Silver till Julius på Aprilstevnet

Aprilstevnet i Kirkenes arrangerades i år för 47 gången. Att arrangörerna har rutin syntes tydligt. Tävlingen var mycket välarrangerad och inramningen fantastisk. Att tävlingen avgjordes i en arena inuti berget gjorde inte upplevelsen sämre!

Tävlingen hade i år lockat deltagare från Sverige, Norge, Finland, Belarus och Ryssland. Hela 11 klubbar från Ryssland deltog! 

Umeå representerades av Julius Tärnklev i senior 75 kg. I första matchen ställdes Julius mot en brottare från Murmansk. Julius inledde aktivt och visade att han ville föra matchen. Han tog tidigt ledningen genom sin aktiva brottning. Ledningen i periodpausen byttes dock till underläge i inledningen av andra perioden. Med minuten kvar såg motståndaren rejält trött ut och Julius fortsatte att kriga, men hade svårt att få utdelning. När mindre än tio sekunder återstod av matchen kom läget, Julius tog det och lyckades få ned sin motståndare i mattan och komma runt på ryggen. Två välbehövliga poäng till Julius som därmed säkrade segern genom att han tog sista poängen i matchen som slutade 5-5.

I finalen ställdes Julius mot en kille från Minsk. Julius öppnade aktivt även i denna match, men hade svårt att komma åt den tekniskt mycket skicklige motståndaren. Vid underläge 2-0 var Julius en hårsmån från att lyckas med en mara, men motståndaren hann i sista stund parera. Trots underläge i periodpausen fortsatte Julius att mala på. Motståndaren såg allt tröttare ut och fick gång på gång tillsägelser av domarteamet att brottas. Samtidigt belönades Julius med poäng varje gång hans motståndare maskade. Matchen slutade i förlust efter full tid men ändå silver med guldsmak för Julius och Umeå.

Tävlingen avslutades med bankett och prisutdelning i Samfunnshuset i Kirkenes. Ett härligt slut på en trevlig tävlingshelg i nordligaste Norge.

Takk Kirkenes Atletklubb før et kjempebra stevne. Vi kommer sikkert tilbake!

loading...

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter