Nyheter

Här kan du se en video från Change the game som Umeå Brottning är med i!

Läs hela inlägget »

Umeå Brottning har i helgen deltagit i Öresundsträffen i Helsingborg. Inte mindre än 605 brottare från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland kom till start i tävlingen som är en av Sveriges absolut största. Oskar lyckades bäst av Umeåbrottarna denna gång och slutade på en fin andraplats. 

Umeå Brottning representerades av en trio killar
Julius Tärnklev, senior 71 kg
Viktor Terävä, ungdom 76 kg
Oskar Månsson, ungdom 85 kg

Viktor
Först upp på mattan var Viktor som brottades tätt men hade svårt att komma till lägen mot skickliga motståndare. Oflyt och lite för dåligt tempo gjorde att två jämna matcher slutade med knapp poängförlust. Första matchen ledde Viktor tills endast 30 sekunder återstod av matchen när han åkte på baklängespoäng som kostade honom segern - bittert!

Julius
Även Julius brottades tätt. I första matchen bjöd han inte på något men hade själv svårt att skapa situationer och förlorade på att domarna ansåg att den andra brottaren var mer aktiv. I sin andra match kom motståndaren runt på Julius rygg och i en annan situation belönades motståndaren rikligt och kunde vinna på tekniskt. 

Oskar
Oskar tog enkelt ledningen i sin första match och hade matchen som i en liten ask i periodvilan. Efter en misslyckad aktion i period två hamnade Oskar i underläge men motståndaren hade inget att sätta emot när Oskar drog upp tempot och tog tillbaka ledningen. I Oskars andra match var det inget snack om vem som är bäst, teknisk överlägsenhet efter cirka 30 sekunder. Finalen mot Sardar från grannklubben Husum blev väldigt jämn. Oskar tog ledningen men Sardar kom igen och kunde vinna på poäng 3-2. Grattis till silvret Oskar!

Vi lämnar det som var dåligt kvar i Helsingborg och tar med oss det positiva hem till  Umeå, nämligen att våra brottare är täta och svårbrottade. Lite bättre tempo och fler kast lär vi få se på kommande tävlingar.Bra jobbat alla tre!  Tack för i helgen killar!

Du kan se killarnas matcher på Umeå Brottnings Facebooksida. 
Resultatlista

Läs hela inlägget »
Arkivbild oktober 2016
Arkivbild oktober 2016

Umeå Brottning deltar i helgen i Öresundsträffen, en av Sveriges största tävlingar.

Umeå Brottning representeras av en trio killar
Julius Tärnklev, senior 71 kg
Viktor Terävä, ungdom 76 kg
Oskar Månsson, ungdom 85 kg

Länk till resultatrapportering

Om möjligt kommer Umeåbrottarnas matcher att streamas på Umeå Brottnings Facebooksida. 

Lycka till killar!

Läs hela inlägget »

06:00 gick avfärden från hallen i lördagsmorse. Alwa, Max, Gustav G och Isak M från Tävlingsgruppen hade siktet inställt på traditionsenliga OCAB-cup. Bensträckare vid Högakustenbron och sedan vidare till Matfors. Gunnar axlade ansvaret och ställde upp i ledartävlingen, att putta en pingisboll på brottarmattan är inte det lättaste, ingen vinst i år. Gunnar får öva mer med puttern till nästa år! Uppvärmning, defilering och sedan dags för match. I år var 15 klubbar representarade och 118 brottare var på plats.

Alwa Irgum F/y 40 kg
Alwa bjöds på SAIK-motstånd genom hela tävlingen. Förlust för Alwa i första matchen mot Wilma Hoffman. I andra matchen plockade Alwa fram favorittekniken "Enbensdyk med fällning" vilket gav utdelning - vinst på fall! I tredje och sista matchen ville Alwa prova något nytt, det fick bli "Ryska skruven" vilket gick hem. Alwa rullade hem segern och vann på teknisk överlägsenhet. Grattis till silvret!

Isak Malmqvist Kn 41 kg
Isak fick möta brottare från SAIK, BK Loke och Matfors. Isak fick en jättetuff start på tävlingen, plockade en hel del poäng men åkte ändå på förlust. I sista matchen var Isak taggad till tusen och plockade 12 poäng innan han vann matchen på fall. Isak får du till försvaret mot arm-huvudkoppling blir du ostoppbar! Brons till Isak!

Gustav Gellerstedt P 44 kg
Gustav har tränat flitigt men har inte tävlat så mycket än. Kul att du ville hänga med och tävla i helgen! På OCAB fick han tufft motstånd från SAIK och Sandvikens BK brottare. Lite mer erfarenhet från tävling så blir du en tuff motståndare Gustav! Brons till prishyllan!

Max Gustafsson P 48 kg
Förlust i första mot Oscar Pettersson från SAIK där Max aldrig riktigt kom in i matchen. I andra matchen visade Max att han kan brottas stabilt och taktiskt. Max plocakde åtta poäng och vann  till sist på fall. Grattis till silvret!
 
Efter tävlingen var det träningsläger på schemat. Kvällsträningen blev ett lugnare pass efter dagens alla matcher. Söndagens pass blev desto  intensivare med matchning mot ett stort utbud av brottare. Nutellamackor med bacon och ost till frukost gav rätt energinivå inför träningen! Lärorikt och kul. Bra kämpat allihopa. Vi ses i hallen!

