecklas. Attityden att ”inget hinder är för stort” har gett brottaren fina resultat.
 
Med en spikrak utvecklingskurva tilldelas priset för  Årets raket 2019, Olga Englén. 

Olga var inte med vid avslutningen så hon får hämta sitt pris vid ett senare tillfälle. 

Årets virvelvind 2019
Tilldelas en brottare som ständigt längtar efter utmaningar och alltid försöker ta ut sig maximalt. Att dessutom motivera de andra att kämpa på när det är som jobbigast, är en stor bedrift.
 
Med sitt tjocka pannben och peppande attityd tilldelas priset för Årets virvelvind 2019, Evert Dahlgren. Grattis!

Årets schwung 2019
Tilldelas en brottare som under året har lärt sig att slå höga kryss och som dessutom har inkasserat karriärens första fempoängare i tävlingssammanhang genom denna fina teknik!
 
Priset för Årets schwung 2019 tilldelas Max Gustafsson. Grattis!

Årets comeback 2019
Tilldelas en brottare som under året har gjort efterlängtad tävlingscomeback. Brottaren i fråga nöjde sig inte med en liten lagomtävling utan valde att ställa upp i karriärens andra SM för seniorer! I viktklassen ställdes brottaren mot några av världens just nu främsta i den viktklassen och visade att hon inte är långt efter.
Comebacken visade att den här brottaren har mer att ge i tävlingssammanhang, om hon bara vill. Motståndarna lär inte känna samma entusiasm!
Priset för Årets comeback 2019 tilldelas Tilda Tärnklev! Grattis!

Årets bragd 2019
Tilldelas en brottare som lyckats med det omöjliga! Små marginaler är en sak, att tappa ledningen med 14 sekunder kvar och sedan ta tillbaka den i matchens absolut sista sekund, det är inget annat än en makalös bragd!

Priset för Årets bragd 2019 tilldelas Ellen Johansson efter den osannolika vändningen i sista sekunden på Soft Touch Open i Göteborg i april! Grattis!

Årets kämpe 2019
Tilldelas en brottare som oförtrutet kämpar och sliter på träningen vecka ut och vecka in. Brottaren ger alltid allt och har förstått att enda sättet att bli bättre är att träna hårt, ofta och mycket.
Belöningen för detta slit kommer, var så säker!

Priset för Årets kämpe 2019 tilldelas Gustav Gellerstedt! Grattis!

Årets nykomling 2019
Tilldelas en ny brottare i klubben som har tränat mer än de flesta, visat på stark vilja att lära sig och som har utvecklats mycket under den begränsad tid han har varit med i klubben.

Brottaren i fråga har blivit en viktig kugge i Elitgruppen och det känns mycket glädjande att han nu också äntligen har beviljats svenskt uppehållstillstånd.

Priset för Årets nykomling 2019 tilldelas Qurban Mohammadi! Grattis!

Årets lärdom 2019
Tilldelas en brottare som har fått lära sig den hårda vägen. Det är tråkigt att göra sig illa men ett är säkert, läxan är gjord och misstaget kommer inte att upprepas.
 
Att trots axelsmärtor kämpa sig genom ett tufft träningsläger i Georgien och vara med på alla övningar som går visar på mental styrka, mognad och en stark vilja att bli bättre. Med sådana egenskaper finns alla förutsättningar för framtida framgångar. Hoppas axeln snart blir bättre.

Priset för Årets lärdom 2019 tilldelas Axel Nilsson! Grattis!

Edvin Gladers träningspris 2019
Varje år delas det ut pris till den brottare i Tävlingsgruppen respektive Elitgruppen som har deltagit på flest träningstillfällen. Detta är det finaste pris som Umeå Brottning delar ut och i år var det otroligt jämnt i toppen. Det skilde bara några träningstillfällen mellan ettan och tvåan, men som alla vet är det små marginaler som avgör i sportens värld! 

Edvin Gladers träningspris 2019 tilldelas:

Ingrid Nilsson, Tävlingsgruppen 
Ellen Johansson, Elitgruppen

Grattis till er båda!

Tack alla tränare, föräldrar och inte minst alla brottare för den här terminen! Vi ses igen till hösten!

Läs hela inlägget »

Idag röd dag och därför ingen träning för Elitgruppen och ingen brottarfys. Däremot är det obligatorisk egen stenhård träning!

Läs hela inlägget »

Hej allihopa!

Schemat till Brännbollsyran finns här under.

Det är lite ändringar på tiderna på vissa pass. Kolla vilka tider som gäller för era pass.
Nu finns det även en festivalkarta, klicka på länken här under. Samling vid Gate 1.
Vi saknar just nu två personer till lördagens pass så om det är någon som kan ställa upp vänligen meddela mig.
 
Anmäl er till
Mikael Terävä
Mikael.terava@rekab.se
070-5505812


Festivalkarta

Läs hela inlägget »

Vi vill hälsa er välkomna till vår årliga sommaravslutning som i år blir på Nydalas lekpark (Nydalas äventyrslekpark vid Tomtebo) tisdagen den 4 juni kl. 18.00.

Vi bjuder på fika, surrar, leker och umgås. Diverse priser kommer att delas ut.

Ni som vill får gärna ta med er något eget att grilla då vi kommer att ha en eld/grill på plats.

Vi hoppas och vill att så många som möjligt har tid att komma.

Väl mött!

Styrelsen


GPS
WGS84: N 63° 48.4248', E 20° 20.9532'
Decimal: 63.8071, 20.3492
Läs hela inlägget »

Hej alla Umeåbrottare med familjer!