//Samuel G

Läs hela inlägget »
På onsdag nästa vecka kör vi en föräldraträning som vänder sig till alla föräldrar och anhöriga till barn i föreningen. Självklart är även tränare välkomna.

Ni kommer att få prova på några grundläggande tekniker och förhoppningen är att passet ska ge er lite bätte förståelse för sporten, många skratt och lagom mycket svett i pannan!

Kom ombytta! 

Välkommen!
Läs hela inlägget »
Med start i morgon kör tävlingsgruppen och elitgruppen träningsläger. Lägret leds av mycket duktiga tränare från Litauen och Ryssland.

Torsdag-fredag håller vi till i vanliga träningshallen på Gammlia, lördag och söndag på Bräntbergsskolan. Alla Umeåbrottare som deltar måste själva se till att ta med sig lunch/frukt och allt annat ni kan tänkas behöva för lägret. 

Tider för lägret hittar du här nedan. Med reservation för ändringar. 

Välkommen till några, roliga, svettiga och lärorika dagar på mattan! 

Om du inte tillhör elitgruppen eller tävlingsgruppen är du ändå välkommen att komma förbi och kika! 

Läger i Umeå 21-24 september
 
Torsdag 21/9 - Gammlia

18.30-20.00 Tävlingsgruppen
20.00-21.30 Elitgruppen
 
Fredag 22/9 - Gammlia
16.00-17.30 Tävlingsgruppen
17.30-19.00 Elitgruppen
 
Lördag 23/9 - Bräntbergsskolan
10.00-11.30 Elitgruppen
11.30-13.00 Tävlingsgruppen
14.00-15.30 Elitgruppen
 
Söndag 24/9 - Bräntbergsskolan
10.00-11.30 Elitgruppen
11.30-13.00 Tävlingsgruppen
14.00-15.30 Elitgruppen
15.30 Borttagning av mattan, alla hjälps åt
Läs hela inlägget »

Nu på torsdag blir det ingen brottarfys på grund av träningsläger.

Läs hela inlägget »

Idag har Umeå Brottning deltagit i den årligt återkommande idrottsdagen Change the game på Nolia i Umeå. Brottarmattan har under dagen besökts av massor med barn som har fått prova på brottning under överseende av klubbens duktiga ledare. Många av klubbens brottare har instruerat, förklarat och peppat andra barn att komma och prova brottning och förhoppningsvis har både en och annan fått upp ögonen för brottning efter denna dag.

Nästa år flyttar Umeå Brottning till nya större lokaler på Mariehem. För att kunna fylla dessa lokaler är det viktigt att vi syns och hörs och att folk vet att vi finns. Detta har dagens insats på Change the game verkligen bidragit till! En stor eloge till alla brottare och ledare från klubben som har varit med och hjälpt till idag! Bra jobbat!

Om Change the game
"Med Change the Game vill vi öka rörelserikedomen hos barn och unga. Att vara rörelserik är nämligen lika viktigt som att kunna räkna, skriva och läsa. Det är också grundläggande för att barn och unga ska vilja prova på och utvecklas inom olika idrotter utifrån deras villkor. Vi vill att så många som möjligt ska ha lusten och förmågan att röra sig – så mycket som möjligt, så länge som möjligt!"

Här kan du läsa mer om Change the game. 

Läs hela inlägget »

Sofia Eriksson Lif från elitgruppen befinner sig i Minsk för att delta i internationella Grand Prix-tävlingen Medved. 

Sofia tävlar på söndag i klassen kvinnor 53 kg.

Läs mer om tävlingen här.

Stort lycka till Sofia önskar Umeå Brottning!

Läs hela inlägget »

Oskar Månsson fick inte riktigt det VM han hade hoppats på. Nedan följer en sammanfattning av Oskar själv.

"Nu efter Grekland så har tankarna hunnit landa. För att göra en kort historia kortare: 5-3 förlust i första omgången följt av missat återkval m.a.o. att åka rakt ut ifrån turneringen var inte direkt planen...

Men efter att brottats min brottning så har jag fått ett värdefullt kvitto ifrån Grekland. Ett kvitto som kan hjälpa mig utvärdera min prestation på den internationella arenan. Tack vare detta har jag nu vunnit nya erfarenheter som jag kommer ha användning till motivation och träningsupplägg inför att bli junior i höst.

Däremot vill jag säga ett stort TACK alla som funnits där och stöttat mig på resan till Grekland såsom min sponsor familjen, vänner, Umeå BK, Skövde ABK, alla tränare, sparring och även mina motståndare.

Eftersom jag nu inte har mycket mer att skriva om i detta inlägg så tänker jag som bra sammanfattning avsluta med ett citat:

"I never lose. Either I win or I learn" - C. McGregor."

Artikel i VK inför VM
Artikel i VK efter VM

Se Oskars match från VM

Läs hela inlägget »

I morgon tisdag 5 september brottas Oskar Månsson från Umeå i 85 kilosklassen i ungdoms-VM i Aten!

Följ tävlingen via denna länk. Alla matcher streamas på nätet!

Stort lycka till Oskar!

Läs hela inlägget »
Söndagens kick-off är inställd på grund av för få anmälda.
Läs hela inlägget »

Söndagen den 3 september kl. 11.00 träffas vi för umgänge med fotboll, brottning och poolbad som ett sätt att inleda en ny, spännande brottningssäsong. Det kommer finnas lammburgare, hamburgare, fika och glass att köpa för de som vill. Samåkning från Umeå Energi Arena kl. 10.30 till Holmnäs och Häljegård. Alla som har möjlighet svänger förbi hallen för att hämta upp folk. Meddela via formuläret hur många från er som kommer, om ni har plats över i bilen eller om ni önskar samåka.
Sista anmälan 31/8.
Varmt välkommen till

  • Hur många från er kommer till kickoffen?
  • Välj ett alternativ i rullisten

Läs hela inlägget »

Tävlingsreferat SM i Beach Wrestling
Mycket bra jobbat på SM alla brottare i Umeå Brottning! Ni kämpade fantastiskt bra i regnet och det är roligt att se vilken laganda vi har i klubben! 

Nematullah Sultani tävlade i senior 60 kg där han fick två tuffa matcher mot Murteza från Husum och slutade tvåa. Bra jobbat Nemat!

Håkan Uusimäki, till vardags coach i tävlingsgruppen och brottarförälder representerade Umeå Brottning för allra första gången. Brons med mersmak i premiären i seniorer 80 kg efter en vunnen match. Håkan var den i klassen som var närmast att rubba klassegraren Sardar från Husum. Härligt Håkan!

Evaldas Sluckus, klubbens duktige fristilsbrottare och tränare i elitgruppen såg stark ut i seniorer 90 kg men tvingades tyvärr bryta tävlingen på grund av handledsskada. Inget verkar var brutet men nu väntar rehab för Evaldas. Evaldai, greičiau pasveik!

I senior 90 kg tävlade även Mikael Eriksson, ännu en tävlingsdebutant! Mikael fick fyra stentuffa matcher mot väldigt bra motstånd. Evaldas i första matchen, duktiga kampsportare från IKSU och även Husums svenske mästare i fristil Naib. Modigt att du vågade ställa upp Micke!

I klassen kvinnor ungdom 65 kg hade Umeå Brottning två av klassens tre deltagare. Det var en mycket tät klass där alla tjejerna fick med sig en vinst och en förlust. Efter sammaräkning av poängen slutade Amanda Andersson etta och Ellen Johansson tvåa, starkt jobbat tjejer! 

I kvinnor 55 kg tog Sofia Eriksson Lif guld efter stabil brottning och två matchsegrar. Grattis Sofia!

I kvinnor 65 kg tävlade Helen Brännström, också hon tävlingsdebutant. Helen dominerade sina matcher från start till mål och tog guld efter tre solklara fullpoängare! Snyggt jobbat!

Tilda Tärnklev tävlade i kvinnor 70 kg. Världsmästaren i Beach Wrestling från 2014 var säkerheten själv och sopade hem klassen efter två stabila segrar och utan att släppa poäng. Tilda är fortfarande obesegrad i beach wrestling! Grattis!

Axel Uusimäki var tävlingens yngste deltagare i ungdom 60 kg. Axel brottades bra och slutade på en fin silverplats efter en vinst och en förlust. Bra jobbat Axel!

I ungdom 70 kg hade Umeå två deltagare. Hussein Haidari slutade trea efter att bland annat ha besegrat Loke Häggling också Umeå Brottning i en mycket tät match. Loke å sin sida hade oflyt och förlorade två av sina matcher mycket knappt efter svårbedömda situationer som inte föll ut till Lokes favör. 

Viktor Terävä, Hamid Fahimi och Edvin Axensten tävlade alla i ungdom 80 kg. Viktor slutade tvåa efter seger mot de båda klubbkompisarna men förlust mot klassens segrare Sardar från Husum. Viktor är den mest rutinerade brottaren av de tre Umeåbrottarna i klassen, men han fick verkligen kämpa för att besegra sina klubbkompisar.  Både Edvin och Hamid är nya i tävlingssammanhang - Edvin har gjort någon tävling för klubben, men för Hamid var det tävlingsdebut. Båda kämpade stenhårt och visade såväl varandra som Viktor och övriga i Umeå Brottning att det kommer nya brottare underifrån som vill vara med och kämpa om medaljerna! Hamid slutade trea och Edvin fyra. Bra jobbat alla tre!

Tack alla funktionärer!
Utan er hjälp skulle detta SM aldrig ha kunnat arrangeras.

Tack till tävlingsledningen för bra marknadsföring av tävlingen, för tejpning av tävlingsringen, för bra samarbete med sponsorer och för ett lyckat samarbete med IKSU kring arenan.

Tack alla nattvakter för många och långa vargatimmar på arenan under veckan!

Tack till domarna Jonas och Linn och tack till Janne och Carina i sekretariatet!

Tack till Krister och Conny som var speaker och DJ för att ljudet och musiken höll publik och brottare varma trots grinigt väder. 

Tack till sandkrattarna Peder, Maria och Mikael som med blöta skor fick kämpa för att hålla sanden jämn och fin mellan matcherna. 

Tack till läkarteamet Maria och Frans för att ni alltid ställer upp.