Här kommer schemat till årets arbete på Umeås stora folkfest Brännbollsyran.

Arbetet dessa dagar ger ett bra tillskott till föreningens kassa samtidigt som det är ett roligt jobb där man får träffa mycket folk och lyssna på bra artister.

Vi saknar fortfarande ett par personer till torsdag, fredag och lördag. Ni som har missat att skriva upp er på ett pass till detta roliga arbete som dessutom kommer våra barn till nytta har ni nu chansen att hjälpa klubben.

Observera att schemat uppdateras löpande.
 
Anmäl er till:
Mikael Terävä
Mikael.terava@rekab.se
070-5505812

Läs hela inlägget »

I helgen representerar Gustav Månsson Sverige på Nordiska mästerskapen i lettiska Daugavpils. Gustav tävlar i junior 87 kg. Stort lycka till Gustav! Ge järnet, hela Umeå håller tummarna!

Resultat
Kallelse
Tävlingsinformation
Webbsändning

Läs hela inlägget »
loading...

Rapport från dag 1
Qurban ställdes mot tuffast möjliga motstånd då han bland annat fick möta regerande svenska seniormästaren i första matchen. Qurban tar med sig många nya erfarenheter hem. Framåt kvällen sken Qurban upp när han i ösregnet på Liseberg i armkrok med Albin skrattade ikapp med g-grafterna på Liseberg!

Gustav G. fick möta två riktiga kanoner och visade prov på god balans och fin teknik men hade svårt att själv få utdelning. Gustav har gjort stora framsteg under våren och med mer träning kommer han bli att räkna med framöver. Kul att se!

Även Albin visade att han vill vara med och kriga. Han hamnade i ett riktigt getingbo till viktklass och liksom Gustav ställdes han mot många väldigt duktiga killar. Albin är en krigare så han kommer helt säkert tillbaka!

Alwa gjorde två bra matcher och fick med sina motståndare på några riktigt fina tekniker. Med mer träning och rutin kommer Alwa bli rejält svårbemästrad!
Oskar tävlade i J 82 kg. En blick på poängtavlan efter första matchen visade smått otroliga 23-14! Knattarna får öka för att kunna matcha så kastvilliga juniorer! Oskar är obesegrad efter dag ett och ser väldigt stark ut!

Gustav M. hade länge ledningen i sin match men efter några oturliga situationer vände matchen och slutade i en snöplig förlust. Lärdomarna är dragna och idag väntar nya matcher.

Axel gick på som en ångvält i sin klass. Tre krossar och Axel går in i dag två med gott självförtroende och insikter om att han är en rätt hygglig brottare! Vilken utvecklingskurva den pojken har haft!

Ellen bjöd på årets match i andra omgången. I ledningen med 14 sekunder kvar på klockan när motståndarna genom en blixtaktion lyckades få med sig en tvåa. Klockan rusade mot full tid när Ellen i absolut sista sekunden (!) lyckades kvittera genom att komma runt på motståndarens rygg. Tre tvåor var och 6-6 men Ellen tog sista poängen och kunde därmed vinna. En rejält sliten Ellen är klar för poolfinal efter tre raka.
Håll tummarna för Umeås brottare idag!

Rapport från dag 2
Vid starten av tävlingsdag 2 var Axel, Ellen, Gustav M. och Oskar kvar i tävlingen.

Silver till Ellen efter förlust i finalen. Poängen sprang iväg lite men matchen var väldigt jämn. Gårdagens match då Ellen avgjorde i sista sekunden har etsat sig fast på näthinnan. Hur är det ens möjligt att avgöra en match i sista sekunden? Makalöst! Grattis till silvret Ellen!

Silver till Oskar efter stabil brottning. I matchen om guldet kom Oskar aldrig in i matchen men parterrförsvaret såg ohyggligt stabilt ut tävlingen igenom så lite finslipning i stående lär vara prio framöver. Annars var Oskars tredje match riktigt snygg: arm- och huvud, arm- och huvud, pang, pang och teknisk överlägsenhet. Grattis till silvert Oskar! 

Brons till Gustav M. efter en lite märklig tävling med flera WO-segrar. Alla segrar räknas! Grattis Gustav.

Umeås fjärde brottare på mattan på söndagen var Axel. Han gjorde en fin avslutning men kunde inte riktigt mäta sig med medaljörerna i klassen denna gång. Grattis till en fin turnering Axel!

Bra jobbat även av Qurban, Alwa, Albin, Gustav G. som förutom att brottas själva har peppat och stöttat de Umeåbrottare som varit kvar i turneringen!

Direktflyget till Umeå är inställt så det blir nattåget hem. Tur att SJ levererar när SAS leverans uteblir.

Tack till Magnus och Eva som åkte med som ledare och som har servat med marksupport och peppat Umeås brottare under helgen!

Bra jobbat alla Umeåbrottare! Vid tangenterna, Samuel Eriksson


Resultatlista

Läs hela inlägget »

Tyvärr ingen träning på första maj för Tävlingsgruppen, Elitgruppen eller Nybörjare äldre. Hallen är stängd.

Läs hela inlägget »

Postal address
Umeå Brottning
c/o Eriksson
Björnvägen 72, 906 43, Umeå

Address training hall
Umeå Energi Arena  - Vatten, B-hall
Gammliavägen 5, 903 42, Umeå

Phone
+46-70-2130728

E-mail
umebrottning@gmail.com

Website
www.umeabrottning.se

Facebook
www.facebook.com/umeabrottning

Organisationsnummer
802459-0831


Föreningsnummer RF
44926

Bankgiro
742-1332

Umeå Brottning

123 461 215 6

Website visitors

Flag Counter