Tack Cissi för att du på ett inlevelsefullt sätt coachade Umeås brottare

Tack Örjan för att du skötte webbsändning och poängtavla parallellt under hela tävlingen! 

Tack till Håkan som intervjuade brottarna inför tävlingen! Videon kommer upp på youtube inom kort.

Tack Ari för att du ställde upp som prisutdelare!

Tack till alla som hjälpte till med iordningställande, bortplockning och tack till publiken för att ni stannade kvar trots vädret! 

Kort och gott, tack till alla som bidrog till att SM i Beach Wrestling blev så lyckat!

Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

SM i Beach Wrestling kunde genomföras på bästa sätt trots ihållande regn. Publiken bjöds på många underhållande matcher och spektakulära kast. Tävlingen höll hög klass med flera duktiga kampsportare och SM-medaljörer i brottning på startlinjen. Stämningen var verkligen på topp trots vädret. 

Vi i Umeå Brottning vill tacka alla som trotsade vädrets makter och tog sig till kajen för att följa SM på plats. Tack till alla deltagande klubbar, brottare, funktionärer, IKSU för att vi fick låna arenan och tack alla sponsorer för ert stöd. 

Resultat och prislista hittar du här.
Länk till webbsändningen om du vill se tävlingen i efterhand hittar du här.

Kom ihåg! In wrestling there are no losers, just winners and learners!

Läs hela inlägget »

Vi kör SM på Kajen som planerat, trots att vädrets makter inte verkar vara helt samarbetsvilliga!

Kom ihåg uppvisningsmatcher kl. 13.45, invägning 14.30 (IKSU Plus) och regelgenomgång/presentation av deltagande klubbar kl. 16.15.

Tävlingsstart är kl. 16.30!

Välkommen till SM i Beach Wrestling 2017!
Umeå Brottning


P.S. tävlingen kommer att webbsändas på youtube via denna länk

Läs hela inlägget »

Fortfarande är det några som inte har betalat och/eller inte hämtat ut sina klubbkläder.

Ni som inte har betalat, se till att göra det. Sedan kan ni hämta ut kläderna på Team Sportia Ersboda.

Betalningsinstruktioner med mera hittar du här.

Kläder att hämta har
Tränare

Kicki IF
Urban W
Erica S
Samuel G

Teknikgruppen
Olga E
Liam S
Leo W
Maya W

Tävlingsgruppen
Wilma B
Gustav G
Saga B
Sara B

Läs hela inlägget »

Här är vaktschemat för SM i Beach Wrestling.

Ni som vaktar sitter varmt och skönt i speakervagnen, där det till och med finns  med tom Wi-fi. En rejält varma jacka behövs ändå ha med och övrigt koll på väderleken. 

En grill med lite ved som kanske inte räcker hela veckan finns direkt till vänster in i vagnen. För säkerhets skull om ni vill använda den så ta med tändare och ved/briketter. 

Om något händer ska ni i första hand ringa Bobby Fransson ansvarig för arrangemanget, hans n r ligger i vagnen. Värt att veta är att Pub/Båterna stänger 02.00 hela veckan, då kan det vara en och annan överförfriskad som vinglar runt, extra koll då. Mest troligt kommer de som jobbar fredag och lördag ha mest att göra på grund av utelivet dessa dagar. Troligen är det nog så lugnt tidigare på veckan.

På söndag är det träning/återställning av Kajen tillsammans med IKSU Volleyboll kl. 10.00. Kallade är föräldrar till Elitgruppens barn som inte nattvaktat, Elitgruppens brottare ( ex Viktor ), Styrelsen, Tränare och övriga glada som vill ha ett fyspass helt gratis. En vattenflaska är bra att ha med när sandastman slår till.

Adressen till området som ska bevakas är Skeppsbrokajen, se karta nedan.

Hoppas vi får en bra tävling på lördag!

Krister Eriksson svarar på funderingar kring väkteriet: 072-2218100


GPS
WGS84: N 63° 49.4806', E 20° 15.4878'
Decimal: 63.8247, 20.2581
Läs hela inlägget »

Brottarlekis och teknikgruppen
En ny termin närmar sig med stormsteg! Information har i dagarna skickats ut till alla som har erbjudits plats i brottarlekis och teknikgruppen.

Utrustning som behövs är skor för inomhusmiljö (krav) samt t-shirt, shorts eller byxor. Vattenflaska kan vara bra att ha med sig.

Då trycket är stort och många barn står i kö för att börja i brottarlekis och teknikgruppen ber vi er att betala in deltagaravgiften innan terminsstart för att ert barn ska vara garanterad plats.

Nybörjare äldre (+15 år) och brottarfys
Som vanligt gäller drop-in hela terminen för nybörjare äldre och för brottarfysen/cirkelfysen.

Tävlingsgruppen och elitgruppen
Ni som har varit med i någon av grupperna förut vet vad som gäller. Ni som inte har varit med tidigare men är intresserade av någon av dessa träningsgrupper måste ta kontakt med ansvarig tränare för respektive grupp. Se länk nedan för kontaktuppgifter. 

Deltagaravgift
Ny termin innebär ny registrering och ny avgift. Observera att terminsregistreringen gäller för samtliga aktiva i föreningen. Avgiften för att vara med i Umeå Brottning är:

Enskild medlem 650 kronor/termin.
Familj 1000 kronor/termin. 


Klicka här för att registrera dig/ditt barn för terminen och betala deltagaravgiften. 

Idell förening

Eftersom föreningen drivs ideellt förväntas du/ni som förälder/rar med barn som tränar brottning även bidra vid tävling och andra aktiviteter någon gång per termin. Dessa tillfällen är trevliga och utmärkta för att lära känna andra föräldrar och barn samt för att stärka gemenskapen i klubben. Ditt bidrag är viktigt och uppskattat. Information kommer att ges under terminens gång. 

Kick-off
Kom även ihåg att anmäla dig till kickoffen på Häljegård söndagen den 3 september. Alla nya och gamla medlemmar är välkomna!

Datum för terminsstart, träningstider, kontaktuppgifter tränare
Information om de olika träningsgrupperna.

Träningstider.

Varmt välkommen till Umeå Brottning!

Läs hela inlägget »

Oskar Månsson är uttagen till ungdoms-VM i Aten!

Stor grattis Oskar! Välförtjänt och mycket roligt att du får chansen att vara med på VM. Vi håller tummarna för dig och Oskar, kom ihåg att ha roligt!

In wrestling there are no losers, just winners and learners!

Kallade brottare till VM i Aten.
Länk till tävlingswebb med resultat, webbsändning och så vidare.

Läs hela inlägget »

Lördagen den 19 augusti är det dags för SM i Beach Wrestling på stadskajen i Umeå. Det är cirka 50 anmälda deltagare och vi räknar med att ytterligare några kan tillkomma under veckan. Observera att det går bra att anmäla sig fram till tävlingsdagen den 19 augusti kl. 12.00. Om du har missat att anmäla dig kan du fortfarande göra det!

Länk till anmälan.

Vi kommer att köra hela tävlingen i ett svep med start kl. 16.30, då finalpasset ursprunglingen skulle ha börjat. Kl. 13.45 på dagen kommer det bli uppvisningsmatcher, kom gärna och kika!

Ny tid för invägning
Kl. 14.30-15.00 på IKSU Plus. Östra Strandgatan 26, 903 33 Umeå.

Klicka här för karta och vägbeskrivning. 

Ny tid för tävlingsstart
Samling vid arenan kl. 16.15 för genomgång av regler och presentation av deltagande klubbar. Tävlingsstart kl. 16.30. 

Klädsel
Shorts för killar, shorts och topp för tjejer. 

Resultatrapportering och webbsändning

Tävlingen kommer att webbsändas på youtube.

Tävlingsresultat kommer att läggas upp på ringerdb.de

Vi hoppas på många tuffa och sandiga matcher, mycket publik och en härlig stämning när SM i Beach Wrestling avgörs i Umeå!

Varmt välkommen!

All info om SM i Beach Wrestling finns samlad på SM-sidan.

Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

Läs om Umeå Brottnings utomhusfys i dagens VK!

Sida 1
Sida 2
Sida 3

Läs hela inlägget »

Torsdagens fys (6 juli) börjar tidigare än vanligt eftersom vi då får besök av VK som ska göra ett reportage.

Vi hoppas att många dyker upp på torsdag! Kom gärna i era Umeå Brottningskläder!

Läs hela inlägget »

Den brottarfys som Umeå Brottning under sommaren har hållit i för IBK Dalens räkning har uppmärksammats i VK/VF.

Läs artikeln
Sida 1
Sida 2

Läs hela inlägget »

Oskar Månsson representerar i helgen ungdomslandslaget på en internationell tävling i Subotica, Serbien. Oskar tävlar i 85 kg.

Förra helgen var Oskar och Gustav på träningsläger i Sandviken tillsammans med övriga Sverigeeliten, så uppladdningen är det i alla fall inget fel på! Se några klipp från lägret här under.

Stort lycka till Oskar, ge allt!

Tävlingen går att följa via dessa länkar
http://www.wrestling-serbia.org.rs/
http://www.rkspartak.com/
​​​​​​​https://unitedworldwrestling.org/event/refik-memisevic-brale-1​​​​​​​

Träningsläger Sandviken

Läs hela inlägget »

Från och med tisdag 27 juni finns klubbkläderna att hämta på Team Sportia på Ersboda. Endast kläder som är betalda kommer att lämnas ut.

Se tidigare inlägg för instruktioner kring betalning.

 

Läs hela inlägget »

Tisdagspassen tar nu sommarlov, alltså ingen fys ikväll.

Torsdagar från och med nu, kl. 19.00, samling på Lövstigen 29. Backintervall och cirkelträning på gräsytan.

Välkommen!

Läs hela inlägget »
Klubbkläderna håller som bäst på att tryckas och beräknas vara klara inom cirka en vecka.

Se bild nedan för att veta vad du ska betala, eller klicka här för PDF.

Betalning sker till Umeå Brottnings Swishnummer 123 461 215 6


Datum för hämtning av kläder kommer att anslås här och på föreningens Facebooksida. Kläderna lämnas ut när kläderna är betalda.

Frågor/funderingar
Krister Eriksson, krister.ericsson@hotmail.com
072-2174990
Läs hela inlägget »

Igår avslutades säsongen med tabberas, fiske och prisutdelning i Holmsund. Vädrets makter var med oss - vilken kväll det blev! Fiskelyckan var det lite sämre ställt med, men en och annan fisk modell liten och gott fiskesällskap bidrog ändå till att humöret hölls på topp. 

I samband med avslutningen delades några priser ut
Barnen i brottarlekis fick ta emot diplom som bevis på att de har tränar hårt och målmedvetet under året. Grattis och bra jobbat!

Några av föreningens eldsjälar och tränare fick ta emot en goody bag som ett tecken på uppskattning. Erica Sjödin och Jonas Abrahamsson som tyvärr inte kunde komma på avslutningen hittar sina påsar i klubbförrådet!

Elitgruppen har under året fått förstärkning från Afghanistan i form av fyra ensamkommande killar som har deltagit på nästan alla träningar. Rafi, Nemat, Mukhtar och Hussein fick därför ta emot ett litet pris för flitigt deltagande på elitgruppens stentuffa träningar. Vad roligt att ni vill träna med Umeå Brottning killar!

Ur elitgruppen fick dessutom Ellen, Amanda och Loke (som får sitt pris senare) ta emot pris. Trion har gjort stora framsteg under året och framför allt visat på en helt annan inställning än tidigare med mer fokus på träningarna och en helt annan satsning när det gäller att delta i olika tävlingar och träningsläger. Det är roligt att ha er i elitgruppen! 

Edvin Gladers träningspris 2017
Varje år delas det ut pris till den brottare i tävlingsgruppen respektive elitgruppen som har deltagit på flest träningstillfällen. Detta är det finaste pris som Umeå Brottning delar ut och i år var det otroligt jämnt i toppen. Det skilde bara något träningstillfälle mellan ettan och tvåan, men som alla vet är det små marginaler som avgör i sportens värld! 

Edvin Gladers träningspris 2017 tilldelas:

Gustav Gellerstedt, tävlingsgruppen 
Julius Tärnklev, elitgruppen

Grattis till er båda!

Den årliga säsongsupptakten på Häljegård kommer i år att äga rum söndagen den 3 september kl. 11.00. Boka in dagen redan nu, mer info kommer.

Terminsstart
Brottarlekis 17 september
Teknikgruppen 4 september
Tävlingsgruppen 28 augusti
Elitgruppen tränar hela sommaren enligt sommarschema
Nybörjare äldre 6 september
Brottarfys utomhus i sommar. Info läggs ut på hemsidan och FB. 

Ni som är intresserade av brottarlekis och teknikgruppen, kom ihåg att göra en intresseanmälan på hemsidan. 

Klubbkläder
Kläderna är nu på tryckeriet och information om betalning och utlämning kommer upp på hemsidan så snart de är klara. 

Tack alla tränare, föräldrar och inte minst alla brottare för den här terminen! Vi ses igen till hösten!

Läs hela inlägget »

Umeås starka tjejduo Tilda Tärnklev och Sofia Eriksson Lif är på väg till Dormagen för att delta i Tysklands Grand Prix. Tävlingen lockar hela Europa-eliten och är en seniortävling vilket innebär tuffast möjliga motstånd.

Sofia tävlar i 53 kg och Tilda i 69 kg. 

Följ tävlingen via denna länk.

Lycka till tjejer!

 

Läs hela inlägget »


Bronsmatchen var en riktig nagelbitare, men Oskar behöll lugnet och krigade sig till segern trots tidigt underläge i matchen.

Stort grattis Oskar!

Prislista

Läs hela inlägget »

I helgen avgörs Nordiska mästerskapen i danska Kolding.

Oskar Månsson från Umeå representerar svenska ungdomslandslaget i 85 kg. I första omgången möter han Richard Karelson från Estland och i andra ställs han mot Betram Lauridsen från Danmark. 

Stort lycka till Oskar! Heja Sverige!

Resultat

Tävlingsinformation

Webbsändning​​​​​​​

Läs hela inlägget »

Umeå Brottning har lyfts fram som ett gott exempel i en debattartikel i VK:

Läs artikeln.

Läs hela inlägget »
Klicka på bilden för PDF

Anmälan sommaravslutning Umeå Brottning 2017

Sista anmälningsdag 5 juni.


  • Ange om du önskar samåka eller om du har plats i bilen, hur många du har plats för. Info kommer att läggas upp på hemsidan om möjlighet att samåka.

Karta


GPS
WGS84: N 63° 43.0642', E 20° 22.9261'
Decimal: 63.7177, 20.3821
Läs hela inlägget »

Nu är det klart med tränare för brottarlekis nästa termin. 

Magnus och Eva tackar för sig och Samuel Gustafsson och Jonas Andersson kommer att ta över ansvaret. 

Träningen startar den 17/9 och kör på fram till 10/12 med ett uppehåll v. 44 d.v.s. 5/11. Då blir det totalt 12 pass under terminen. Vi fortsätter köra söndagar 15-16.

Länk till intresseanmälan

Välkommen till Umeå Brottning!

Läs hela inlägget »

Lars Ola-Buhr, mångårig ordförande i Västerbottens Brottningsförbund och med en lång karriär som internationell brottningsdomare, får i samband med riksidrottsförbundets årsmöte ta emot ett fint pris för sina många och långa insatser för svensk brottning.

Läs mer.

Läs hela inlägget »

Den gångna helgen deltog Oskar Månsson på en stor internationell tävling i Bukarest, Rumänien. Oskar representerade svenska ungdomslandslaget i 85-kilosklassen och gjorde en mycket fin turnering. För detta belönades han med en bronsmedalj. Stort grattis Oskar!

Även Tilda Tärnklev deltog i tävlingen i Rumänien. Liksom Oskar gjorde hon en stark turnering. Tilda tävlade i kvinnor junior 67 kg. Hon inledde på bästa sätt med en övertygande seger. Andra matchen tyvärr förlust trots bra brottning. I tredje matchen hade Tilda sin motståndare i fallhotande vid ställningen 8-0 till Tilda. Tyvärr tog sig motståndaren ut och lyckades vända matchen. Trist för Tilda som var väl värd segern i matchen. Ändå en hedrande femteplats för Tilda som verkligen hade stolpe ut denna gång.  

Läs hela inlägget »
En fartfylld och intensiv termin går mot sitt slut. Nedan kan du se när sista träningstillfället för respektive grupp blir. Inom kort kommer ett formulär för intresseanmälan inför hösten att läggas upp här på hemsidan.

Brottarlekis
Brottarlekis genomförs två söndagar till, den 28 maj och den 4 juni. Det har varit en fin termin med fart och fläkt! Familjen Nilsson lämnar nu över tränaransvaret till Jonas, Samuel och Håkan från och med hösten 2017. Vi har haft roligt på brottarlekis varenda gång och kommer säkert att gästspela på mattan även nästa säsong.

Mer info om nästa termin finns i det informationsbrev som klubben skickade ut tidigare i vår.

Vi ses i hallen!
/Eva 

Teknikgruppen
Sista träningstillfället blir torsdag 18 maj. 

Tävlingsgruppen

Tävlingsgruppen tränar som vanligt till den 6 juni. Sista träningspasset blir backlöpning.  

Elitgruppen
Elitgruppen kör på som vanligt fram till juni. Info meddelas i samband med träning.

Brottarfys/cirkelträning
Brottarfysen/cirkelträningen fortsätter tills vidare som vanligt och info läggs upp på hemsidan och Facebook när brottarfysen/cirkelträningen övergår i utomhusfys.

Nybörjare äldre
Sista passet för nybörjare äldre (brottning/teknik) blir onsdagen den 31 maj. 

Sommaravslutning
Den traditionsenliga sommaravslutningen med grillning och prisutdelning sker i år den 7 juni i Holmsund med start kl. 18.00. Brottare och anhöriga från alla grupper är välkomna! Mer info kommer. Boka in kvällen!

Umeå Brottning
Läs hela inlägget »

För att finansiera verksamheten har vi i Umeå Brottning valt att genomföra ett par större arbetsinsatser per år istället för att sälja en massa saker. Därför kommer vi även i år att delta i arbetet kring brännbollsyran. Denna gång är det elitgruppen och tävlingsgruppen som kommer att hjälpas åt för att genomföra arbetsinsatsen. Nästa gång kommer ansvaret att vila på andra träningsgrupper.

Arbetsbeskrivning
Entrevärdar Brännbollsyran

När: Fredag 2 juni 19.00-02.00, lördag 19.00-02.00 
Arbetet går ut på att kolla väskor, göra accesskontroll och några jobbar med att muddra. Därför behöver alla som jobbar i entrén vara vuxna och orädda för den typen av miljö som en entré är.

Staketvakter yttre område och avspärrningspersonal
När: Fredag 2 juni 17.30-02.00, lördag 17.30-02.00 
Arbetet går ut på att leda publiken rätt på väg till entrén samt att leda fordon rätt som ska till området. På sex platser behöves personal som hänvisar folk rätt. När de flesta kommit in på området kan 4 av dessa personer flyttas in till att stå i vallgraven mellan serveringsområdet och området för under 18.

Arbetsschema
Klicka på länken för att se arbetsschemat. 
 

Läs hela inlägget »

En av Nordens största ungdomstävlingar i brottning, Soft Touch Open, avgjordes den gångna helgen. Även i år fick några av Umeås ungdomsbrottare fina framgångar i denna stora tävling.

Bronsmedaljer vann Amanda Andersson och Oskar Månsson i sina viktklasser. Amanda har gått från klarhet till klarhet och visat att träning ger goda resultat även på tävling. Oskar var sin vana trogen och hamnade på pallen även denna gång med fin brottning.

Övriga brottare som deltog från Umeå visar på hög nationell klass. Axel Uusimäki, Ellen Johansson och Loke Häggling representerade Umeå med den äran. Trots fina insatser på mattan hamnade de utanför pallen denna gång

Härligt jobbat Amanda, Ellen, Axel, Loke och Oskar! In wrestling there are no losers, just winners and learners!

Läs hela inlägget »

Aprilstevnet i Kirkenes arrangerades i år för 47 gången. Att arrangörerna har rutin syntes tydligt. Tävlingen var mycket välarrangerad och inramningen fantastisk. Att tävlingen avgjordes i en arena inuti berget gjorde inte upplevelsen sämre!

Tävlingen hade i år lockat deltagare från Sverige, Norge, Finland, Belarus och Ryssland. Hela 11 klubbar från Ryssland deltog! 

Umeå representerades av Julius Tärnklev i senior 75 kg. I första matchen ställdes Julius mot en brottare från Murmansk. Julius inledde aktivt och visade att han ville föra matchen. Han tog tidigt ledningen genom sin aktiva brottning. Ledningen i periodpausen byttes dock till underläge i inledningen av andra perioden. Med minuten kvar såg motståndaren rejält trött ut och Julius fortsatte att kriga, men hade svårt att få utdelning. När mindre än tio sekunder återstod av matchen kom läget, Julius tog det och lyckades få ned sin motståndare i mattan och komma runt på ryggen. Två välbehövliga poäng till Julius som därmed säkrade segern genom att han tog sista poängen i matchen som slutade 5-5.

I finalen ställdes Julius mot en kille från Minsk. Julius öppnade aktivt även i denna match, men hade svårt att komma åt den tekniskt mycket skicklige motståndaren. Vid underläge 2-0 var Julius en hårsmån från att lyckas med en mara, men motståndaren hann i sista stund parera. Trots underläge i periodpausen fortsatte Julius att mala på. Motståndaren såg allt tröttare ut och fick gång på gång tillsägelser av domarteamet att brottas. Samtidigt belönades Julius med poäng varje gång hans motståndare maskade. Matchen slutade i förlust efter full tid men ändå silver med guldsmak för Julius och Umeå.

Tävlingen avslutades med bankett och prisutdelning i Samfunnshuset i Kirkenes. Ett härligt slut på en trevlig tävlingshelg i nordligaste Norge.

Takk Kirkenes Atletklubb før et kjempebra stevne. Vi kommer sikkert tilbake!

Läs hela inlägget »
Brottare från Umeå deltar i helgen i tävlingar i Göteborg och i Kirkenes.

Soft Touch i Göteborg
Soft Touch Open i Göteborg är en av Sveriges absolut största tävlingar med över 600 deltagare. 

Från Umeå deltar
Ellen Johansson
KvU, 60 kg (8 Deltagare)
 
Amanda Andersson
KvU, 65 kg (8 Deltagare)
 
Sofia Eriksson-Lif
Kvinnor Junior, 55 kg (5 Deltagare)
 
Axel Uusimäki
Pojkar, 59 kg (10 Deltagare)
 
Loke Häggling
Ungdom, 69 kg (32 Deltagare)
 
Oskar Månsson
Ungdom, 85 kg

Följ Soft Touch

Aprilstevnet i Kirkenes, Norge
I Kirkenes går Aprilstevnet av stapeln i morgon. Tävlingen måste vara en av brottarvärldens absolut nordligaste - Kirkenes ligger cirka 100 mil norr om Umeå. Startfältet ser riktigt tufft ut med bland annat 11 ryska klubbar, två klubbar från Finland och en klubb från Belaurs, samt flera norska klubbar.

Från Umeå deltar
Julius Tärnklev, S 75 kg

Följ Aprilstevnet här. 
Livestream

Lycka till alla brottare i norr och söder! Heja!
Läs hela inlägget »

Kom ihåg!

Sista dag för provning av klubbkläder är nu på fredag den 21 april på Team Sportia Ersboda.

Läs hela inlägget »

Stora delar av elitgruppen befinner sig i Sankt Petersburg för ett veckolångt träningsläger. I den vackra ryska femmiljonersstaden finns en lång och stark brottningstradition. Gatorna i stan kantas av stora bronsstatyer av brottningslegender som Alexander Karelin, men även framgångsrika nu aktiva brottare har fått statyer resta i staden. Kan detta vara något för Umeå kommun att satsa på månne?

Mottagandet har varit mycket varmt trots isande vindar och nysnö på marken. Igår var första träningspasset, ett traditionellt brottningspass med klassisk uppvärmning följt av teknikbrottning varvat med match i stående och parterr. Umeås brottare trivs på mattan och laddar för ytterligare åtta tuffa träningspass. Idag väntar besök på Vinterpalatset och utforskande av denna storstad på andra sidan Östersjön.

Håll utkik på Umeå Brottnings Facebooksida för fler uppdateringar och bilder från lägret. 

Läs hela inlägget »

Här kommer ett nyhetsbrev från Umeå Brottning.

I nyhetsbrevet kan du läsa om

  • Träning under påsken
  • Klubbkläder
  • Intresseanmälan träning hösten
  • Blodomloppet
  • Sommaravslutning
  • Ny träningshall
Läs nyhetsbrevet
Läs hela inlägget »

Hej alla medlemmar i Umeå Brottning!

Tisdagen den 11 april kl. 17.00-20.00 bjuder föreningens nya klädleverantör Team Sportia på Ersboda in till klubbkväll. Detta är ett tillfälle att prova ut och beställa klubbkläder. Det ges 25 procent rabatt på träningskläder och skor under kvällen och det bjuds på fika.

Vi hoppas att så många som möjligt kommer på klubbkvällen.

Väl mött!

Umeå Brottning

Klubbkläder Umeå Brottning

 

Läs hela inlägget »

Arkiv

Facebookflöde

Länkar

-

Senaste nyheter